Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2004, 02:56 PM   #11
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady

Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...pic.php?t=1747
Pa, ako zna? odgovore, hajde pomozi.
Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.

Anita
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2004, 02:57 PM   #12
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by PuRe
SX3 je izasao!
Ohooo ... Ljudi , zar ste u stanju sada da poredite Sonar i Cubase ..

Hmmm , kako li ce sada reagovati Cakewalk .. hehe , ovo mu dodje kao grom iz vedra neba

Ipak Cubase pa svi ostali
Old 03-09-2004, 03:02 PM   #13
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Quote:
Originally Posted by Shady

Anita, ja sam otvorio jedan topic o Sonaru sa nekim pitanjima: http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...pic.php?t=1747
Pa, ako zna? odgovore, hajde pomozi.
Evo, znam jedan odgovor, a za druge cu pogledati. A sto se tice problema sa 24/96, ne mogu ti nista pametnog reci jer ja radim u 24/44.100.

Anita
P.S. I ja sam mu rekao da nema potrebe da snima na vise ali ... Ja ne znam da li je nekome ovde praksa da snima na 96 ili vise : :roll:
Old 03-09-2004, 03:04 PM   #14
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by ti
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.
he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj

Quote:
Originally Posted by ti
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.
zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:
Old 03-09-2004, 03:54 PM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:
Originally Posted by ti
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.
zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:
Ovo sam ja dosta cekao...to me je i najvise privlacilo kod ProToolsa...
Old 03-09-2004, 04:58 PM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:
Originally Posted by ti
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.
he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj

Quote:
Originally Posted by ti
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata. Jebote pa to bi billa....a ne ne to su bajke za malu decu!

Edit :ovaj loop engine ce mi se posebno svidjati jer ce onda moci lepo live stage raditi sa cubase-om
Old 03-09-2004, 05:12 PM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata
Gresis...kako onda svi studiji koriste ProTools tako bez problema... :roll:
Old 03-09-2004, 05:18 PM   #18
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!
Old 03-09-2004, 06:11 PM   #19
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!
ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope
Old 03-09-2004, 06:39 PM   #20
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

pa to mozes bez problema i sa pulsarom (i drugim karitcama), ali me bas zanima kako je to rijesi novi sx. valjda je pojednostavni stvar - inace neznan sto bi to posebno istica ko novost.
send je namanji problem preko busa poslat u procesor i signal iz njega vratit ponovo u konpjuter (recimo na pulsarov pult), ali ovo sa insertima me vise interesira. ma, i to je moguce, ali vidit cemo sto su novo izmislili.
sigurno ces isto ko sto insertiras neki vanjski kompresor, moc 'insertirat' hardwarevski sinth i automatizirat ga. samo neznan kako ce se sve to renderizirat. vjerojatno ce trebat radit nekakav 'realtime rendering', odnosno sve skupa snimit kao stereo wav.
u svakom slucaju trebat ce za to imat karticu sa vise ulaza i izlaza, preko kojih ce se signal odvuc do procesora i vratit nazad.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules