Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-12-2004, 09:26 PM   #31
Annihilator
Junior Member

Annihilator's Avatar

I V Amp cu pozajmiti za pocetak samo da bih isprobao sve varijante,pa ako uspe,nasao sam a za 150 evra kod jednog decka kojem je totalni visak jedan takav komad opreme
Nego skinuo sam one Guitar Suite distorzije i ostalo.Ucitao sam to iz Cubase-a,ali svaka od tih distorzija(boss DS1,rednef twin,JCM 900) mi i ne zvuci bas mocno(a bas sam se trudio da podesim).
Meni treba nesto za shred svirku.Nesto za brzo sviranje solo deonica.Naravno,znam da ne mou da ocekujem zvuk koji ima Michael Angelo http://www.angelo.com/html/mp3___video.html (recimo pesma "Prog Revisited"),ali hocu samo da mi se gitara cuje bez puno prljavstine,a da opet ljudski moze da se svira. Valjda moze to nekako da se izvuce
Annihilator is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2004, 01:02 PM   #32
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa 150 evra uop?te nije povoljno ako je polovan. V-Amp 1 ili 2? U svakom slu?aju prvo probaj. Ako ti softverski simulatori rade posao, (a jo? i nema? mikrofonski preamp) onda bolje uzmi mic preamp i ubio si dve muve jednim udarcem.

Boss DS-1 je simulacija pedale, a ne poja?ala, imaj to u vidu. JCM 900 zvu?i dobro, sad se postavlja pitanje kako ti to priklju?uje? gitaru u karticu, jer to naravno drasti?no uti?e na to kako plug in radi.
?to se ti?e cele pri?e o zvuku i prljav?tini, mislim da se jednostavno samo radi o tome da gitara nije priklju?ena kako treba.

Vide?u da u slede?ih dan dva oka?im jedan instrumental koji je ra?en kao demo za Amplitube farbe, koji sam namerno radio u tom malo starinskom shred fazonu (po?to vidim da pominje? M.Angelo-a), pa ?u ti ostaviti link ovde, tek da ?uje? ?ta je mogu?e dobiti nabrzaka, bez mnogo muke.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2005, 04:43 PM   #33
stanceyu
Junior Member

stanceyu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Annihilator
Nego skinuo sam one Guitar Suite distorzije i ostalo.Ucitao sam to iz Cubase-a,ali svaka od tih distorzija(boss DS1,rednef twin,JCM 900) mi i ne zvuci bas mocno(a bas sam se trudio da podesim).
Meni treba nesto za shred svirku.
Stavi TS-9 u 1. insert kanal, zatim JCM900 u 2; i stavi ga na B kanal. Zatim u send FX stavi onaj mda Combo i stavi "4x12>" emulaciju (ili vec probaj neki drugi zvucnik, ali ces se svakako vratiti na ovo ) i doziraj ga na "13h". Na TS-9 malo sredi gain i tone (nemoj bas odvrtati gain do max, ali nadji sebi nesto, a tone na manje od pola), a vol mozes ostaviti na pola ili nesto vise. Sad kad to krene malo da "kuva" stavi neki gate iza svih inserata. Dobra ideja je da ubacis i neki graficki EQ sa mid-cutom za taj shred.
Meni ovo super radi na Duncan Designed Invaderu, e sad ne znam kakvi su ti Ibanezovi magneti...
Ako hoces, mogu ti poslati neke moje presete (ako koristis Cubase VST 5), pa cisto da imas od cega da krenes.
...da se ne ponavljam, sa ovim su mi gitaristi uvek bili najzadovoljniji.
stanceyu is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2007, 01:26 PM   #34
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Default Re: Oprema za najjeftinije snimanje metal gitare?

Ne znam da li je ovo neko pomenuo,mrzelo me da sve chitam posto nemam mnogo vremena,ali ReValver II je odlichan...bolji je od svih verzija guitar riga koje su zaista GLASNE A NEJASNE,daje dobru dinamiku sviranja pod prstima,zivo zvuchi!!!Sa bendom sam bas sinoc u studiju snimao i solo i ritam sa ReValverom II i prezadovoljan sam,ton je zaista mocan,ako se namesti,ali nekako mi se chini da na momente,malo fali gaina,recimo ako zelis da odsviras veshtachki harmonik da bas divlja,malo teze ce ti ici samo za tu rabotu malo fali gaina u samom programu,ali kad se naviknes sve posle dodje na svoje...Ali postoji jedan veliki problem DOSLOVNO GUTA CPU,tako da ako imate slab procesor,don't try to test this program
Old 06-04-2007, 01:46 PM   #35
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Zadnji odgovor je bio 2005. godine
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2007, 10:24 AM   #36
File
Senior Member

