Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2003, 09:26 AM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Aaaaaa.... kada otvorim recimo new project u cubase, dodam midi traku i kao izlaz prebacim sa CreamWare midi in\out1 (koji odmah po otvaranju novog projekta sam od sebe, nicim izazvan postaje aktivan u windows midi) na recimo Microsoft Wavetable SW Synth, on odmah postaje aktivan u windows midi!
Old 23-11-2003, 09:36 AM   #22
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob

samo ti zajebaji, ali ko ljubitelj synthova, ti bi treba uzet pulsara :roll:
baci oko ode. nadan se da imas dobro srce
Ma kupio bi ga ja odmah kada bi neko mogao da mi lepo objasni kako da koristim ulaze/izlaze iz ASIO drivera Digi002 sa mogucnostima Scope platforme...

Ako nista...onda cuvam pare za pravi modularni synth...
Old 23-11-2003, 10:11 AM   #23
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ljudi to je zbog drivera SFP-a u XP-u jer kao sto primecujete postoje par problema vezanih za ovu stvar....onaj 16bit i 24bit...radi on 24 bit ali recimo u wavelabu kada kliknem na onaj mikrofon i realtime kroz pulsar gledam analyzer i one ostale gluposti na bit meteru mi ne pokazuje 24bit kao sto je bio slucaj u 98-mici ovde mi sve pa cak i u wavelabu pokazuje 16bit...ali nece da radi dok u preferences ne promenim 24bit -alt ili 24 bit
Old 23-11-2003, 11:42 AM   #24
idekius
Mason

idekius's Avatar

Jesi li resio problem Sandro?
Old 23-11-2003, 12:20 PM   #25
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Aaaaaa.... kada otvorim recimo new project u cubase, dodam midi traku i kao izlaz prebacim sa CreamWare midi in\out1 (koji odmah po otvaranju novog projekta sam od sebe, nicim izazvan postaje aktivan u windows midi) na recimo Microsoft Wavetable SW Synth, on odmah postaje aktivan u windows midi!
moras namistit default portove koji zelis da ti se aktiviraju kod otvaranja, a druge aktiviras manualno, po potrebi.

Quote:
Originally Posted by Eon
Ljudi to je zbog drivera SFP-a u XP-u jer kao sto primecujete postoje par problema vezanih za ovu stvar....onaj 16bit i 24bit...radi on 24 bit ali recimo u wavelabu kada kliknem na onaj mikrofon i realtime kroz pulsar gledam analyzer i one ostale gluposti na bit meteru mi ne pokazuje 24bit kao sto je bio slucaj u 98-mici ovde mi sve pa cak i u wavelabu pokazuje 16bit...ali nece da radi dok u preferences ne promenim 24bit -alt ili 24 bit
ma nije! zasto onda u nuendu 2.01 sve radi bez problema!

a to sto ti govoris za bitazu mi je cudno. onaj pulsarov setup samo treba ignorirat i namistit sve u nuendu, sfp-u i wavelabu na 24 bita. meni to radi bez problema i onaj bitmetar pokazuje 24!

Quote:
Jesi li resio problem Sandro?
ovo je bug. rjesi san problem djelomicno, tako sto san kao default stavi normane portove a one [emulated] san deaktivira. nazalost, i dalje su vidljivi u izborniku di se namista port ali su neaktivni.
Old 23-11-2003, 01:23 PM   #26
idekius
Mason

idekius's Avatar

Posto smo sada resili problem sa [emulated] u Cubase\Nuendo (kod mene ih cak vise i ne pokazuje jer sam ih disablovao i opciju Shov stavio na No) mozes li mi objasniti sta je ono CreamWare midi in\out 2 i Creamware Play\Rec 2? Ima li to neku primenu uopste? Moram da ponovim i pitanje oko onoga sto SFP potrazi instalaciju jos jednog drivera ako u project pokusas da insertujes vise od 2 wave source\destination.
Old 23-11-2003, 01:36 PM   #27
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Posto smo sada resili problem sa [emulated] u Cubase\Nuendo (kod mene ih cak vise i ne pokazuje jer sam ih disablovao i opciju Shov stavio na No) mozes li mi objasniti sta je ono CreamWare midi in\out 2 i Creamware Play\Rec 2? Ima li to neku primenu uopste? Moram da ponovim i pitanje oko onoga sto SFP potrazi instalaciju jos jednog drivera ako u project pokusas da insertujes vise od 2 wave source\destination.
ti koristis SX??

CreamWare midi out 1 (nuendo/sx) = sequncer midi source 1 (sfp)CreamWare midi out 2 (nuendo/sx) = sequncer midi source 2 (sfp)

Creamware Play 1 (wavelab) = wave source 1 (sfp)
Creamware Play 2 (wavelab) = wave source 2 (sfp)

Creamware Rec 1 (wavelab) = wave destination 1 (sfp)
Creamware Rec 2 (wavelab) = wave destination 2 (sfp)

namjena ovisi o tebi
Old 23-11-2003, 04:58 PM   #28
idekius
Mason

idekius's Avatar

Da SX 2 (onaj ripovani) + update na 2.01 i onaj Puratorov H2O dongle emulator. Sa tim dongle mi radi i Nuendo 2.1 i to lepo...

Aha! To mi je pojasnilo malo i one stvari sa driverom! Kada ubacim recimo 8 wave source i restartujem racunar pojavi mi se u windowsowim setovanjima zvuka CreamWare play\rec 1-8. Do duse nije mi bas jasno u cemu je korist od toga. Sta dobijas sa 2 seq source?
Old 23-11-2003, 05:03 PM   #29
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

desnim klikom my computer pa properties pa hardware pa device manager moras da otvoris na pulsaru wave sourceova i destinationa 16 cini mi se najvise...tako i sa midi out-om i in-om
Old 23-11-2003, 05:18 PM   #30
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Do duse nije mi bas jasno u cemu je korist od toga. Sta dobijas sa 2 seq source?
pa to je vrlo korisno.
prvi seq source lipo drzis za pulsarove devicese, a drugega spojis u midi destination i tako u sequnceru imas 16 kanala za pulsar, a 16 za vanjske spravice spojene na pulsarov midi out!
pa zar to nije krasno!?

ma sve to ima svoje zasto. recimo, meni wavelab svira i snima preko drugog wave sourcea, a sve sto mi svira u komjuteru mi ulazi u prvi wave destination, odnosno u pinquina. windows media player mi svira preko prvog wave source-a.
tako istovremeno mogu svirat cubase (on koristi asio), media player i wavelab, te sve to kontrolirat sa pinguinom.

naravno, svak ima neku svoju logiku spajanja i upravo ta flexibilnost routhinga i mogucnost spajanja efekata i instrumenata sve u realtimeu (ko da je hardware) je za mene (koji nisan nesto zaljubljenik u synthove - opcenito) najkorisnija stvar u pulsaru. 8)

jedino ogranicenje je nasa masta. :roll:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules