|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Super!
Hvala! Stvar kod masteringa je da tu tri faktora igraju nevjerovatnu ulogu - akustika studija, oprema i iskustvo. Oni to sve imaju! Nije niti za ocekivati da kod nas moze postojati neki kvalitetan mastering studio jer se projekti rade s limitiranim budgetom. Pa ko bi onda ulagao u sastavljanje mastering opreme koja kosta po komadu minimum $5k a kod nas se rade albumi s najvise 5000 eura za cijeli album. U nas je to neisplativo. Kad bi se albumi vise prodavali, radili bi se i s vecim budgetom. Onda bi se inzistiralo i na nekoj kvaliteti da se pojedini album istakne od drugih. Dok toga nema, nema mi masteringa u nas. A i s iskustvom smo labavi. Kakvih sam sve mikseva cuo na hrvatskim radio valovima... Boze oprosti!
![]() |
#12 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Huh... kako se dobro osjecam. :P Ja cu jednostavno skladati i orkestrirati i tu stati i raditi dalje na drugim stvarima i vise umjesto da se zadrzavam, gubim vrijeme.... u svojoj nestrucnosti produciranja ionako. ![]() Shot ako si tu, samo da znas da je skinuto ono, ali mi je ovaj tjedan ludnica pa jel moze da se dogovorimo za onaj poslije? Ako ti je hitno, reci, pa cemo nesto valjda smisliti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
Mada mislim da je i mentalni sklop pokvaren. I kad se ima novaca, ljudi se izgube u prioritetima, a gdje je tu glazba??!!
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
kako uopce mozes nesto generalno s****t? Cime? kako? Al' si bez usiju? Talijani su bili kraljevi opere, ali nikad kompozicije upamti!!! Zato im kuri MASTERING! Nasima zao uloziti novac, pa saljemo snimke u SLO, IT, D, UK, i gdje sve ne? POZ svima |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Member
|
![]() Quote:
2. Ne bih gu?io forum o povijesti glazbe jer to ovdje nije tematika, a nisam kriv ?to o tome znam previ?e jer sam ipak zavr?io nekakve glazbene ?kole, uklju?uju?i i akademiju. Oni koji su to pro?li znaju o ?emu je rije?. 3. kao da opera nije kompozicija?!! (ufff,sva?ta ?ovjek mo?e pro?itat!! ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]()
Dragi moj NESAVR?ENI Antisha koji si mo?da
Quote:
Ka?e? da si zavr?io Akademiju. ?ovjek sa zavr?enom akademijom razlikuje slovo ? i slovo ? u rije?i!!! citat: Oni koji su to pro?li znaju o ?emu je rije? Na kraju tvoga kratkoga izlaganja ?ini mi se stoji isto jedan AKADEMSKI izraz "pro?itat". U starim postovima ima? jos tih AKADEMSKIH izraza - provjeri! To ?to si mozda zavrsio glazbene ?kole i akademiju, nemoj si umi?ljati da nas jo? takvih nema, ili pak zavr?avaju!!! ?to se moje akademije ti?e mogu se ponositi svojom ocjenom iz predmeta nazvanog: KULTURA IZRA?AVANJA! To ?to ti svoje snimke ?alje? u ITALIJU na mastering - AFERIM! Ja svoje ne - i vjerojatno nikad i ne?u! To ?to su ti Talijani savjetovali da ide? u prirodu - poslusaj ih i zamoljavam te da nu?du ne vr?i? ovdje na Forumu, jer ako ja gu?im forum nekim faktima (jednom jedinom re?enicom), onda ga i ti zagadjuje? pu?tajuci vodu ![]() Ako misli? da sam se uvrijedio tvojom replikom - isto se vara?. Niti te znam niti te poznam, ?to ka?u ljudi. U Splitu sam ?ivio dvije godine i nisam te upoznao, a evo me ?iva i zdrava. Tako i ti mene. To ?to ?ivi? u ST-u isto ni?ta ne zna?i - ovdje ima ljudi iz kudikamo ve?ih i vrijednijih sredina. Mo?da ?e? ipak biti bolji kupusar nego akademac! Bar ne?e? morati slati ni?ta u Italiju ![]() Ne?u ti vi?e replicirati, da nebi bilo da gu?im na? forum Iskoristi?u kao i uvijek priliku da pozdravim cijeli forum pa i tebe Antisha imenja?e. Kao sto Bora re?e: Ostajte mi zdravi, debeli i veseli! P.S. ANITA veeeeeeeeeeliko hvala! Ne?u zaboraviti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Da ne razlikujem ? i ? dok tipkam, to sam ve? davno prije objasnio na forumu.
?kola je ovdje poslu?ila samo kao dokaz da znam o ?emu pri?am i govorim i za ni?ta vi?e Nu?du vr?im na adekvatno predvi?enim mjestima za to, a ana forumu koristim smajlije koje je postavilo uredni?tvo, a to zna?i da se mogu koristiti u odre?ene svrhe. Kako je Split zavr?io u pri?i o masteringu, Milanu i svemu o tome, nije mi poznato. Vjerovatno vi?a matematika! To je izgleda neki tvoj problem i opsesija. To ?ta se ne znamo, a bio si ovdje, takvih je jo? 300.000 - 500 (oni koje znam), pa je sad malo jasnije. Kupus je odli?an, pogotovo kiseli: puno C vitamina i ?eljeza, a upija i alkohol. Pozdrav!! P.S. Ako ima? jo? ne?to, ja se ve? unaprijed sla?em sa svim i sva?im samo da se ubrza proces ove agonije i prelijevanja ?upljeg u prazno.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi mastering studio Amsterdam | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 13-07-2009 05:06 AM |
Mastering Studio u Beogradu? | DaBear | Razno | 54 | 07-05-2009 12:42 PM |
studio samo za 2ch mastering | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 06-06-2008 02:34 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Mastering studio / ing. | milosjeftic | Vlado Georgiev | 79 | 10-04-2005 02:52 AM |