|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
I ja sam malo poradio na toj daljini.Imam oko 1 metar izmedju monitora i nekih metar i kusur razmaka izmedju mene i monitora.Jeli dovoljno i sta se dobija vecim razmakom.Znam da utice pri izradi mixa i da je to potrebno ali me interesuju pojedinosti.
![]() |
#12 |
Mason
|
![]()
Blago tebi... razmak izmedju monitora i mene je nekih 70-ak cm.
Da je kojim slucajem rat, moje isijavanje bi sigurno odavalo polozaj ![]() Bitno je da sam ja napravio jednakostranicni trougao, a to sto cu da oslepim, nema veze ![]()
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
HAHA..Stolicu malo u rikverc i onda podesi trougao..
![]()
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Pa ovako ...nearfieldovi su dizajnirani da se slusaju ( kazu ) min ....5 x distanca izmedju viokotonca i onog drugog ...da ne kazem basa ..a negde max 1,5 met .....jer posle toga soba vec preuzima ogroman uticaj ..... Takvi zvucnici su i napravljeni da pomognu Ljudima koji rade u raznim studijima.....da mogu da imaju nesto sto ce im biti referentno .....ali su posle shvatili da manji bas ima precizniji ibrzi respnse .... pa su nearfieldi promenili i dizajn velikih zvucnika.......na nasu srecu ...jer ko bi imao para da kupuje nesto od 20.000 e miiiissllliiiimmmm .......
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderator
|
![]()
Ma najbolje je da izbushish rupe ponovo i namestish monitore po sebi a ne sebe po njima
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Mason
|
![]()
Ma tako izgleda na slici, sto se visine tice. Uvo mi dodje otprilike negde gde se spajaju bass zvucnik i visokotonac, a proizvodjac tako preporucuje. Daljina od zida je nekih 17-18 cm, a proizvodjac preporucuje min 15. Medjutim o medjusobnoj udaljenosti kutija ne kaze nista, vec samo da treba da grade jednakostranican trougao. E sad... koliko je to daleko od mene... bas gledam... Pa mislim da su... hmmm... moram da uzmem metar... Prednji uglovi su na 75 cm, isto tolika razdaljina je od kutije do mog uva, a monitor racunara je
![]() ![]() Inace, imam nameru da na delu zida iza monitora zalepim kvadrat plute... Joj, pa vi neznate kako je tesko izbusiti zid na kome su monitori... To je nekakav ultra beton koji je uspeo da spali i jednu hilti burgiju. Zgrada je pravljena 77 i to je vojna zgrada (ponos tadasnje JNA :roll: ) i sve je uradjeno po PS-u. ![]()
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
btw. Steta sto JNA nije pravila monitore! Kako bi to radilo! ![]() (a sigurno bi dobio i sablon za postavljanje/busenje rupa....)
![]() |
![]() |
#19 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Mason
|
![]() Quote:
Elem... kada smo bili na praksi u "Vojnoj Bolnici - Nis", u to vreme je svaki telefon imao nalepnicu "Pazi! Neprijatelj slusa!" ![]() ![]() Mislim da i dan danas imaju strelice po zidovima i natpis "Smer evakuacije", to mi je zapalo za oko jer sam na prvi pogled utripovao da pise "Smer ejaku*acije" ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika izmedju produkcije i pesme ?? | ugljesa | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 23-04-2009 11:38 AM |
Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija | Klon | Monitoring | 27 | 08-06-2007 05:50 PM |
..razlika izmedju softvera i hardvera.. | lesha | Razno | 17 | 22-06-2006 10:33 AM |