|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
View Poll Results: Sta koristite od bubnjeva ? | |||
battery |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 38.89% |
stylus |
1 | 5.56% |
bfd |
3 | 16.67% |
LM4 |
1 | 5.56% |
akai |
2 | 11.11% |
drugo (molim obrazlozite) ![]() |
4 | 22.22% |
Voters: 18. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
......Nego ljudi sta vi koristite od samplova za bubanj ... ja nikako da nadjem nesto da valja ...
Probao sam Battery2 sve setove , sve je to ok kad slusao ovako bez iceg ali kad uklopis u pesmu ocajni su ... bar meni.
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
akai
![]() nema nista bolje kad sam isprocesujes svoje bubnjeve... Mozes i da kombinujes dva ili vise sempla. Moze i malo eq, chorus, flanger, ma sve. Kao kad zacine trpash u klopu. ![]() Naravno, ako hoces da ti bubanj zvuci bash kao pravi, nista ne diras. Samo odaberes set koji ti se svidja.. Recimo da ja najvise volim zvuk Tame i DW bubnjeva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ok ... sto se tice AKAI sta ti kVu konkretno koristis ... koje AKAI cd-e imas?
Pa da probam da nadjem da probam i to
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Idvi
![]() Moze hvala ! Sve vezano za bubnjeve ... svaka ideja predlog nacin rada je dobrodosla bas ko sto idvi kaze ... za nas laike ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
ja koristim sve i svasta, ali sve to importujem u lm4... tako mi nekako najbolje... ima dosta outputa, taman koliko treba, a i nije previse komplikovana sprava... :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Auf, pa zavisi sad koju vrstu muzike radim. Evo npr za neki elektronski zvuk: Napravim nogu od dva sempla kick-a (jedan vestacki sa jakim subom, drugi rokerski sa onom "tackicom) u odnosu koji mi odgovara. Na sve to dodam neku zatvorenu kontru koju malo flangeujem i dobijem lep sample. Snare: moze slicna prica ako se uklopi, dodam malo chorusa ili jos neki efekat po zelji. Cak i malo wah-a ume da posluzi ako se lepo odradi. Ja recimo za dobosh volim da uradim sledecu foru: sasechem 10-inu sekunde sa kraja sempla, reversujem i bacim na pocetak udarca. Tako se recimo moze dobiti onaj trip "zamaha" palicom koji se jaaaako tesko cuje, ali moze da se oseti tokom stvari. Ima tu raznih fora, sve je stvar licnog ukusa.
Neki put naravno uopste ne volim da procesujem bilo sta. Samo malo sitnog eq-inga u mixu i to je to. Najcesce kad radim neki blues-rock-jazz sa dosta snimanja. Tad je samo aranzman keva! ![]() eto ukratko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Lekic
|
![]()
Obicno volim uzeti komponente sa akai diskova odvojiti svaku posebno u wav i onda napraviti kit u baterry .. bubanj inace veoma cesto radim od "tisine" , koristim se raznim midi groove control-om ali uglavnom za fillove i kompleksne prelaze .. Tu su i mnogi VSTi koje uzimam kao komponente , loopove veoma malo koristim a i kada ih koristim to je obicno percussion ..
Napravite Bass i Bubanj da valja i vise od pola pesme ste zavrsili .. to je najteze odraditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
.....Napravite Bass i Bubanj da valja i vise od pola pesme ste zavrsili .. to je najteze odraditi .....
Hvala Ivane, bas zato i trazim/o pomoc za bubanj ... Neide svima sve od ruke ![]() Ja sam jos uvek pocetnik ali kad ja naucim, mozda cu i ja biti od koristi drugima. Ustavri bicu tu da pomognem koliko mogu.
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ima li neko nekakav fini bubanj da bi bio dokon da ga podeli sa nama,i imaju li gde neki free lepo sredjeni?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ozvucavanje bubnjeva | sonny | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 08-12-2008 10:41 PM |
Kako komentirate ovo (rec. bubnjeva) | zoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 01-03-2005 11:44 PM |
RASPRAVA O PROGRAMIRANJU BUBNJEVA | cipela | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 17-02-2005 11:30 AM |