![]() |
#1 |
Member
|
![]()
...nego bre zena oce da me izbaci iz kuce...
postoje li neke studijske slusalice ... ja volim nocu da radim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Naravno da postoje.Zavisi samo u kom cenovnom rangu.Imas sjajne Audio Technica athm 40 koje kostaju 65 EUR.AKG 240 studio bi trebalo da kostaju 100 ali ovde deru 150 EUR.naravno tu je i sennheiser za cije monitoring sluske kesiras i preko 200 EUR...
![]() http://www.zzounds.com/item--AKGK240STU http://www.zzounds.com/productreview--AKGK240STU http://www.zzounds.com/item--AUTATHM40FS http://www.zzounds.com/productreview--AUTATHM40FS |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Ja koristim AKG K141 monitor.
U preko 90% studija nalazi se taj model. Upalis li MTV, VIVA.... cak Discovery..... opet vidis samo taj model. Zasto to pricam? Ne zato sto ih ja posedujem, vec zato sto su studijski standard koji kosta 80eura u SCG. Dakle, jeftinije su od svih gore nabrojanih, a bolje 10 puta. Kada sam ih kupovao u BG, pridje mi neki stariji covek, kaze, kupujete K141? DA, kazem ja. Kaze on: ah, te K141. Sa njima sam radio punih 20 godina i cena im nije pala ni za cent. Isto kostaju kao pre 20 godina. U tehnologiji izrade, nista nema da se menja u slusalicama uopste, tako da nemoj vijati neke nove modele..... Ako te zanima ovaj model u teh. karakteristikama, ili kako sam ih ja testirao, kako se ponasaju u razlicitim uslovima..... reci, pa da ti konkretno odgovorim.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hmmm
sad tamo ima AKG K141M Studio Headphones AKG K141 Studio Headphones Razlika je 10 dolara i slovo M ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
AKG K141 i K240 je zaista standard i ja ih imam , ja ne znam ko jos nema te slusalice .. ali ipak ima bolje resenje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
slovo M (za AKG) znaci monitor i ZNACI da joj je impedansa od 600 oma, za razliku od "studijske" verzije koja ima svega 55 oma. Malo dovati knjigu iz fizike pa ces videti sta to znaci.
![]() Za monitoring i sl. mogu odlicno posluziti Beyerdynamic DT 770 Pro (nemoj da se zajebes da uzmes "M" varijantu). Njih cu i ja u dogledno vreme pazariti posto im je cena oko 180-200 oraja... ![]() poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Znaci AKG K141MMMMMMMMM Studio Headphones
Kupim, snimam uvece dok' hocu, zena nece iz kuce da me baci a ja dobijem snimak koji hocu ![]() ???
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Hm,da su closed-Ear bas i nisu.Imam u studiju par vrsta AKG slusalica,
sa M,bez M....Ove sa M su 600 oma i iako su mnoooogo tise(usled omaze) od obicnih modela dovoljno nepozeljnog zvuka izlazi iz njih koje miq itekako hvata.Ni jedne AKG slusalice nisu dovoljno zatvorene.Na svima manje,vise zvuk bezi napolje. Davnih dana imao sam,doduce moj matori,neke stare PIONEER studijske slusalice (vidjao sam na par spotova da su ih koristili po svetskim studijima) Bile su poprilicno glomazne i glasne i nije bilo sanse da neka mjuza izadje van njih.U odnosu na njih ovi danasnji modeli AKG-a su smesni,barem modeli koje sam imao priliku da cujem.U studiju mislim da imam 3-4 vrste AKG-a i zadovoljan sam zvukom ali se poprilicno cuju i 'napolju'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Pre nego sto uzmes da znas da za M verzije(600 oma) moras imati
pojacalo za njih jer ih u protivnom neces cuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Pusti M.Gledaj omazu,pre svega pojacala koje ce ih terati.
Ako ih stekas u liniju ili mixer pogledaj u specifikaciju preporucenu omazu slusalica koje mogu terati.Za sve vece omaze moras imati headphones amplifier. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Slusalice??? | Plonk | Monitoring | 4 | 07-11-2008 03:58 AM |
slusalice | magnum | Monitoring | 17 | 28-02-2008 10:17 AM |
Slusalice... | newbie | Monitoring | 3 | 31-07-2005 02:26 AM |