|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Atari Falcon 030 je izasao 1992. godine, a karakteristike zvuchnog podsistema su bile sledece:
Imate razne informacije na http://www.atari-explorer.com, a postoji jos masa sajtova koji se bave istorijom Atari racunara. Inace, u petak sam nesto sitno eksperimentisao... ![]() Skinuo sam Steem Atari emulator, UK TOS 2.06 i Cubase Lite. Na svom PCju na poslu imam MIDI Yoke (MIDI Patch Cable driver) i Bome's mouse keyboard. Dakle, radi se o vishestrukoj emulaciji raznih stvari (klavijatura, midi routing, Atari sa Cubase-om...) i sve radi! ![]() So, ako ste bas nostalgicni, probajte... Meni je bilo dosta zabavno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Emulator je na: http://steem.atari.st/. Osim emulatora bice ti potreban i operativni sistem (TOS), pise na download strani. Ja sa koristio UK TOS 2.06. Software mozes naci ovde: http://tamw.atari-users.net/timidi.htm. Tu su i razna uputstva kako se sta startuje, cita, itd. Nadam se da ces se fino zabaviti... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
SuperModerator
|
![]()
Uvek frka sa tim Cubase-om, vrlo je moguce da je u pitanju audio engine, secam se da se i meni desavala ista stvar na mixdownu, svaki put drugacije! Vidim komentar tipa "Logic bolje zvuci..." izgleda da je stvarno tako! Pokusavali smo paralelno Mac-PC, Logic-logic, cubase-cubase, najbolji rezultat je Logic Pro 6 na Mac-u! (isti semplovi, tracks, parametri...). Zeznuto je napraviti algoritam koji treba da sabere audio trake da zvuce "do jaja". Kolko vidim najdalje su otisli guys from Digidesign sa real-time bouncingom na ProToolsu (oprobano i jako lepo) a i Logic radi jako lepo, dok Cubase uvek kanda nesto brljavi. Predlog - ako imatte mogucnost, odnesite komp kod nekog sa Apogee Rozeticama i resili ste se muka.
... mada probajte i TC System6000 i uradite na njemu Mastering... divno!-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Au bre... Pa zar niko nije probao sa direktnim digitalnim prebacivanjem na DAT npr. ??? ono, pusti play, sync, bez glupavih bouncovanja ??? :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ton magistar
|
![]()
bili netko ostavio ode dva primjera di se cuje razlika izmedju dva renderinga iste pjesme?!
![]() ![]() bas me zanima koje su to razlike?! jesu li to neke distorzije ili sto?! jesu li vece razlike ili kad bi posa manualno sa hardwarevskim mixom 2 puta smiksat stvar?! bdv: ja sniman u wavelab kroz pulsarov mixer i nikad nisan cuo razliku ![]()
![]() |
#28 |
SuperModerator
|
![]()
Interna varijanta (wavelab thru pulsar) radi dobro, radi se zaista o mini minimalnim razlikama. Ono sa DAT-om je isto tako, ali izlazis iz sistema da bi ponovo na kraju vratio digitalno na novi trek. But veruj mi chuje se diferons! Verovatno kuci ne cujesh razliku, ja sam slusao na JBL LSR mid-fieldovima, i pazi sad: numera koju smixam slusam kroz Finalizer i naviknem se na zvuk, posaljem u fostex Dat digitalno, vratim digitalno i slusam - Razlicito!!! naravno ne jako, dobijes kao malo napaljene visoke, nema nekako te dinamike, kazem ti minimalne razlike, ali se desavaju. Ne mora da znaci ako si u digitaliji da sve sljaka do jaja i da nema razlike, znash i sam da dobri A/D i D/D konverteri kostaju mlogo para. Cak je fora i u internom rutingu i kvalitetu karte, jednom recju Sve Matters.
![]() ![]() eh da one razlike u dva rendera pjesmice, ko zna gde mi je to sad, gledacu da nadjem stogod... Ola 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Hm...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
SuperModerator
|
![]()
...Odlican izbor! (Brauner i Avalon VT737) Ja imam SolidTube, a stizu mi U89ka i ISA430 mk2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet ja :D | Arthur | Promocija radova | 9 | 13-11-2007 02:28 AM |
Opet taj mastering... | dacko | Audio Produkcija - Tehnike | 64 | 21-07-2005 12:35 AM |
Opet ja! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-07-2005 08:49 AM |