|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Odlicna sprava, masivna, super sound. Ali nisam pravio snimanja sa njom, mada mislim da ce i tu biti klasa. Quote:
Evo cijelu sezonu odradio sam na V-Amp 2, bez problema sa soundom... Mislim da za tih 120-150 eura kol'ko das za V-Amp nema sanse da ces nesto bolje dobiti.Vox ti je oko 500eura. Ja trenutno koristim Digitech SGS 2112 Tube preamp-procesor i to zvuci. Ali, to su sprave preko 500 eura, nezgodne za live svirku, treba ti kontroler, kablova pun qrac itd. itd Jesi li razmisljao o Digitech Genex seriji? Kol'ka je njihova cijena? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni je Guitar Rig bio pravo razocarenje, posto mi se idejno i vizuelno jako svideo al nije uopste kako zvuci pogotovu kad sam pokusao da napravim neki overdrive nedo bog distorziju.Sad nije bas totalno neupotrebljiv pogotovu za neki clean al amplitube mi je bolji.
@stanceyu Da ovaj jmp-1 ima dva izlaza sa emulacijom zvucnika al verovatno bi za Numetal morao da se stavi gate kod snimanja da bi se izbegao shum i ostali nezeljeni zvuci. A gde ste snimali to i kako ste radili live iz jednog ili deo po deo?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
@Ridge - Zaboravih da te pitam... Sa kojom gitarom si probao Guitar Rig? Jesi li je propushtao kroz nesto pre GR-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Fender Stratocaster '77 usa> DMP3 > guitar rig
Recimo u amplitubu sam snimao sa presetom Stevie Ray Vaughan-a i zvuci odlicno znaci kad umiksujes sa originalom nema sanse da provalis koja je moja a koja njegova gitara,a kupio sam i gomilu preseta za amplitube i stvarno su veoma upotrebljivi.Doduse da bi amplitube zvucao kako treba covek mora dosta da zna o pojacalima kojima tezi i da provede dosta vremena isprobavajuci.Tako da ga jos istrazujem.. I da gitara ipak mnogo utice na krajnji rezultat kao i zice i nacin sviranja. Probao sam Amplitube i sa jednom kopijom strata i sa ibanezom (neki stari custom made al la Black Beauty znaci humbuckeri) i rezultati su totalno razliciti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Snimali smo sve kanal po kanal. Do kraja smo gitare snimali sa TS-9 (vintage) u JMP glavu u 4x12 sa Gibson U2 gitarom i to je onda ispalo dobro. Ma verovatno je ceo zvuk iz JMP-1 zahtevao drugaciji raspored mikrofona ili tako nesto... pre snimanja sam pricao sa nekim svedjanima (chilldren of fall) koji su imali slicne probleme sa istom spravom, samo sto su na njihovom snimku gitare DALEKO bolje od onoga sto smo mi dobijali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Elem, imam ista iskustva kao i ti sto se tice amplituba i Guitar RIg-a. Amplitube ima mnogo bolju emulaciju hiGain pojacala (najvise koristim Modern Hi gain i JCM100) i jako mi je drago da je neko skontao da kvalitet zvuka tih programa iskljucivo zavisi od harwera koji posedujete. Znaci price tipa "ma to je krsh probao sam krchi" stalno dolaze od ljudi koji prikace instrument na mic ulaz od Live-a ili ne daj Boze integrisane zvucne. Ja od kad imam ovaj maleni Fast Track i ovu gitaru ne mogu da se odlepim od svirke i eksperimentisanja i jedino sto me koci je podesavanje prokletog EQ-a. Koje presete ti koristis? I otkud si "kupio" dodatne? Zar oni nisu free? poz!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests) | |
|
|