Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-02-2005, 11:49 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

kad smo vec kod m/s kompresije, je li ko probao besplatni voxengo MSED ?

Quote:
Originally Posted by Max
MS kompresija ima i te kako svoju ulogu kao paralelna kompresija u postprod i daje karaktera miksu....tj centar i punch
zanima me na sta si mislio pod "paralelna" ?
posto do sada nisam imao prilike podrobnije da se upoznam sa ovim nacinom masteringa, zanima me da li kod m/s kompresije treba oba track-a drzati na istom nivou (-6dB) ili jedan treba biti na nuli a drugi na -9db npr... ??
kako kompresovati mid? ne verujem da treba raditi isto sto i sa kickom...
takodje me interesuje i kompresija za side....

probao sam koristeci voxengo msed (vrlo korisna stvarcica) i kjaerhus gco-1, ali nisam mogao mnogo da pojacavam da ne bih probudio komsije
probacu ponovo kad ustanem..

/edit
nasao sam shotov post gde govori kako je problem sto ne postoji vst kompresor koji radi nezavisno na 2 kanala...
ja sam taj problem resio sto sam ubacio na 2 stereo tracka istu numeru i utisao za 6dB (duplo tise) i tako sam dobio originalnu jacinu... na oba tracka sam prvo stavio voxengo msed (encoder), zatim gco-1 i msed (decoder)..
jos samo da naucim kako da koristim kompresor u ovakvoj situaciji... :roll:
lesha is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules