Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-04-2005, 05:06 PM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Izbacen sam iz muzicke skole jer su mi se vise svidjale curice od nota, tako da sam samouk. Gitaru sam naucio svirati od mog kuma i to na egipatski nacin - po brojevima, tako sto svaka zica ima jedan broj, a prazna - nulu. Prva stvar koju sam naucio svirati na jednoj zici je bila ,,Prolece je zapocelo s kisom" od Jadranke Stojakovic, a onda je dosla simfonija koja se svirala sa dve zice - Kondorov let! Najvecu srecu sam osetio, kad sam jedno jutro uspeo da uhvatim bare akord na gitari!To mi se dogodilo na moru, pa sam ostao u satoru da se preznojavam na vrucini,ne verujuci sopstvenim ocima da cu sad moci svirati Krvavu Meri!!!Taman sto sam pao u depresiju sto nisam muzicki obrazovan, onda sam saznao da je u istom polozaju pola nase aktuelne estrade,da je i Goran Bregovic izbacen kao i ja, da su skoro svi sinovi vojnih lica kao i ja, pa sam se malo smirio....Mislio sam da nisam bas talentovan za komponovanje dok se nije pojavio Bajaga i uverio me da je jednostavno najbolje i najteze!Cvele, njegov basista mi je jednom prilikom rekao kako se svi frapiraju kad on ubaci cetvrti akord u pesmu i da se to posle prepricava....
Muziku jednostavno delim na melodicne i nemelodicne pesme i uopste me ne interesuje podela na raznorazne pravce, a takodje se ne palim na ono sto je moderno, sto je kao cooll, sto svi slusaju i ili tek neko (koji kao zna sta je prava muzika). Svaka muzika se mora nauciti slusati i tek je onda mozes razumeti. Isto kao i kod ucenja stranog jezika. Bas gitara je bila moja ljubav,jazz rok misaona imenica za mene, a Bodan Arsovski moj idol, kao i njegov zvuk onako specifican i razumljiv u bendu. Uvek sam imao najbolju opremu u kraju i nisam razmisljao o ceni. Prvi sam imao Hartkie system 4X10 bottoms i Warwick streamer 1, ali nikad nisam uspeo napraviti zvuk kao Bodan.Nije mi pomogao ni prastari Jazz Bass.Kad sam hteo da se pravim vazan medju basistima, onda sam vezao kiku i nosio kapu kao Pastorius, ali onda sam primetio da masa njih ni ne zna ko je on, pa sam i to batalio.
Onda sam shvatio da nikada necu biti najbolji basista i okrenuo sam se definitivno komponovanju i studijskom radu, gde sam daleko vise bio cenjen, ali nikad nisam uspeo javno da objavim nista jer je sve bilo povezano sa novcem. Ucestvovao sam u snimanju filma Sivi Dom, i pomogao prvim koracima Zorane Pavic, na albumu grupe Frenky. Sada sam clan foruma Rumski i mogu vam reci da se jako dobro osecam.

btw. Max na tebe je red!
Mogli is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules