Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2005, 03:19 AM   #11
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Kad ovdje vec pricamo o kritici.... prebacit cu jedan SAndrov tekst ovdje i svoj komentar na to.

Quote:
Originally Posted by SandRob
u kritikama treba bit 'nemilosrdan' (citaj: iskren). 8)kriticna kritika i kriticna percepcija kritike mogu samo koristit (u svakon fazi stvaranja).
Ovo je isti stav kao da se ka?e da svaka ?ena voli da je mu?karac udara. STav u vezi kritike svatko ima svoj i ne mozes ga staviti pod definitivan pod "sto treba".

Ja cu reci jednu cinjenicnu cinjenicu.

Tko nije SAM dovoljno razuman, talentiran, kriti?an, pametan i sposoban da ?uje vlastite nedostatke - ni?ta mu ne?e pomo?i.

Onaj tko to mo?e - jedino ?to treba mu je podr?ka i ni?ta drugo! Da, lekcije, u?enje, rast itd.... ali to se ne dobija kritikom. Postoji jedan drugi termin koji se korist, a to je KONSTRUKTIVAN KOMENTAR, a kritike ostavimo kriticarima.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2005, 03:37 AM   #12
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ovo je takoder quote iz Defragmentovog teksta nize.

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Takodje mislim da smislena negativna kritika pomaze kreativni proces jer smanji euforiju pa onda cesto izadje varijacija koja je bolja.
Apsolutno netocno!! Zastrasujuce netocno!! Jedina prava karakteristika kreativnog procesa upravo i jest euforija ili entuzijazam. Euforija i entuzijam su ono sto nam daje energiju da se dignemo usred noci raditi stvar do kraja. Ili ono sto nam daje snage da radimo 2 dana bez prestanka.

Entuzijazam je pokretac energije potreban za realizaciju ideje. Evo, upravo smislih definiciju!

Entuzijazam je jedini razlog mog zivota. Bez njega.... sve je bezveze. Nemam volje, ni snage. I nadasve sam tada "realna" i prizemna. Super za posao u racunovodstvu, ali ne za skladatelja.
Old 12-02-2005, 08:29 AM   #13
SickBoy
Junior Member

SickBoy's Avatar

Default Re: KONSTRUKTIVNA KRITIKA - obrazac

Quote:
Originally Posted by ANITA
Znaci, k vragu.. pop kao popularna muzika moderna svih zanrova koji sadrze to sto se uopce komentira. Pa sto to nije samo po sebi jasno?! :roll:
Pa ono... Ja to nisam ba? tako do?ivio.
Pop je kao termin i stvoren da se odnosi "popularnu muziku", ali mu se vremenom to zna?enje izgubilo u ba? tom smislu. Kad netko ka?e "pop" i ne pomislim na mjuzu ba? tako globalno, nego vi?e na MTV posko?ice i ?tajaznam. Ma nema frke, sve 5! Peace!
SickBoy is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2005, 12:32 AM   #14
David
Junior Member

Ajde Darko ne gnjavi , ?ta si se uvatija popa , pa na MTV-ju se vrti pod "Pop" i Bon Jovi i Metalicca i mnogi drugi , va?no je da su svi shvatili o ?emu se radi ...
Mo?e se probati sa tim ?to Anita predla?e , iako nisam sklon komentiranju tu?e glazbe , to je malo nezahvalan posao i uvijek mo?e biti krivo shva?eno ...
David is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2005, 12:37 AM   #15
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Nezahvalno je!

I ono sto sam ja zakljucila... Hm, najcesce ljudi koji nemaju ideju za svaki detaljcic cak i VOLE KRITIKU jer im je kritika na taj nacin pomoc, usmjerenje i koristan savjet.
Onaj tko zna (ili misli da zna ) ne voli kritiku.
Old 28-02-2005, 12:42 AM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

znaci ako ne volis kritiku, nemoj ni da je trazis...
lesha is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2005, 12:46 AM   #17
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Tocno.

Takoder, ponavljam.

Segment foruma pod nazivom PROMOCIJA RADOVA ne sadrzi u naslovu KOMENTIRANJE RADOVA ?LANOVA FORUMA.

Kad netko stavi svoj rad na promociju, neka lijepo opise sto radi i zasto i na koji ASPEKT glazbe da najvise obratimo paznju (ako uopce zeli komentar).....

Ja obozavam kritike. Ali od profesionalnih kriti?ara.
Old 28-02-2005, 12:51 AM   #18
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Segment foruma pod nazivom PROMOCIJA RADOVA ne sadrzi u naslovu KOMENTIRANJE RADOVA ?LANOVA FORUMA.
ali nepisano pravilo promocija radova je da postujes link ka svom radu da bi ljudi komentarisali....tesko da mozes bilo kome zabraniti to...

Quote:
Ja obozavam kritike. Ali od profesionalnih kriti?ara.
ne mogu da se slozim....ponekad neka potpuno "leva" osoba moze da da korisniji savet nego grupa ljudi koju placas ne tako male pare da ti hvale/pljuju radove (u zavisnosti od toga sta zelis)...
Old 28-02-2005, 01:02 AM   #19
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
ne mogu da se slozim....ponekad neka potpuno "leva" osoba moze da da korisniji savet nego grupa ljudi koju placas ne tako male pare da ti hvale/pljuju radove (u zavisnosti od toga sta zelis)...
cak stavise, ta leva osoba moze mnogo da pomogne i kod finog sredjivanja arr.-a i mixanja kod nekih stvari...

anita, s obzirom da ti radis orkestracije, mogu da se slozim delimicno sa tobom...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2005, 01:06 AM   #20
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ma kakva zabrana. Ja samo kazem da ne pise u naslovu i ne podrazumijeva se, ali vecina ljudi doista trazi pomoc (kritiku) pa je to ok. Tko sto zabranjuje?

Profesionalni kriti?ari za mene nisu samo oni koji se pla?aju za to (da ti daju komentar... cak ustvari im to i nije prvobitni posao).. ve? netko tko je profesionalac u podru?ju na kojem i ti radi?.. zna?i, netko u tvom ?anru tko poznaje sve ?to ti poznaje? (i bolje) i moze ti konstruktivno pomoci.

S neke "lijeve" strane mozes dobiti koristan komentar ako si dao nedovrsen rad, pa otkrije nesto sto bi i ti (ili vec jesi ali nisi rjesio). Ja cujem jos masu nedostataka u svojoj glazbi... i sto mi sad vrijedi da mi netko o tome pri?a? :roll: Zelim raditi dalje i druge stvari.. a ove "glancam" do razine dok ne prodju sto je dovoljno visoko.

Ovo je jednostavno podru?je gdje se na?a mi?ljenja razilaze iz jednostavnog razloga ?to ja znam za apsolutno sve (u glazbi) kako i ?to ho?u i ne treba mi usmjeravanje od svakog usputnog slu?a?a koji nije dovoljno naslu?an MOG ZANRA da bi imao uvid u to koliko ja to dobro/lose radim.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules