|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
nema se za sve pa je na kraju zbog raznih stvari izbor pao na slusalice umesto na monitore ....e posto je situacija takva sad vi meni recite koje slushke da pazarim ...[moze i savet gde pazariti i koje su cene] ... :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
NIJEDNE!
Znam da se nema, ali jednostavno zaboravi slusalice,kao uredjaj za mix.Nadji negde JBL control1,kostaju kao bolje sluske,a rade posao.Ako hoces dobre,udobne kvalitetne sluske-AKG k240 ,oko100e |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
slusalice imaju svoju primjenu ali ona nikako nije mixanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ATH m40
Radio sa K141, K240 (Akg studio) i ATH ih ubija za "dve duzine". Nisam slusao 270- ke i Beyer-ke, pa ne mogu da ti kazem za njih, ali sumnjam da mogu biti lose. Ipak za 3x razliku u ceni tesko da bi bile moj izbor. Ath m40 imaju prilicno realan prikaz (za razliku od modela d40 koji je slican samo ima boost u bass opsegu), a preslusavanje gotovo da i ne postoji (osim ako pevac nije manijak pa sam sebi rastura glavu od glasnoce) posto su zatvorene. Uradjene su od koze i neke fine pene koja prianja i ne zulja posle puno vremena, a usput su i prilicno lake, pa ih covek lako zaboravi. Ipak, slusalice ko slusalice, nisu bas za mix posto drugacije prenose zvuk i kakve god da su eliminises uticaj prostora, te mix moze da bude dobar jedino slucajno. Na kraju, pokazem ti sve kad se budemo videli. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ako hoces "monitore na usima", onda Beyerke DT770 Pro... Bolje za mixanje nisam cuo... a sirina zvuka je "wow"! Idealno za kontrolu subova i krajnjih visokih. Vec sam napisao da ih koristim da bi iskontrolisao sibilante i ne da mi rade posao za tako neke sitnice nego ubijaju!
ali ipak kupi zvucnike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa kad me vec ''terate''
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
stvarno ne znam... ja sam zadovoljan alesisima s tim sto radim jednu foru i onda mi je monitoring jos bolji... KRK ili PMC verovatno, ali je mozda preskup za tebe. Ali sa druge strane, to je stvar (pored micova) gde nikako ne bi trebao da stedis... to ti ostaje pa ostaje, a da ne pricam o navikavanju na zvucnike a i majq mu.. treba da cujes to sto radis
![]() sve ostalo manje-vise.. ali dobar monitoring je (bar meni) uvek na prvom mestu... a sad posle mog pr****vanja, reci koliki ti je budzet pa da razmotrimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
KRK rokit 6 i 8 mi deluju primamljivo [samo ne znam koja im je cena i gde mogu da ih nadjem ovde] ali me zanima i sta imate da mi kazete o Yamaha MSP5 ?...[takodje bi bilo ok da kazete gde ih ima i koja je cifra u pitanju po paru naravno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Alesis M1 Active Mk2 je sigurno dobar izbor pogotovo u odnosu zvuk/cena.
Kuci koristim Yamaha msp5 i veoma sam zadovoljan. Naravno malko (ali vrlo malo) su skuplji od Alesisa i pre ce biti da su oni referentni dobro poznatim Yamaha ns10 monitorima koje je cipela spominjao a koji se vise neproizvode. Na poslu radim sa Genelec 1029A. Veoma slicne karakteristike msp5-icama. Preporucujem bilo koje od ovih dva. Uz njih jos naravno mozes dokupiti woofer koji nazalost ni u jednoj varijanti nije jeftin. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
slusalice koje dobro dihtuju :) | psionic | Monitoring | 24 | 24-03-2009 02:13 AM |
Koje slusalice da kupim za snimanje vokala? | Mrav | Monitoring | 2 | 15-12-2008 05:16 PM |
slusalice | magnum | Monitoring | 17 | 28-02-2008 10:17 AM |
slusalice | liman021 | Monitoring | 19 | 29-07-2006 12:58 PM |