|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Dosta mi je bilo kad sam vidio prof. kompozicije koji mi predaje Oblike na faksu g-dina Horozica kako harmonizira pjesme. Bilo koju napomenes covjek se igra i svira. Nota - akord. O znanju da i ne govorim.A evergreene od Doorsa, Beatlesa i da ne nabrajam dalje kako ljulja, oci mi ispale. Nakon 20 godina sviranja gitare.
I sad ja mangup? Pored njega. Ne hvala! Za mene su pjesme 3 - 4 akorda i pomalo. Da je tako jednostavna Harmonija, ne bi bila zasebna nauka. Jos nisam imao predavanja iz tog predmeta. Ako bude interesantna kao polifonija, a kazu da je jos ludja, PRVA LIGA. Ta pjesma za laku noc, Mogli, to se kod nas u Bosni kaze: S..., s..., moj golube bijeli. Idem malo na klavir harmonizirati ... ceka me 08.09. ispit P.S. Pozdrav Profi! On za ovo zna! Adio svijete... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|