|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#5 | |
Vibrator
|
![]()
kad smo vec kod m/s kompresije, je li ko probao besplatni voxengo MSED ?
Quote:
posto do sada nisam imao prilike podrobnije da se upoznam sa ovim nacinom masteringa, zanima me da li kod m/s kompresije treba oba track-a drzati na istom nivou (-6dB) ili jedan treba biti na nuli a drugi na -9db npr... ?? kako kompresovati mid? ne verujem da treba raditi isto sto i sa kickom... takodje me interesuje i kompresija za side.... probao sam koristeci voxengo msed (vrlo korisna stvarcica) i kjaerhus gco-1, ali nisam mogao mnogo da pojacavam da ne bih probudio komsije ![]() probacu ponovo kad ustanem.. /edit nasao sam shotov post gde govori kako je problem sto ne postoji vst kompresor koji radi nezavisno na 2 kanala... ja sam taj problem resio sto sam ubacio na 2 stereo tracka istu numeru i utisao za 6dB (duplo tise) i tako sam dobio originalnu jacinu... na oba tracka sam prvo stavio voxengo msed (encoder), zatim gco-1 i msed (decoder).. jos samo da naucim kako da koristim kompresor u ovakvoj situaciji... :roll: |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo pomoci oko side-chain-a? | Miha Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 19-03-2007 06:50 AM |
Side-Chain u Cubase SX3 | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 02-06-2006 01:48 AM |