Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2004, 12:30 PM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

'Ajd sad, kad me vec vucete za jezik. Nemam ja nizta protiv Zlatka, ali ne varim tu ekipu sa njegovog foruma, a samim tim ni njega i to je sve. Ti midi fajl-turbo folkeri su chudo. Ne cenim ni njih ni njihov posao. Nemoj da se lazemo, nema tu ni stvaralastva ni umetnosti, vec samo cistog nakazenja tudjih pesama koje su k'o po pravilu vec same za sebe dovoljno nakazne. Neko ce reci da nije lepo sto to kazem. Mozda nije lepo, ali je iskreno. Na kraju krajeva, postenije je biti iskren nego licemeran. Ovo je na kraju krajeva moj licni stav, a ne stav mojih prijatelja sa foruma.
Iz ovih razloga, yumidi smatram skupom pretezno sakatitelja i ne mogu da se ne smejem tercama za DX 11 i sl.

Mislim da nema potrebe da mi ovde razglabamo o tome...
Old 29-09-2004, 01:36 PM   #22
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nocni
Postivam svacije znanje, Zlatkovo, Puretovo i Idekiusovo, ali mislim da vi bez potrebe napadate taj forum . Znanje o kome ste govorili nije trka da se mjeri ko ce prije stici.
Covjek ima svoj forum, koji je dobro posjecen i koji je vezan za uglavnom 2 tematike, midi pjesme i ziva svirka. Tu i tamo se pojave teme vezane za home recording. Vi uletite povremeno ko gerilci, bolje receno ko srednjoskolci (studenti, profesori...) u osnovnu skolu usred nastave i onda se cudite sto vas je ucitelj izbacio iz ucionice (cenzurirao).

Priznajem da mi je to ulijetanje simpaticno, kao i svakom osnovcu. Svejedno mislim, koliko pratim taj forum, da je Zlatko ok i po znanju i kao covjek.
Nije mi bila namjera nikog ljutiti, samo sam iznio vidjenje trece strane.
Pozdrav
Kakvi gerilci covece...pa znaci svako ko postuje kako bi ispravio drugog je gerilac? :roll:
Old 29-09-2004, 01:40 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Quote:
Postivam svacije znanje, Zlatkovo, Puretovo i Idekiusovo, ali mislim da vi bez potrebe napadate taj forum . Znanje o kome ste govorili nije trka da se mjeri ko ce prije stici.
Covjek ima svoj forum, koji je dobro posjecen i koji je vezan za uglavnom 2 tematike, midi pjesme i ziva svirka. Tu i tamo se pojave teme vezane za home recording. Vi uletite povremeno ko gerilci, bolje receno ko srednjoskolci (studenti, profesori...) u osnovnu skolu usred nastave i onda se cudite sto vas je ucitelj izbacio iz ucionice (cenzurirao).

Priznajem da mi je to ulijetanje simpaticno, kao i svakom osnovcu. Svejedno mislim, koliko pratim taj forum, da je Zlatko ok i po znanju i kao covjek.
Nije mi bila namjera nikog ljutiti, samo sam iznio vidjenje trece strane.
Pozdrav
Kakvi gerilci covece...pa znaci svako ko postuje kako bi ispravio drugog je gerilac? :roll:
Ne nego Nocni zeli da bude najbolji djak u razredu
Old 29-09-2004, 02:48 PM   #24
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Nemam namjeru prosipati svoju 'pamet' niti se kome dodvoravati, sto se tice moje pameti, kolika je pise u potpisu.

Mislim da me niste najbolje razumjeli. Za razliku od ovog foruma, tamo teme i pitanja vezana za home recording nisu ni blizu ovoliko napredne. U par mjeseci koliko sam na ovom forumu, naucio sam vise nego za sve vrijeme sto sam sam nesto pokusavao. Zato sam rekao da se tamo radi o slucaju 'osnovne skole'. A kad sam rekao gerilci, nisam mislio nista lose, mozda je bolji termin koji sam i naveo u zagradi studenti, profesori.

