|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Danas su mi monitori Dynaudio BM16A vrisnuli iz cista mira.
Svirala je muzika na,gotovo,necujnom nivou kada su zvucnici odjednom zacutali.Prekontrolisao sam kablove na drugim zvucnicima i signal je,onakav,kakav je bio. Kada na Mixeru odpanjim do kraja cuje se nekakav zvuk,ali uzasno tih,gotovo necujan. Prekontrolisao sam osigurace i sve je ok.Cudno mi je sve to jer nikakvog neuobicajenog signala nije bilo koji bi to mogao da izazove. Ima li neko predstavu sta bi moglo biti u pitanju? Zvucnici su stari mesec-dva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Hm,moguce da je uzrok struja ali gomila uredjaja mi je bilo ukljuceno i
ni na jednog nije uticala promena u struji,ako je bilo uopste. Cudno mi je sto su oba istovremeno zacutala,sto govori da ih je nesto pobudilo.Ali sta?Linijski su spojeni sa mixerom(struja jacine oko 1V),signal je bio dosta tih a nista na njima se nije culo sto se dovelo do ovoga. Moze li biti da je mixer poslao neku strujnu bombu,koja se nije stigla cuti i koja ih je udesila? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
probaj da ih spojis na drugi izvor zvuka mozda je izlaz na mixeru crko
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Provereno.Sa drugim zvucnicima sve radi normalno.Zastoj je u
zvucnicima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pitam sad malo bezveze posto nisam bas upoznat o tipu kutija.....Verovatno su aktivne ![]() Ako su aktivne moguce je da imaju neku vrstu zastite od strujnih udara, kako ti rece "strujna bomba", pa pogledaj da li postoji ikakav reset taster.....Mozda se automatski ukljucila zastita ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Danas sam ih odneo u Sky.Pregledali su ih i definitivno je nesto riknulo.
Izgorela su dva osiguraca ali kada su zamenjena ponovo su izbila,sto je ukazivalo na to da je nesto izdahnulo.Definitivno je ceo slucaj za mene,a izgleda i za druge,ZONA SUMRAKA!!!Monitori stari mesec dana,dosta jake firme i kvaliteta a da na taj nacin zveknu!Cudno.Jos jednom ponavljam, nijedan vidljiv i cujan razlog nije postojao za riknjavanje,ali i pored toga nesto je uspelo da ih pored dvostuke zastite(osiguraca) ubije i to oba istovremeno.Za par dana cu dobiti dijagnozu pa cu vam preneti i ovo iskustvo. PURATORU:Smeknuo sam danas u Sky jos jedan par ovih kutija pa ako ih jos trazis,trci kod njih dok nisu otisle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
eh, ?ta ?e?!!
Suosje?am jer se i meni dogodilo sa Kurzweilom prije 5-6 godina. To ti je ona poznata pri?a sa tr?i?tem A, B I C klase robe A klasa (EU, Japan USA) ostali sve drugo. Razlike mogu biti vizualne, neodgovaraju?a kvaliteta sklopova, nisu pro?li testove, nemaju ISO 9001 itd. Zato kupujem isklju?ivo vanka zadnjih nekoliko godina, no naravno nismo svi uvijek u mogu?nosti, pa ni sam.
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Ako su ti crkli (sto i nije tako rijetko), javi se Sinisi u BG za servis. Njegove podatke ces nac na www.sinevoice.com
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD-8 I/O - sta se desilo? | puRe | DSP forum | 6 | 11-03-2005 09:35 PM |