|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Neko je jednom lepo rekao, ako uhvatite sebe da radikalno koristite EQ, zna?i da sam instrument nije kako treba, i onda ga bolje snimite ponovo ili izmenite sample koji koristite.
![]()
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Max , dobro pitanje bez obzira na motiv .
@OFF , koristim EQ i za secenjenje i za pojacavanje podjednako . Sto da ne ? Sa ovim drugim se ( uglavnom ) slazem . Sta je A/B test ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
A/B test je, u ovom slucaju, uporedjivanje equalizovanog signala sa istim kad je EQ OFF. Znaci, sistem uklj-iskjl.
Pazi , uopste nisam rekao da ne treba izdizati neke frekv, medjutim, kad cujes neki take, da li ces reci NPR.: *ima previse srednjih ili *Ima premalo bassa i visokih? Vecina ce u takvom slucaju krenuti da dize bass i visoke , da bi upeglali sliku. Zatim ce im se verovatno desiti da im fali MID LO i MID HI, pa opet dizi, i uvek ce se dobiti losiji rezultat nego da su samo skinuli Mid. Poenta price: Sto manje intervencija i sto manje ekstremnih intervencija (osim ako ne zelimo da postignemo neki efekat). Izuzetak je jedino kod notch i lo cut- filtara , gde su intervencije vece |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() EQ koristim i + i -. Nevidim razlog zasto bih izbegavao pojacavanje, ako mi ceo signal na izlazu ide u peak, skidam na izlazu ili ulazu EQua... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
Slazem se . To sam napisao samo zato sto mi se cini da preovladjuje misljenje na forumu da je pravilno samo seci frekvencije . Potrebno je i jedno i drugo . Obzirom na tvoju struku mozes li dati neki savet ili opisati tehniku koju koristis u miksu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]()
OFF:
Quote:
Poenta price mi se svidja! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Pazi, uvo cuje samo relativni odnos frekvencija i ono ne zna gde je 0db (referentni nivo). Zato , za isti snimak nekome se moze uciniti da npr. ima vise srednjih, a nekome da ima premalo bassa i visokih. Isti slucaj, da li imas previse bassa, ili premalo srednjih i visokih? Mislim da pre hvatanja za EQ, treba lepo razmisliti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]()
OFF:
Quote:
|
|