Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2004, 10:05 AM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default U kom grmu lezi zec?

Sinoc sam pet puta pokusavao da instaliram Reason dvojku i na kraju i uspeo, ali ono sto je prethodilo konacnom ubadanju, i ono sto je usledilo nakon njega je razlog zbog kojeg vam se obracam.
Naime, vec nekoliko puta se desavalo da mi racunar racunar (AMD 2500+ Barton Core, Epoxova ploca, 512 MB RAMa i 80 giga Maxtorov hard) zakuca tako sto u toku neke operacije, najcesce vezane za rad sa CD ROMom, prikaze plav ekran sa sledecom porukom...A problem has ben detected and Windows has been shut down...KERNEL_STECK_INPAGE_ERROR...Technical information ***STOP:0x000077(0x00000001,0xD429C9E5,0x00000000, 0xF89F1C38)
U daljem tekstu uynemirujuce poruke virtualni savetnik mi kaza da iskljucim ili odstranim sav skoro instalirani hardver i softver. Da iskljucim opcije u BIOSu poput caching or shadowing. Ako je potrebno da koristim safe mode da uklonim komponente, savetuje mi da restartujem racunar, pritisnem F8 ad bi nakon toga selektovao Advanced startup options i tada odabrao taj safe mode.
Kada je rec o istorijatu ove, nadam se prehlade, prvi put yaboravio sam kako se tacno manifestovao, drugi put je trokirao kada sam u SXu slucajno kliknuo na opciju CDROM (u kojem nije bilo diska), a treci, cetvrti, peti i ne ynam ni ja koji put nakon sto sam sa Orkester diska Reasonovog poceo da ucitavam podatke.
Inace, instalacija Reasona uspela je nakon sestog puta, nakon sto sam ocistio disk. E onda je nastao drugi problem koji sam parafrazirao u rubrici SOFTWARE pod nazivom ?Gde mi se dedose VSTi?.
Old 14-05-2004, 03:25 PM   #2
Anonymous
Junior Member

Imas li instaliran ASPI driver ?
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2004, 05:56 PM   #3
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Pogledacu pa cu ti reci. Ali mislim da da...
Old 14-05-2004, 08:51 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Tesko je reci sta je uzrok problema koji se tebi desavaju...moguce je da si jednostavno zrtva sitnih nekompatibilnosti hardvera/softvera, ili pak totalne nestabilnosti istog...jedino da navratim (ako ti je komp u NS) pa da uspostavimo kakvu takvu dijagnozu us pomoc par testova...medjutim, to zahtjeva skoro citav dan (uzimajuci u obzir da imas simptomaticne probleme koji nisu vidljivi na prvi pogled), a ja vremena imam prilicno malo :roll: !

Pozdrav!

PS. Batali poruke koje ti javlja sWinjdows ...oni obicno veze sa vezom nemaju!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2004, 09:31 AM   #5
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Prosto neverovatna stvar. Dan nakon sto sam se pozalio na softversko-hardverske mrifetluke, instalirao sam ponovo Reason 2, onako iz inata. Uradio sam to sa kopiranih diskova, nebitno, uglavnom, mene glava bar sto se tog dela tice vise ne boli. Sve radi fenomenalno. VSTi su tu gde su i bili, a isto se odnosi i na pluginse. Rewire radi bez ikakvih problema, u SXu koristim Reasonove instrumente, nema latencije, nema usporavanja, nema problematicnog procesorskog opterecenja.
Sve ovo zvuci kao sumanutost nakon paranoje, ali je tako. Drugim recima, nemam pojma sta mi (mu) se desava.

P.S.

A sto se tice posete, druze, ja sam ti na raspolaganju kad god hoces. Ustvari ne bas jer sam u redakciji najcesce do 20 sati uvece, pa kad budes imao vremena za digitalnu dijagnozu ti me cimni preko mejla.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules