Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-11-2004, 08:51 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

neman puno iskustva sa mikrofonima i pojacalima, tako da ne mogu puno toga rec. radi san u drugim studijima sa raznim konbinacijama mikrofona i ampova ali to je bilo davno kad o tome nisan vodi puno racuna.
u svomu studiju nikad nisan ima prilike testirat i usporedjivat.

ja vec iman rode ntv mic tl audio vp-5051 preamp i ta konbinacija mi odlicno radi na backovima, vecini zenskih vokala, zadovoljan san kad sniman gitare (ponekad koristin i c3000), harmoniku, cello i sl, ali kod zescih muskih vokala cesto zna bit problem. takodjer, na nekim vokalima mi rode zna malo sjebat sibilante, pa moram koristit deeser i mixu.
zato ja bas trazim 'muski mikrofon'.

da vec neman rode, mislin da bi se odluci za neumann (jos uvik nije iskjucen), ali ovako mi se sad cini da je phantom c (ili valvet - ovisno o ampu) optimalna konbinacija (obzirom i na cijenu).

sto se tice konbinacije mikrofona i preampa, tu cujem da postoje neka pravila, mada u praksi zna bit i drukcije.
kazu da ako je preamp lampas da bi mikrofon treba bit tranzistor i obrnuto.

moj prvi izbor bio je Vt-737sp , medjutin otkad san procita usporedbe Vt-737sp i AD2022, nekako mi se AD2022 cini ko bolji izbor.
prije svega zato sto vec iman lampaski preamp, a drugo zato sto je AD2022 stereo, pa ga mogu koristit za snimanje klapa i stereo tehnike.
u nekoj buducnosti bi voli uzet i jedan mached pair mikrofona, ali ce sve ove investicije morat pricekat, jer doma nesto gradim i opremam neke apartmancice, pa neman love.
zato se nesto intezivno ni ne informiran po tomu pitanju.

bdv: LA-610 u sebi ima la2a kompresor od kojega iman izvrsnu simulaciju u uad-1, tako da se ja necu sigurno odlucit za LA-610.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules