Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2005, 11:57 PM   #1
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Default Amplitube 2.0

http://www.ikmultimedia.com/PressReleases/AT2-05-01.pdf
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2005, 01:01 AM   #2
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

ovo je sjajna vest
Old 21-01-2005, 01:10 AM   #3
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

jos par zanimljvih noviteta od IK multimedie.

na leto izlazi prvi bas amp modeling (ampeq SVX) i VSTi miroslav philharmonik.

vise informacija na linku.

http://www.amplitube.com/Main.html?ATNews
pa ici na press/press releases
Old 21-01-2005, 01:47 AM   #4
MD
Senior Member

MD's Avatar

Meni se ovaj novi amplitube ?ini kao odgovor na Guitar rig koji ga je potukao u svakom pogledu.
Barem gledaju?i na layout i na funkcije.

Prija?nja verzija Amplitubea mi je krajnje ?alosna i beskorisna
A ni od ove ne o?ekujem previ?e.
MD is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2005, 02:00 AM   #5
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD
Meni se ovaj novi amplitube ?ini kao odgovor na Guitar rig koji ga je potukao u svakom pogledu.

to sam i ja mislio dok nisam cuo kako moze amplitube da zvuci,te demo snimke je radio Dushan S. sa ovog foruma,pa ako ih negde nadjes na netu sigurno ces promeniti misljenje.
Old 21-01-2005, 02:39 AM   #6
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by veseli koljac
Quote:
Originally Posted by MD

to sam i ja mislio dok nisam cuo kako moze amplitube da zvuci,te demo snimke je radio Dushan S. sa ovog foruma,pa ako ih negde nadjes na netu sigurno ces promeniti misljenje.
Hm..ja se bavim metal glazbom.Mozda je u tome problem metal zahtijeva masan dubok mo?an sound.
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno.

Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem?
Old 21-01-2005, 03:23 AM   #7
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Quote:
Hm..ja se bavim metal glazbom.Mozda je u tome problem metal zahtijeva masan dubok mo?an sound.
Za metal je beskoristan, za rock bi mogao ve? pro?i kao i guitar rig, ili guitar suite itd...za metal mi niti jedan simulator do sada nije valjao, softverski naravno.
Gdje se mogu ?uti te snimke ako nije problem?
problem je sto link odakle sam skidao te stvari sada ne radi,najbolje je da ti on kaze kada vidi ovo.
koliko se secam ima 3-4 demo-a od kojeg je jedan u nekom metal-shred fazonu.znaci nije neki mekani rockic.

ja takodje sviram metal,i koristim amplitube u kombinaciji sa boss od-20 pedalom i jos nekim efektima. (bolje zvuci sa ovom distorzijom,nego sa svojom softwerskom)
Old 21-01-2005, 04:41 AM   #8
MD
Senior Member

MD's Avatar

?to se ti?e plug inova ajde ne?u biti toliko kriti?an.

Sa simulanalogovim JCM 900 simulatorom i jo? stavim tube screamer simulator iste firme ispred njega da malo poja?am drive.
To ve? lijepo ?tima za neki hard rock ili heavy.

Mo?da bi se i mogao nategnuti neki masniji sound ali bi onda trebalo duplati gitare 4-5 puta.

?to se mene ti?e ovi plug inovi iako besplatni za klasu su bolji i od GR-a, amplitubea, ili steinberg warpa koji dodju masnih para...
Imaju ?ist, o?tar i definiran sound, nema onog muljavog zvuka pri ?topanju ?ica ili brzom soliranju i jedini su koji funkcioniraju bez vanjskog dodatnog drivea iz mog iskustva.

Ja za direkt snimanje koristim metal zone bossovu pedalu kroz Quadraverb GT(stvar ima svoj drive skoro pa neupotrebljiv zato i koristim mt-2 ali cabinet simulatori su dobri kao i pretpoja?alo/efekti).
Datira iz 91' ina?e.
Dodajem na softverski jedino wavesove kompresore i Q10.
Ili u zadnje vrijeme vrhunske Kjaerhusove plug inove, chorus recimo.

Ali kao ?to rekoh tube screamer+jcm900, i to sve besplatno je jako dobra kombinacija, barem meni. GR i amplitube nalazim jako lo?im, GR prekompresiran i mutan u driveu a amplitube je drugo ime za ?um..
Old 21-01-2005, 05:21 AM   #9
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

od simulanalog JCM 900 vise mi se svidja njihov Rednef Twin,isto u kombinaciji sa hardverskim distorzijama,ranije sam koristio digitech metal master pedalu i koliko god ona lepo i mocno zvuci na pravim pojacalima toliko je neupotrebljiva za snimanje (ima previse gaina,koji ne moze da se smanji)
pa koristim ovu boss-ovu pedalu.(to je ona digitalna COSM naprava sa 20 dist.mod)
ritam gitare snimam iz 4 puta,sa razlicitom kolicinom gain-a na distorziji.pa to kombinujem sa raznim soft-simulacijama i uglavnom zvuk koji mi se svidi za sviranje nikad ne ispadne dobro u mix-u sa ostalim instrumentima,i obrnuto.dobijam kakve-takve rezultate,ali mi opet gitare ne zvuce kao na CD-ima bendova ciji mi se zvuk recimo svidja.
Old 22-01-2005, 12:31 AM   #10
andreja
Member

andreja's Avatar

Quote:
Originally Posted by veseli koljac
zvuk koji mi se svidi za sviranje nikad ne ispadne dobro u mix-u sa ostalim instrumentima,
to je normalno.
ta neka masivnost i krljanje pod distorzijom dolaze od interakcije gitare i basa, a cini mi se da i zvuk bas bubnja moze da da smek rifovima, ako govorimo o cvrscoj svirci.

ako je rif: d?, d?, d?, onda je bas "d", a gitara "?". malo je glupa ova onomatopeja preko interneta , ali iz mog nekog iskustva, ako namestis zvuk gitare tako da je lep u solo varijanti, i ubacis ga u miks, uvek zvuci muljavo, zato sto "lep" zvuk gitare, kada ona svira sama, podrazumeva da se gitara rasprostre preko celog spektra (da je "ima" i u basu i u midu i gore), i kad takav zvuk pocne da koegzistira sa basom u miksu, onda dobijamo mutljavinu.

to su bar neka moja iskustva i zapazanja iz domena home recordinga.
andreja is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules