Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-12-2004, 06:56 PM   #1
krki
Junior Member

krki's Avatar

Default [b]PITANJE ZA KORISNIKE SAMPLETANK-a[/b]

PITANJE ZA KORISNIKE SAMPLETANK-a

U jednoj pjesmi su mi potrebne pristojne mandoline u modu trzaja i tremolo trzanja. Postavio sam mandoline iz Sampletank-a, ali su one tako samplovane da se na pocetku svakog tona cuje metalni trzaj i ne moze se postaviti legato kako bih zelio 'odsvirati' a i kako se mandolina inace svira legato+tremolo. Ne vrijedi ni preklapanje nota niti 'ubijanje' reverbom. Ako imate rjesenje ili ideju kako da ovo izvedem molim da se javite. Jos cu probati mandolinu sa cd-a 'mediteraneo', ali mi je ovaj cistiji sa Sampletank-a, osim sto ima tu 'falinku'.

krki
Old 31-12-2004, 01:42 AM   #2
Shady
Banned

Shady's Avatar

Podesi toj farbi ATACK tako da njen po?etni ton ulazi sporije (zna?i pove?a? vrijednost atacku) ali pazi da ne pretjera? za cifrom. Tako ?e sami ulaz tona imati sporiji fade in i ne?e toiko biti nagla?en taj problemati?ni po?etak. Takodjer mo?e? veoma malo poja?ati vrednost RELEASE, kako bi i nakon prekida tona ostajao odjek koji ?e da gu?i ulaz slede?eg tona (ali, isto tako mora? paziti da ne pretjera?).
Shady is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2004, 08:30 AM   #3
krki
Junior Member

krki's Avatar

Ma znam za to, ali ne sljaka kako treba. Mozda da napravim duplikat samplova pa editujem taj ulaz na svakom samplu, pa ce mi ostati i jedan i drugi instrument. Samo ima mnogo samplova pa mi se u to ne ulazi.
Da li bi se nesto bolje moglo napraviti ako konvertujem u Halion pa da u njemu srusim te ostre ulaze?
Old 31-12-2004, 08:33 AM   #4
cipela
Banned

cipela's Avatar

:oops:
Quote:
Mozda da napravim duplikat samplova pa editujem taj ulaz na svakom samplu, pa ce mi ostati i jedan i drugi instrument. Samo ima mnogo samplova pa mi se u to ne ulazi.
Kako se to radi :
cipela is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2004, 09:54 AM   #5
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ako ne mozes attackom onda snimi svaki sempl posebno pa ubaci u sempler i edituj
Old 31-12-2004, 10:10 PM   #6
krki
Junior Member

krki's Avatar

Rijesio sam. Ipak ce morati biti promjena u definiciji sampletank semplova. To se moze obraditi onim pilecim (Chicken) alatom pri cemu se odabere obrada sampla u WL. Kada to obradim imacu jedan komplet zica sa laganim trzajem na ulazu i jedan originalni.
Jos jednom, svima sve najbolje u Novoj godini.

p.s. na maloj slici bih trebao biti ja ako je prijenos slicice uspio. Mozete ga okaciti o novogodisnje jelke.
Old 31-12-2004, 10:11 PM   #7
krki
Junior Member

krki's Avatar

Da, sad sam se vidio. Zar nisam sladak?!
Old 13-01-2005, 04:41 PM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by krki
Ma znam za to, ali ne sljaka kako treba. Mozda da napravim duplikat samplova pa editujem taj ulaz na svakom samplu, pa ce mi ostati i jedan i drugi instrument. Samo ima mnogo samplova pa mi se u to ne ulazi.
Da li bi se nesto bolje moglo napraviti ako konvertujem u Halion pa da u njemu srusim te ostre ulaze?
I sta je bilo na kraju, sta si uradio?? Da bi to zvucalo zivo, treba stvarno veliko znanje!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2005, 05:13 PM   #9
cipela
Banned

cipela's Avatar

Quote:
Mogli
Upisano: ?etvrtak Jan 13, 2005 5:41 pm

--------------------------------------------------------------------------------

krki (citat):

I sta je bilo na kraju, sta si uradio?? Da bi to zvucalo zivo, treba stvarno veliko znanje!
Mogli, ne znam zasto mislis da treba veliko znanje. Nisam imao strpljenja da uradim sve nego samo nelkoliko samplova koji su mi najvise tukli u zube. Od svih konvertora jedino sam mogao upotrijebiti onaj pileci - Chicken translator, jer drugi ne konvertuju Sample tank format - bar ne oni koje ja imam. Dakle u njemu podesis da ti je sample editor npr. Wave lab, i uvozis jedan po jedan sample, te mu korigujes tu ulaznu trzacku karakteristiku. U ovim mandolinama imas po dva sampla : jedan za trzaj i drugi za trzanje. Treba editovati onaj drugi. U Halionu to nisam pokusavao, a mozda moze jer ima pregled sampla, ali ne znam da li se moze povezati sa editorom. Jedino sto me je mucilo je taj Translator koji mi nije dobro radio jer sam poslije svake korekcije morao sa njih izici sto je zahtijevalo restart jer nesto nije u redu. Ako te stvarno interesuje u detalje, mogu ti poslati uputu na tvoj e-mail, iako mislim da bi ovo bilo korisno za mnoge. Problem je sto ne znam poslati slike u ovom editoru teksta na kojem pisemo svoje komentare, a suvoparna rijec bez slika i ne bi bila nesto. trebalo bi imati bujnu mastu pa sve to bez slicica apstrahovati u svojim glavicama.
Pozdrav svima!
cipela is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2005, 02:45 AM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ja koristim Kontakt, ali bez obzira na vrstu semplera, da bi zicani instrumenti bili verno docarani, mislim da pre svega treba znati taj instrument i svirati. Zamisli kako izgleda kad neko programira bubanj ko ga ne zna da svira, u stvari ko ne zna kako se on svira? Probao sam da pravim neke teme, trenutno aktuelnog Saz-a, sto je sasvim slicno mandolinama i buzukiju i dodje mi da padnem u depresiju kad cujem kako to zvuci mehanicki! Ni slike ni tona...Osim toga, cesto mi se dogadja da izabrani sempl (sample) ne zvuci isto kad pocne da svira, kao tamo u bazi pojedinacno svaki za sebe. Sadrzi u sebi neki bezvezni reverb koji dolazi u stvari od kolicine datog release, u odeljku edit\modulation. Kad release smanjim, onda kao da nesto fali od mase zvuka...i tako u krug...Sve se svodi na to - dacemo posle reverb, pa ce se zamazati greske - a to bas ja necu. Bas hocu da mi suvi instrument dobro zvuci! U svakom slucaju me interesuju tudja iskustva.
Mogli is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules