|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
jos par zanimljvih noviteta od IK multimedie.
na leto izlazi prvi bas amp modeling (ampeq SVX) i VSTi miroslav philharmonik. vise informacija na linku. http://www.amplitube.com/Main.html?ATNews pa ici na press/press releases |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Meni se ovaj novi amplitube ?ini kao odgovor na Guitar rig koji ga je potukao u svakom pogledu.
Barem gledaju?i na layout i na funkcije. Prija?nja verzija Amplitubea mi je krajnje ?alosna i beskorisna ![]() A ni od ove ne o?ekujem previ?e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno. ![]() Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
koliko se secam ima 3-4 demo-a od kojeg je jedan u nekom metal-shred fazonu.znaci nije neki mekani rockic. ja takodje sviram metal,i koristim amplitube u kombinaciji sa boss od-20 pedalom i jos nekim efektima. (bolje zvuci sa ovom distorzijom,nego sa svojom softwerskom) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
?to se ti?e plug inova ajde ne?u biti toliko kriti?an.
![]() Sa simulanalogovim JCM 900 simulatorom i jo? stavim tube screamer simulator iste firme ispred njega da malo poja?am drive. To ve? lijepo ?tima za neki hard rock ili heavy. Mo?da bi se i mogao nategnuti neki masniji sound ali bi onda trebalo duplati gitare 4-5 puta. ?to se mene ti?e ovi plug inovi iako besplatni za klasu su bolji i od GR-a, amplitubea, ili steinberg warpa koji dodju masnih para... Imaju ?ist, o?tar i definiran sound, nema onog muljavog zvuka pri ?topanju ?ica ili brzom soliranju i jedini su koji funkcioniraju bez vanjskog dodatnog drivea iz mog iskustva. Ja za direkt snimanje koristim metal zone bossovu pedalu kroz Quadraverb GT(stvar ima svoj drive skoro pa neupotrebljiv zato i koristim mt-2 ali cabinet simulatori su dobri kao i pretpoja?alo/efekti). Datira iz 91' ina?e. ![]() Dodajem na softverski jedino wavesove kompresore i Q10. Ili u zadnje vrijeme vrhunske Kjaerhusove plug inove, chorus recimo. Ali kao ?to rekoh tube screamer+jcm900, i to sve besplatno je jako dobra kombinacija, barem meni. GR i amplitube nalazim jako lo?im, GR prekompresiran i mutan u driveu a amplitube je drugo ime za ?um.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
od simulanalog JCM 900 vise mi se svidja njihov Rednef Twin,isto u kombinaciji sa hardverskim distorzijama,ranije sam koristio digitech metal master pedalu i koliko god ona lepo i mocno zvuci na pravim pojacalima toliko je neupotrebljiva za snimanje (ima previse gaina,koji ne moze da se smanji)
pa koristim ovu boss-ovu pedalu.(to je ona digitalna COSM naprava sa 20 dist.mod) ritam gitare snimam iz 4 puta,sa razlicitom kolicinom gain-a na distorziji.pa to kombinujem sa raznim soft-simulacijama i uglavnom zvuk koji mi se svidi za sviranje nikad ne ispadne dobro u mix-u sa ostalim instrumentima,i obrnuto.dobijam kakve-takve rezultate,ali mi opet gitare ne zvuce kao na CD-ima bendova ciji mi se zvuk recimo svidja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
ta neka masivnost i krljanje pod distorzijom dolaze od interakcije gitare i basa, a cini mi se da i zvuk bas bubnja moze da da smek rifovima, ako govorimo o cvrscoj svirci. ako je rif: d?, d?, d?, onda je bas "d", a gitara "?". malo je glupa ova onomatopeja preko interneta ![]() to su bar neka moja iskustva i zapazanja iz domena home recordinga. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Amplitube Metal | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 11 | 19-07-2008 11:28 AM |
Amplitube II | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 75 | 14-12-2006 09:05 PM |