Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-06-2003, 12:48 PM   #11
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandrob
beogradjanin vladimir rackovic napisao je 2 odlicne knjige na srpskom (sva srica za mene da ni cirilica :oops. prva "studio klinika" je rasprodana (koliko ja znan) a drugu "muzicki tonski studio" mozete narucit direktno kod autora. knjiga je izvrsna i nije skupa, a uz nju dobijete i cd sa primjerima.
http://www.odiseja.co.yu/sadrzaj/sadrzaj.html
vladimir upravo pise trecu knjigu. iman nekoliko podglavlja koja mi je zbici na emajl, ali to naravno ne mogu uploadat - treba supertirat domace autore da pisu
Imam obe ove knjige, i mogu reci da su knjige izuzetno dobre, medjutim definitivno i zastarjelog sadrzaja (tiraz iz kog je moj primjerak je iz 1998, a kad je pisana boga pitaj, da ne govorimo o studio klinika, koja je neki svojevrstan vodich za snimanje rokenrol zvuka 80-ih), sto znaci da je dobra jedino za apsolutne pocetnike!

Quote:
Originally Posted by sandrob
prosli tjedan san dobi knjigu "bob ketz - mastering audio (the art and the science)" koju bi svakomu najtoplije priporuci. knjiga je genijalna i moze se narucit priko interneta - treba suportirat strane autore da ne umru od gladi.
http://www.digido.com/
E ovo bih vec morao imati !

PS... Knjiga koju sam nabavio UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA - Mr Blazo Guzina je odlicna knjizica u kojoj zaista mozete naci "sve na jednom mjestu" !

Knjige su placene:

Muzicki Tonski Studio - 630 din = 10 evra
Studio Klinika - 245 din
UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA (izdanje 2001 god.) - oko 1000 din !

Ako znate engleski, nemate uopste potrebe za kupovinom domacih izdanja bilo koje vrste....jednostavno sve sto vam treba mozete naci na internetu (jeste da je potrebno vise truda oko nabavke, ali **** ga )

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2003, 01:51 PM   #12
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

da, definitivno nam fali knjiga domacih autora ili barem inostranih sa prevodom na srpski/hrvatski/bosnjacki. knjige koje ste spominjali jesu dobre, ali, bojim se da su jedine. Ja, barem nisam cuo za neku drugu van ovog spiska. Ono sto sam saznao da se priprema nova kolicina knjiga u IPS (knjizare u SCG koje prodaju inostrana dela, ima ih u Beogradu, Novom Sadu i Nisu)..... videcemo sta ce od toga biti.
Sto se tice online kupovine, barem kod nas je od skora omoguceno koriscenje Visa/drugih kartica, tako da toplo preporucujem link sto je Sandrob dao.
Old 27-06-2003, 06:28 PM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
.Takodje mogu ih prebaciti u pdf pa poslati ali morate mi objasniti kako se prebacuje u pdf.
http://www.pdf995.com/ ode imas besplatni program (pdf995).
instaliraj ga i u setupu od printera "select printer" umjesto printera odaberi pdf995. e sad, kad kliknes "print", umjesto da se dokument printa, konvertirat ce se u pdf format. :roll:

btw: ne zaboravi posli svega vratit "select printer"!
Old 27-06-2003, 09:10 PM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Puno se zahvaljujem na podrsci.Gledacu da u sto skorije vreme sve prebacim u PDF.
Old 06-09-2003, 11:01 AM   #15
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Eone Eone hitno moram da te pronadjem
Ja sam u BG vidio dvije knjige za Cubase VST. Jedna se tice aranziranja i to je (pretpostavljam) ta koju ti imas, samo mi se ucinilo da je vise kompozitorski nastrojena; dok naziva druge ne mogu bas da se sjetim. Isti je autor i izdavac, pa pretpostavljam da su vezane!
Ja sam uspio da nadjem knjigu (na srpskom) za Cool Edit Pro 2, samo jos nigjde ne nadjoh i pogram. Imam samo Cool Edit 2000, ali kod njega nema Multitracking-a!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2004, 07:01 PM   #16
tom
Senior Member

tom's Avatar

Pozdrav svima! Ja sam na ovom forumu prvi put.

Prevedena je i knjiga za Cubase SX iako bez CD-a.Mislim, da je BG(ili cak izdanje iz Nish).Posto sam bio u cafe knjizari,narucio sam pice i pregledao knjigu.Ako znate SX environment tu nema nista novo sem par trikova za sekvenciranje CD-a(mastering).Za pocetnike je odlicno,priznajem.
tom is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2004, 07:03 PM   #17
tom
Senior Member

tom's Avatar

Ako si ti Tiki koji me je i uputio na ovu stranicu(a k tome sviras i bass) i prodao si mi M-Audio Ozone,zahvaljujem ti se na tome...
tom is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2004, 07:56 PM   #18
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hehe...zemljaci...samo naprijed ! Dobrodosao na forum!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2004, 09:04 PM   #19
Vai
Member

Eone,

uskoro ocekujem cd u avi formatu (nadam se) sa snimkom prvog juzno americkog AES (audio engineering society) kongresa, odrzanog prosle godine u Cileu. Sto se produkcije tice ucestvovao je Ken Calliat (producent/inzenjer albuma "Rumours" grupe Fleetwood Mac, i mnogih drugih bas poznatih muzicara ... Pink Floyd, Sting, Billy Idol itd.). Uglavnom je govorio o produkciji a narocito o konvertiranju sterea na 5.1 posto je njegova kompanija bila medju prvima koja se time bavila u americi.
Ucestvovao je i Mark Berger, jedini tip koji je nominovan 4 puta za oskar i sva 4 puta ih osvojio, za filmove "Apocalypse Now", "The Right Stuff", "Amadeus" i "English Pacient", mada je radio na jos brdo filmova.
Eh sad u cemu je problem, Calliat je sve pricao na engleskom i imao prevodioca za spanski ali je Berger sve govorio na spanskom, tako da bi trebao da nadjes nekoga ko prica spanski da ti prevede sto je govorio Begrer, jer je covek stvarno predstavio odlican rad.
Predstavili su se i mnogi drugi poznati juzno americki inzenjeri koji rade u americi. Recimo Mauricio Guerrero koji je radio na albumu "Dangerous" od M. Jacksona. Radio je i na mnogim albumima Phil Collinsa, mtv unplugged Shakire, itd. Ali je i to sve nazalost na spanskom

Cujem da se cd vec ilegalno mota po faksu, tako da cim ga budem narezao mozemo da se dogovrimo da ti ga nekako sibnem preko msn-a.

Poz.

P.S. Nesto se mislim, ako budem imao vremena posto sam trenutno u ludilu sa ispitima, mozda bih ja mogao da prevedem neke delove pa da ti posaljem video zajedno sa prevodom, samo ce mi za tako nesto trebati malo vise vremena!!!
Vai is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2004, 09:56 PM   #20
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

A koji je to faks gde se muvaju takvi diskovi :
zmaj is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules