Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2004, 08:22 AM   #21
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ali cekaj... taj chorder plugin vjerojatno sluzi za "izradu" akorada kao sto mu sam naziv kaze.... znaci radi i tercu i kvintu npr.... a mozes li mu reci i koji obrat akorda i slicno ili on npr. notu koju odsviras tretira kao osnovni ton akorda i radi kvintakorde? Ili sekstakorde ili mozes i to odabrati?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2004, 11:44 AM   #22
cevap
Member

cevap's Avatar

Ima jedan drugi problem kod terci, probao sam terce uradjene za yamaha TX81Z, spojim ga na DX21 i kad sviram on mi daje tercu, s time da ta "boja" mora biti uradjena u odredjenom tonalitetu. OK, Terce jesu dobre, ali meni opet ne shtima, jer je moje uho naviklo na tercu koja matematichki ne ide tachno sa glavnom melodijom, i u tome i jeste draz ovoga. Meni je takva sintetichka terca RUZNA. Kad je sluchaj sa snimanjem na kompjuteru lichno bih takodje savjetovao da se terca odsvira na dugom kanalu, jer ce mnogo ljepshe zvuchati, nego da je identichna sa glavnim kanalom! To je moje mishljenje. Jeste da treba vishe vremena da se ovo uradi, ali po meni je bolji kvalitet snimka. Ovakva terca zvuci kao da je odsvirana od strane drugog muzicara, jer se razlikuje kako u vremenskom razmaku tako i u pojedinim ukrasima kojih mozda nema u glavnoj melodiji, sve u svemu ljepshe za slushati!
Old 20-10-2004, 10:26 PM   #23
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Imam ja taj video.Dobio sam ga na standu gdje je bila zajebancija oko melodyne-a.
Nema meni sto se tice terci i ostalog viseglasja,do pravog zivog pjevanja.
Upocetku sam kemijao sa svim i svacim.
Al sto se tice malodyne-a,s njim ces to odradit odlicno.Stvarno je super.
Uskoro cu postati vlasnik TC Helicon Quintet , inace sprava koja peva sta jos kazes toliko verno i zivo da ne mozes prepoznati da je masina u pitanju ..

Zasto vise ne uzivo .. pa zato sto sam do sada tako radio i sebi produzavao rok zavrsetka pesama , pa zato sto ne znaju svi da pevaju terce a i oni koji znaju i njih moras editovati i cistiti , zato sto niko vise nece da peva nista za dzabe , zato sto ne mozes da naplatis snimanje pratecih vokala , svoju gazu dobijes a ako hoces placati ljude dodatno to ide iz tvog dzepa ..

Dakle umajuci sve ovo u obzir mislim da uopste nije puno izdvojiti par stotina eura i kupiti masinu koja ce vise nego verno zameniti sve pratece vokale koji su se snimali uzivo , dobiti i na vremenu i u novcu ..

Softwarska simulacija dobrog kvaliteta ne postoji
E to je poso,......
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2004, 10:36 PM   #24
Anonymous
Junior Member

Quote:
Originally Posted by ANITA
Ali cekaj... taj chorder plugin vjerojatno sluzi za "izradu" akorada kao sto mu sam naziv kaze.... znaci radi i tercu i kvintu npr.... a mozes li mu reci i koji obrat akorda i slicno ili on npr. notu koju odsviras tretira kao osnovni ton akorda i radi kvintakorde? Ili sekstakorde ili mozes i to odabrati?
U chorderu mozes sama da odlucis koji obrt akorda ce on da odsvira, sve je ostavljeno tebi na izbor, da li ce to biti samo terca ili kvinta ili kvarta a moze i nona ili duodecima itd ako radis u full key modusu, a moze i mesano na jedan ton neke lestvice da ti svira njegovu tercu a na sledeci kvartu pa onda na treci septimu (i to malu ako treba ) pa cak i za dve oktave vise ili tri oktave nize, sta god ti padne na pamet
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2004, 11:58 PM   #25
arados
Senior Member

[/quote]Uskoro cu postati vlasnik TC Helicon Quintet , inace sprava koja peva sta jos kazes toliko verno i zivo da ne mozes prepoznati da je masina u pitanju ..

Zasto vise ne uzivo .. pa zato sto sam do sada tako radio i sebi produzavao rok zavrsetka pesama , pa zato sto ne znaju svi da pevaju terce a i oni koji znaju i njih moras editovati i cistiti , zato sto niko vise nece da peva nista za dzabe , zato sto ne mozes da naplatis snimanje pratecih vokala , svoju gazu dobijes a ako hoces placati ljude dodatno to ide iz tvog dzepa ..

Dakle umajuci sve ovo u obzir mislim da uopste nije puno izdvojiti par stotina eura i kupiti masinu koja ce vise nego verno zameniti sve pratece vokale koji su se snimali uzivo , dobiti i na vremenu i u novcu ..

Softwarska simulacija dobrog kvaliteta ne postoji[/quote]

Imam ja TC Helicon WoiceWorks.
Nisam zadovoljan. Bacih 500eura. Sreca pa sam navikao ovako razbacivati lovu
Kupio spravu, umjesto da otpjevam drugome tercu i stavim u takulin lovu, ja iz takulina izgonim pare. :oops: :oops: :oops:
arados is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2004, 08:06 AM   #26
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Uskoro cu postati vlasnik TC Helicon Quintet , inace sprava koja peva sta jos kazes toliko verno i zivo da ne mozes prepoznati da je masina u pitanju ..

Softwarska simulacija dobrog kvaliteta ne postoji[/quote]

Imam ja TC Helicon WoiceWorks.
Nisam zadovoljan. Bacih 500eura. Sreca pa sam navikao ovako razbacivati lovu
Kupio spravu, umjesto da otpjevam drugome tercu i stavim u takulin lovu, ja iz takulina izgonim pare. :oops: :oops: :oops:[/quote]

TC Helicon quintet sam cuo i USRAO SAM SE KOLIKO JE DOBAR ..

Na njihovoj web stranici ima da se cuje i demo kako to radi ..

Sta ti se ne svidja? Da nije problem sa rukovanjem? Sprava moze neverovatne stvari
Old 21-10-2004, 01:18 PM   #27
arados
Senior Member

Pardon 560eura sa footswitchem!
Nije problem u rukovanju, nego ljudi nece takvu pratnju.
Hoce zenski vokal uzivo da vide i j**i ga.
arados is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2004, 01:35 PM   #28
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by arados
Cek jel ti to koristis za svirke ili u studio ..?

Ja je uzimam za rack .. znaci kod mene u studiju
Old 21-10-2004, 01:35 PM   #29
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Da,da!
Pa to je i normalno da hoce ZIVI zenski vokal.
Al ova sprava o kojoj Ivan govori radi odlicno.
Nemam iskustvo al imam kolegu koji radi pomocu njih!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2004, 01:40 PM   #30
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Quote:
Da,da!
Pa to je i normalno da hoce ZIVI zenski vokal.
Al ova sprava o kojoj Ivan govori radi odlicno.
Nemam iskustvo al imam kolegu koji radi pomocu njih!
Da ja govorim o spravi koja ce raditi onako kako joj kazem a zivi zenski vokal ipak treba"isprogramirati" 8)

Ako nista sprava je savrsena za kalsicne back vokale na vokalimka A,E,I,O,U ... ma .. mnogo toga se moze ..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules