Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2004, 02:37 PM   #41
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

pogledaj da li ti je ukljucen always on top...mozda je to...ne znam sta bi moglo biti...Asio 2 je standard koji mislim da najbolje razgovara sa steinbergom...spaja se isto kao i svaki drugi ASIO
Old 16-01-2004, 02:56 PM   #42
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

asio2 ima direkt monitoring i to je jedina razlika. ja volin namistit monitoring kako meni odgovara, zato koristin obicni asio.
Old 16-01-2004, 03:02 PM   #43
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Meni u SFP uopste ne rade Sempleri, vec se cuje zujanje, a ni onaj reverb master pro, sto mi je bas zao.
rade ti samo individualni izlazi od semplera. master out ti nece radit. zato ti je najbolje zaboravit pulsarove samplere. imas kontakt, halion, speedsoft vsampler, sample tank... oni su puno prakticniji. nece ti radit ni masterverb pro, kao ni transcient designer. cak i ako imas licencu za te neke devicese, sa flekom ti nece radit. zato ja ne koristin fleku. :roll:
Old 16-01-2004, 08:08 PM   #44
pulsar 2
Member

Sandro,

Mogu ti rec da sam usao u stos projektovanja. Upotrebljavam tvoj projekt. Probao sam snimit Master i na WavLab i na SX-u spojivsi Main Mix mixete 1632 na Asio dest. Uspeo sam, ali...

...Ali ja ne bih bio majka problema ako bi sve isao glatko...

Prilikom snimanja Mastera fale MIDI instrumenti koji dolaze od mog sintesajzera. Ja lijepo sve cujem na monitore prilikom plejbeka, pritisnem record za snimanje ali kada zavrsim snimak - nema MIDI???

I u Wav Lab i u Cubase SX- isto : snimaju se samo VST-i. Zasto mi se to
desava ?
pulsar 2 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2004, 08:30 PM   #45
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

malo bolje pogledaj. sigurno nesto nisi dobro spoji. pretpostavljan da ti vanjski instrumenti ulaze u sfp preko adat sourcea? on ti mora bit ukjucen u pulsarov mixer, na kanalima mora bit ukjuceno dugme "mix" to je ono zeleno(kad je ukjuceno)/sivo(kad je iskjuceno).

posalji mi tvoj projekt i ja cu ti rec di je greska?!
Old 16-01-2004, 09:03 PM   #46
pulsar 2
Member

Sandro,

Nisam znao kako da posaljem ovdje moj projekt pa sam poslao na tvoj e-mail : remix@posluh.hr
Interesanto je i jos nesto, nemam signal ni u Master kanalu (Audio 1 Stereo In 1+In 2 out : BUS 1) u Cubase SX-u, a imam signal u mixer 1632 u Master kanal (ch 1). A taj signal u mixer ulazi bas od BUS 1 (!!!????)

Hajde da vidimo sta ces pronaci ??
Old 17-01-2004, 09:52 AM   #47
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo gledan tvoj projekt i vidin dosta nelogicnosti. imas otvorenih buseva koji nicemu ne sluze i neke nelogicne spojeve.
ajde, idemo zajedno napravit projekt, samo mi reci:

koji sequncer koristis?
koje vanjske sintove koristis?
kako spajas mikrofon(e) u konpjuter?
Old 17-01-2004, 12:42 PM   #48
pulsar 2
Member

1) Koristim Cubase SX verzija 1.xx

2) Od vanjskih sintova koristim GEM S3 turbo

3) Mikrofon Rode NTK je spojen u preamp Focusrite Voice Master Pro, a on u A16 konverter na In 16 ( ADAT B 8). A16 je Master namijesten na 48000 kHz a Pulsar je Slave. Prijatnije mi je povezati mikrofon u A16 nego direktno u Pulsar, kao prvo zbog meterbridza u A16, i drugo, ko zna, mozda ce mi nekad zatrebati spojit nesto...
Old 17-01-2004, 12:48 PM   #49
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Napravio sam istovetan projekat kao ti Sandro, podesio sve parametre i javio mi se problem kod WaveLaba-a. Naime, kad namestim u njemu u prozoru - Records\Properties - da to bude stereo 24bit, onda dobijam jak sum, a desni kanal je stalno u crvenom. Taj sum nestane kad stavim na 24bit Alt. Ne znam koja je razlika izmedju te dve alternative? Interesuje me jos da li ti ceo projekat radi na 96000Hz?

p.s. Evo, sad sam video kad promenim Hz, ukljucim 96000, pa se vratim na 41000, onda nestane sum? Da nije problem do verzije WaveLab-a?
Imam istovetni problem sa XTC. Uvek je bio u izoblicenju.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2004, 01:07 PM   #50
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by pulsar 2
1) Koristim Cubase SX verzija 1.xx

2) Od vanjskih sintova koristim GEM S3 turbo

3) Mikrofon Rode NTK je spojen u preamp Focusrite Voice Master Pro, a on u A16 konverter na In 16 ( ADAT B 8). A16 je Master namijesten na 48000 kHz a Pulsar je Slave. Prijatnije mi je povezati mikrofon u A16 nego direktno u Pulsar, kao prvo zbog meterbridza u A16, i drugo, ko zna, mozda ce mi nekad zatrebati spojit nesto...
ima li sanse da predjes na nuendo 2.xx ili na zadnju verziju sx-a?
nuendo bi bilo bolje, tako da ti mogu poslat i kompaktibilni nuendo projekt.

Quote:
Originally Posted by Mogly
Napravio sam istovetan projekat kao ti Sandro, podesio sve parametre i javio mi se problem kod WaveLaba-a. Naime, kad namestim u njemu u prozoru - Records\Properties - da to bude stereo 24bit, onda dobijam jak sum, a desni kanal je stalno u crvenom. Taj sum nestane kad stavim na 24bit Alt. Ne znam koja je razlika izmedju te dve alternative? Interesuje me jos da li ti ceo projekat radi na 96000Hz?
neman pojma zasto se to dogadja na 24bit-a. i ja koristin alt, jer se to i meni dogadja.
ja radin na 44.1khz.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules