|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nedavno sam u knjizi ?Akustika i tehnike snimanja? procitao da bi crosfade trebalo raditi na sledeci nacin: sempl koji ?odlazi? u fadeout smanjivati uporedo sa pomeranjem njegove panorame ka desnom kanalu, a onaj drugi, novi, koji dolazi iz fadeout-a (levog kanala) pomerati ka centru linearno sa pojacavanjem zvuka.
Naravno da je to samo jedno u okeanu pravila od kojih je svako generalno u zavisnosti od potrebe. Medjutim, ono sto mi nije jasno, a sto nisam pomenuo je naznaka savetodavca da bi pre nego sto ga posaljemo u fade out i odradimo panorame, semplu trebalo suziti stereo sliku!?! Da li neko zna sta to znaci?
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
sabrati u mono?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
Koja je to knjiga?
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ma to je neko skroz poznato stivo koje je objavljeno osamdesetih godina, ako se ne varam. Ime knjige je "Akustika i tonsko snimanje". Pisala su je tri autora, a jedan od njih je Ivan Fece, to je ono sto sam zapamtio. Inace podeljena je u nekoliko delova i u svakom se maksimalno strucno, a za one koji ne poznaju fiziku najbolje, na momente, i neprijemcivo, objasnjava sustina frekvencija, akustike, prostora u kojem se snima. Na kraju knjige je deo posvecen snimanju svih instrumenata posebno: gudaca, klavira, bubnjeva...
I jos nesto... Juce kupih knjigu Sound Forge 6 Power, tek onako, da se nadje. U njoj je pomenuta funkcija na jednom od pluginova, cini mi se Wave hamer ili tako nesto o Stereo wideringu. Meni to zvuci kao alat za promenu sirine stereo opsega, ma sta to znacilo...
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
Da to se obicno koristi na pojedinacnim instrumentima ako zelis da prosirirs ili suzis iz nekog razloga stereo sliku.
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovo mi zvuci ko totalna gluparija! Kakvo mrtvo paniranje!?
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da, to bi bio mono kada bi se metoda primenila na dva ISTA instrumenta, odnosno dve iste boje.
Ali, ako je rec o razlicitim instrumentima, a cini mi se da je Igor to hteo da kaze, onda se ne dobija bas MONO efekat. Zar ne?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zahvaljujem na druzenju i lagani fade out... | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 15 | 02-05-2009 02:14 PM |
Fade - wish | sinisake | Promocija radova | 0 | 07-02-2009 11:36 AM |
Fade in fade out Pro Tools? | goran ns | Audio Software | 3 | 30-11-2008 12:59 AM |