|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
FM7 je ziuzetan, imam i "real" DX7 i DX11 i dx21 i mogu reci da FM7 zvuci potpuno identicno ali sa niskim sumom i nikakvom distorzijom koja se javlja kod ovako starih instrumenata
posto sviram narodnu muziku 80%, koristim FM7 zbog narodnjackih i "juznih" zvukova koje imam za DX seriju a koje se savrseno ponasaju u FM7 meni prevashodno trebaju dobri samplovi basa ritam gitare i bubnjeva kao i etnickih udaraljki nevolim komplikovanost, mislim da bi se sve to moglo implementirati u KONTAKT i BATTERY ali kolege kazu da ima i boljih rjesenja koliko je to "bolje" jednostavnije? i manje opterecuje sistem mislim da danasnji pc audio sistemi za ovakvu live namjenu sa nekoliko running programa rade na granici moguceg ma koliko oni jaki bili posjedujem P4 3Ghz sa 1 gb ddr, sve optimizirano za audio rad rackmount kuciste, vrhunsko napajanje Emu proteusx interface, ali uvijek stremim ka jednostavnijim rjesenjima ranije sam upotrebljavao P3 sa AUDIGY za soundfont i to je znatno manje opterecivalo sistemali nisam imao ovoliku flexibilnost kao sa EMU... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ima nekih interesantnih VST HOST programa tipa Cubase VSTACK. Ako sam dobro shvatio tebi treba za zivu svirku ? To je super, ubacis plugin i izrutiras mixetom... Kao Cubase bez onog dela za sequenciranje. Moze i EnergyXT 1.41... SpinAudio Virtual Mixing Console... Obavezno probaj EnergyXT. Ima podrsku za VST a lagan je kao pero... ubacis plugin, povezes linijama i to je to - dosta stabilan za razliku od ovog Spinaudio VMC Ja licno koristim ponekad za uzivo 'Ableton Live 7', ali on je malo robustan za ono za sta tebi treba / ima dosta toga sto neces koristiti. Malo je nepregledan za rutiranje... Ne treba ti deo za programiranje deonica( valjda? ) Prednost - stabilan kao zemlja. Ne puca i ponasa se dobro. A za DAW... Uzmi neki iz CORE2Duo serije - i nema problema sa preopterecenjem... Uzmi vise RAMa, sad je bar to jevtino. Kontakt i Battery se izbacuju iz dana u dan, probaj da dodjes do najnovijih updateova, obicno su puni nekih bagova pogotovu po pitanju memorije a narocito kontakt pati od toga. U updateovima ih eliminisu, pa se posle opet pojave neki novi - sa novijom verzijom... Pozdrav. Last edited by psionic; 23-05-2008 at 12:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sto se tice soft semplera za zivu svirku tu ti nece bas mnogo igrati ulogu NI Kontakt posto mu treba neko vreme da ucita sempl a to na zivoj svirci ne pije vodu. Tu se ubedljivo najbolje ponasa Emulator X2 koji je za ovu namenu kao stvoren. Govorim ovo iz licnog iskustva jer planiram i sam da koristim komp za zivu svirku. EMU X2 ima 32 midi kanala (najmenje, mozda i 48 ali nisam sad siguran) pa mozes prvih 16 da dodelis recimo aranzerskim deonicama a drugih 16 solo deonicama.
FM7 ce ti, kao sto i sam kazes, raditi posao super a pridruzujem se preporukama ostalih kolega kada su u pitanju Korgovi VSTi a pogotovo M1 (VSTi)! Za namenu zive svirke dosta solidan virtuelni modul je Steinberg Hypersonic 2, koji se ponasa kao jedan solidan hardverski modul. U njemu imas i mogucnost editovanja boja, dodavanja raznih efekata, spajanja boja sa vise midi kanala na jedan itd. A koji aranzer koristis? Jel` i to soft varijanta ili tu koristis neku hardversku spravu? Javi se na PM ako te jos nesto interesuje po ovom pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Tek sad videh da je tema iz 2005. godine!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
budite ultimativni DeeJay!!! | yanprawda | Razno | 0 | 12-09-2009 12:52 AM |
Focusrite Saffire PRO 24 DSP - ultimativni interfejs | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 25-08-2009 11:22 AM |
Koje sve mikrofone imate? | Mive | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 22-02-2009 02:32 PM |
Ultimativni Software Sampler | bumbar | Audio Software | 33 | 12-07-2005 01:59 PM |