sori ?to upadam sad samo ovako ...Meni je Amplitube puno bolji za distorziju od guitar riga....jednom sam uspio snimiti skroz realne gitare, sa jako dobrim gainom....ćak je i gitara bila neka kopija fendera(fuj), ali je zvuk skroz dobar....iako (naravno) preferiram zvućnik i mikrofon. Ljudi ćesto grije?e kad nabuđe distorziju i misle kak je to metal i jako....i onda sve krlja i ni?ta se ne razumije....Poslu?ajte npr. Slayer....Na tim gitarama ima jako, jako malo gaina....A sve je ?estoko i moćno....Al zato sviraju ko vragovi....nema sakrivanja iza gaina, svaki trzaj se ćuje...Sama muzika po sebi daje energiju i ?estinu, a ne nabuđenost gitara....Iz iskustva također znam, da je na koncertima(a i u studiju) uvjek bolje dobiti ?to či?ći zvuk...?to se mo?da i ćini slabo kad svira? samu gitaru...ali kad dođe sve zajedno, ona se finije razumije, a i bolje puni zvuk....Ni?ta, samo sam se htio malo ubacit...
File is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2007, 11:35 AM   #37
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Ja sam imao isti problem, jednostavno nisam mogao da dobijem odgovarajuci zvuk gitare, koliko god sam pokusavao zvuk je bio jeftin i sa premalo distorzije. Radio sam i sa aplitubom i sa gitar rigom, isprobao sam sve moguce kombinacije,cak sam gitaru snimao preko overdrajva samo da bi dobio vise distorzije. Moram da nglasim da sam sve to vreme koristio kx drajvere sa kojima se nikako nisam snalazio, sada sam presao na asio i vidljiva je promena.
Posto nemam preamp pokusavao sam da gitaru provucem kroz distorziju samo da joj bih joj pojacao signal, gain sam smanjio na nulu, opet sam dobio prljav i los zvuk i tako dok sam eksperimentisao sa ''papucama'' dosao je red na jedan stari fejzer, nemam pojma kako ali on mi je odradio posao skoro kao preamp, podigao je signal taman koliko mi treba(pricam o fejzeru koji je isklucen, dakle na stand by), dobio sam distorziju o kakvoj nisam mogao ni da sanjam, naravno ima suma,ali ne preterano trenutno radim na tome da ga sto vise uklonim, a da zadrzim taj zestoki zvuk. Tako da nemam pojma kako i zasto i sta se ustvari desava u tom fejzeru ali mene ledja vise ne bole. Moj ti je savet da eksperimentises, ja sam ono sto trazim dobio tek posle 3-4 godine i to sasvim slucajno, inace ja koristim guitar rig 2 i prezadovoljan sam, ali je cinjenica da on opterecuje masinu.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2007, 08:51 AM   #38
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Quote:
Originally Posted by stanceyu View Post
Stavi TS-9 u 1. insert kanal, zatim JCM900 u 2; i stavi ga na B kanal. Zatim u send FX stavi onaj mda Combo i stavi "4x12>" emulaciju (ili vec probaj neki drugi zvucnik, ali ces se svakako vratiti na ovo ) i doziraj ga na "13h". Na TS-9 malo sredi gain i tone (nemoj bas odvrtati gain do max, ali nadji sebi nesto, a tone na manje od pola), a vol mozes ostaviti na pola ili nesto vise. Sad kad to krene malo da "kuva" stavi neki gate iza svih inserata. Dobra ideja je da ubacis i neki graficki EQ sa mid-cutom za taj shred.
Meni ovo super radi na Duncan Designed Invaderu, e sad ne znam kakvi su ti Ibanezovi magneti...
Ako hoces, mogu ti poslati neke moje presete (ako koristis Cubase VST 5), pa cisto da imas od cega da krenes.
...da se ne ponavljam, sa ovim su mi gitaristi uvek bili najzadovoljniji.

Nisam najbolje razumeo ovo sa send Fx-om i combom i kabinetom od 4 x 12,jel ima to Guitar Suite???
Old 03-06-2007, 09:19 AM   #39
gosnbandar
Junior Member

gosnbandar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Annihilator View Post
I V Amp cu pozajmiti za pocetak samo da bih isprobao sve varijante,pa ako uspe,nasao sam a za 150 evra kod jednog decka kojem je totalni visak jedan takav komad opreme
Meni treba nesto za shred svirku.Nesto za brzo sviranje solo deonica.Naravno,znam da ne mou da ocekujem zvuk koji ima Michael Angelo http://www.angelo.com/html/mp3___video.html (recimo pesma "Prog Revisited"),ali hocu samo da mi se gitara cuje bez puno prljavstine,a da opet ljudski moze da se svira. Valjda moze to nekako da se izvuce
Poslusaj stvari na mom sajtu sve je ljuti Guitar rig
Zvuchi odlichno !
Imam i VOX pojachalo ali ga slabije koristim !
Guitar Rig rules samo ga treba znati koristiti !!!

Last edited by gosnbandar; 03-06-2007 at 09:23 AM.
gosnbandar is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2007, 08:12 PM   #40
stigma
Member

stigma's Avatar

Dobru si zvukcinu izvukao iz GR...

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules