|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
neman puno iskustva sa mikrofonima i pojacalima, tako da ne mogu puno toga rec. radi san u drugim studijima sa raznim konbinacijama mikrofona i ampova ali to je bilo davno kad o tome nisan vodi puno racuna.
u svomu studiju nikad nisan ima prilike testirat i usporedjivat. ja vec iman rode ntv mic tl audio vp-5051 preamp i ta konbinacija mi odlicno radi na backovima, vecini zenskih vokala, zadovoljan san kad sniman gitare (ponekad koristin i c3000), harmoniku, cello i sl, ali kod zescih muskih vokala cesto zna bit problem. takodjer, na nekim vokalima mi rode zna malo sjebat sibilante, pa moram koristit deeser i mixu. zato ja bas trazim 'muski mikrofon'. da vec neman rode, mislin da bi se odluci za neumann (jos uvik nije iskjucen), ali ovako mi se sad cini da je phantom c (ili valvet - ovisno o ampu) optimalna konbinacija (obzirom i na cijenu). sto se tice konbinacije mikrofona i preampa, tu cujem da postoje neka pravila, mada u praksi zna bit i drukcije. kazu da ako je preamp lampas da bi mikrofon treba bit tranzistor i obrnuto. moj prvi izbor bio je Vt-737sp , medjutin otkad san procita usporedbe Vt-737sp i AD2022, nekako mi se AD2022 cini ko bolji izbor. prije svega zato sto vec iman lampaski preamp, a drugo zato sto je AD2022 stereo, pa ga mogu koristit za snimanje klapa i stereo tehnike. u nekoj buducnosti bi voli uzet i jedan mached pair mikrofona, ali ce sve ove investicije morat pricekat, jer doma nesto gradim i opremam neke apartmancice, pa neman love. zato se nesto intezivno ni ne informiran po tomu pitanju. bdv: LA-610 u sebi ima la2a kompresor od kojega iman izvrsnu simulaciju u uad-1, tako da se ja necu sigurno odlucit za LA-610.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Universal Audio DCS Remote Preamp | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 18-12-2008 02:58 PM |
Universal Audio | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 04:20 PM |