|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Mason
|
![]()
Ma sta fali Trace-u? Ja ga bas volim...
Stavi taj D-12 ispred njega, namesti farbu i pichi...
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
D-12 ili D-112?? to su dva razlicita mikrofona. predpostavljam da si mislio na jaje (112).
Ja bas ne praktikujem d112 na bass jer on ima poprilicno krivu liniju. Kolko se secam ima izdignuce, pa pad u srednjima i onda opet boost u visim. Ne valja da ti je gitara vec tolko kolorisana vec pri samom snimanju. Zato mi 421 izgleda kao idealnija all-'round masnija varijanta. ![]() Dok sa drugim jajima, tipa shurka mislim da je situacija nesto bolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Mason
|
![]() Quote:
Mozda bi trebalo da probam i sa njim... Sto se D-112 tice, on je skoro skolska sprava za ozvucavanje bass pojacala... Moguce da je MD 421 bolji, mislim...verovatno si probao cim to tvrdis, a probacu i ja... jednostavno mi nije palo na pamet...
![]() |
![]() |
#15 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() priblizis ga i ima basa ![]() i iskljuci lowcut filter na njemu (ako imas verziju sa njim). Quote:
![]() i nista ne kosta...osim koje minutice vremena ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
ja snimah sa md421 bez ikakvih problema, osim sto je taj trace bio tranzistorac koji mnoogo shushti (BG ekipa zna dobro Sreckovog trace-ta) ... snimio sam i sa DI boxa jedan kanal pa cemo se igrati sad za koji dan u mixu.. close miking, ne bi smela biti velika razlika izmedju 421 i 57ice.. a za jajca i kondenze neznam, nisu me tako ucili, pa nisam bio ni radoznao, sto ne znaci da je to lose. Joj kolko sam se namucio dok nisam otkrio tu 'M-S' opciju na md421, neke timpane nikako nisam mogao izvuci jerbo je sekao bassove krvavo.
jel Sandro, a da ti lepo vezes taj DI-box, vezes jednu 57icu pod uglom, pa jos jednoj md421 naspram 57ice pod istim uglom, a sve to izdaleka uhvatis i jednim c414 il stagod imao od tih (po mogucstvu neki veci), pa snimaj do mile volje, i vidi sta ti je sta reklo... nema tu pravila.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ton magistar
|
![]()
d-12 je onaj mikrofon sto se u nas zove kocka. vise se ne proizvodi a d-112 je njegov nasljednik. d-12 je nekad bi standard za kick i jos nije izasa iz uoptrebe, a vidi san da ga koristu i za ozvucenje bassa.
ja san do sad uvik bass snima direktno u preamp, onda bi se s njim izivljava u cubaseu, ali sad bi voli snimit odma zvuk od pojacala. sigurno cu provat vise opcija, ali san misli da postoju neki standardi, tako da ne gubin vrime. nego, arture, vragteodni nesrico, kako ti znas sreckota i njegovo pojacalo? kojega sreckota? ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Mason
|
![]() Quote:
Kazu da je 112 bolji, ali ja D-12 nisam probao tako da neznam...
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
bio je na kicku....i nije mi nesto bio...no, vjerovatno je to sindrom "ajmo ekipa, da sto brze to snimimo"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
meni se d12 odnosi prema d112 kao 545 prema 57 :P :P sto ne znaci da mi se nesvidja,... bas naprotiv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |
Kucno snimanje gitare | vanya | Gitarska Produkcija | 2 | 20-10-2006 12:12 PM |
Snimanje akusticne gitare | dvuckovic | Tutorijali | 0 | 06-02-2006 04:51 PM |
Snimanje gitare ? | acaradio | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 03-04-2005 02:51 AM |