Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2004, 02:51 AM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

O zanimljivo ovo s trokutom.... meni je ustvari slucajno ispalo tako da sam ja malo blize zvucnicima i svida mi se zvuk (prostornost odnosno raspored slike kakvu prije nisam cula).

Pod difuzorima sam mislila na piramidalnu spuzvu koja radi svoje strukture razbija--- Ona nije gusta niti cvrst poput regenerat spuzve koja je cisti apsorber.

Alene.. da, ovo je cisto inzinjerski posao i zamoran i tesko je stvari uciniti savrsenima. Moj suprug je dipl-ing-elektrotehnike pa smo prokopali puno i po njegovim starim knjigama s faksa i konzultirali se naokolo i otprilike uvijek dosli do otprilike istih zakljucaka. To je otprilike to kako smo napravili.
Jos uviijek ostaje najbitnije, a to je puno slusanja "uzorne" glazbe i uvijek usporedivati mix.. i to je to. Meni je sad predivno raditi u toj sobi i stvarno se nevjerojatno dobro cuje svaki detaljcic. Sad stvarno ne znam da li smo napravili dobar posao sa svim frekevcijama (ustvari sigurno nismo...).. ali poradit cemo i na tome s vremenom ako bude potrebe.

Aha, ustvari sam se bojala da ce biti problema s basevima (posebno radi mojih monitora alesis m1 mk2) koji inace daju too much basa. Iznenadih se ugodno!! Isplatilo se za****vat sa postavljanjem gipsanih ploca u kuteve. A jos kad premjestim svoj klavir (masa, masa upija baseve)..... i voila!

A i moj ljubicast tepih (mekan poput pjeska) utjece na najvise frekvencije.. izvrsno .

Ime studija jos necu otkriti ali samo vam mogu reci da trenutno tu sobu zovemo Raj. Anita, gdje ides? "U Raj..."
ANITA is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules