|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Npr. Svidja ti se kako je odradjen mastering na nekoj pesmi,tvoja je slicna i ti hoces da tako zvuci...Skines sa te neke pesme filter i stavis na tvoju,i to je to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Naravno File -> Open. Moras prvo da ucitas samu pesmu da bi sa nje izvuko filter u koraku br.2. Posle toga otvaras tvoju pesmu i ucitavas filter (*.mfl) koji si pre toga sacuvao.
Tako dobijas identicni filter kao sa referentne pesme. E, sad postoji i drugi postupak. 1. Otvori referentnu pesmu (file open). Sam program je automatski u istom folderu gde je i pesma napravio "*.anl" fajl odn. reference fajl za tu pesmu. 2. Ucitaj tvoju pesmu (file open) 3. Zatvori filter ako je ukljucen slucajno (file filter new) 4. Ucitaj "*.anl" reference fajl (file reference open) koji je napravljen u koraku br.1 (iz foldera referentne pesme) 5. Cursor -> Gain 6. Rucno pomeraj EQ sliku da bi je priblicio referentnoj 7. I naravno pusti play dok to radis da cujes promene u snimku 8. Kad dodjes do zadovoljavajuceg rezultata File -> Record As i master je tu 8)
![]() |
#33 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Ovaj drugi postupak sam sku?io, ali sam htio znati kako da odjednom u?itam crvenu ?utu i plavu (referentnu) krivulju, a da ih sam ne crtam po mojoj pjesmi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
@Shady
Ako imas demo verziju onda je moguce da ti se ne ucitava *.mfl fajl. ![]()
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
Nesto mi ne ide sa ovi HarBalom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno neznam. Kod mene funkcionise savrseno. Verzija je 1.5
:roll:
![]() |
#37 |
Banned
|
![]()
Kod mene je jedini problem sa HB ?to se povremeno sam, u toku neposrednog rada, ugasi
![]() ProkDu poslao sam ti jedan email, pa kad nadje? vremena odgovori. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]()
Probaj sa verzijom 1.51,cini mi se da radi bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Jel vredi ovo sta za neki ozbiljniji rad ? Ne bih bas da od go*ana pravim tortu vec samo ako je moguce za nijansu poboljsati neki svoj mix, ukoliko je to moguce naravno...
![]() Iskreno, nemam bas neko misljenje o programima takvog tipa pa bih da cujem necije iskustvo ako se kojim slucajem mozda opek'o. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Super Moderator
|
![]()
moje iskustvo je da samunistio mix ali neznamnjem, moze se i to vrlo lepo odraditi sa priblizno slicnom stvari samo treba postepeno dodavati gain i low shelve i high shelve u skaldu sa slusanjem svoje stvari i na konju si.
Ustvari poboljsaces stva za nekoliko nijansi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |
Mastering | Rhino | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 30-07-2006 04:59 PM |