Ako Zlatka oslovljavam sa 'Vi', ne znaci da sam ovca koja ne misli svojom glavom. Sto se mene tice i Puretu (bez obzira sto sam stariji duplo i jos malo) a i ostalima bi stalno govorio sa 'Vi' obzirom na znanje koje imate i koje nesebicno dijelite, samo bi me onda vjerojatno zbog toga zezali.

Da meni neko obrise/prepravi post za koji smatram da je ispravan, naravno da se imam pravo debelo ljutiti zbog toga. A opet na kraju administratori imaju pravo to raditi ma sta ja mislio o tome.

Midi fajlovi me ne zanimaju, niti takav nacin svirke. Jedino kad naletim na neki dobro odsviran midi fajl, onda se igram sa njim i pokusavam ga u nuendu smixati da zvuci sto blize originalnoj pjesmi (to jos uvijek bezuspjesno, ali je bolje nego sve sto sam prije radio).

Idem nazad u zadnju klupu, vec sam se previse raspricao.
Old 29-09-2004, 04:20 PM   #25
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Midi fajlovi me ne zanimaju, niti takav nacin svirke. Jedino kad naletim na neki dobro odsviran midi fajl, onda se igram sa njim i pokusavam ga u nuendu smixati da zvuci sto blize originalnoj pjesmi (to jos uvijek bezuspjesno, ali je bolje nego sve sto sam prije radio).
To neces nikada uspeti. Znam za jednog momka u NS koji je pokusavao pola godine da napravi identican strings jedne trance stvari i nikada nije speo. Inace skinuti produkciju od nekoga pa makar ona i bila najjednostavnija je nemoguce.
Old 29-09-2004, 04:38 PM   #26
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Krivo sam se izrazio, ni ne pokusavam da postignem produkciju originalne pjesme, to je naucna fantastika gledano iz mog kuta. Vec pokusavam da to lici na tu pjesmu i da bar bude dobro. Posto je jedan od preduvjeta za dobar mix naravno dobar aranzman, kvalitetno odsviran, kad naletim na neki dobar midi onda zgodno dodje vjezbanje mixa na njemu.
Za sada mogu otprilike cuti kad nesto nije dobro, i to je mozda nesto. A zasto ne ispada dobro to je vec nauka.

Slican slucaj je i sa vinom, vjerujem da mogu ocijeniti je li dobro vino ili nije, sto se tice pravljenja, znam da se koristi grozdje.

Dobra pjesma, dobro vino dodje slicno.
Old 29-09-2004, 04:52 PM   #27
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

U svakom slucaju je neophodno iskustvo, sto vise radis vise ucis i ulazi ti u krv. Uz rad je potrebno i citanje knjiga i pretrazivanje interneta na stvari koja ti nije jasna.
Old 29-09-2004, 05:04 PM   #28
Nocni
Member

Nocni's Avatar

To sam poceo primjenjivati i vidim da sto se zeli ici dublje da je sve tvrdje i tvrdje. A tako je valjda u svemu.
Jedino mislim da je pocetniku za ono prvo 'kopanje' puno bolja opcija za ucenje ako ima zivog covjeka da mu pokaze osnovne stvari, da bezveze ne lupa krivom stranom motike i po krivom mjestu (kamenu).
Old 29-09-2004, 05:15 PM   #29
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

ma za pocetnika postoji knjiga "Vas kucni muzicki studio" od Ben Milsteada izdanje Sinkopa i mogu reci da je sve objasnjeno u tancine do mesta odakle sam ides u stvaranje muzike. Znaci knjiga te prati do granice produkcije i aranziranja, sve tehnicke stvari su objasnjene.
Old 29-09-2004, 05:18 PM   #30
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Je li prevedena, ima li je kupit u BiH?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules