Izbor Motherboarda
Trenutno radim na XP SP3 ali Fireface 800 koji sam nedavno kupio neæe ni da ljuljne na ovoj konfiguraciji. Moj trenutni Motherboard je Asus P5B-E (sa Intel Core Quad Q.9650 3.00 Ghz procesorom) i izgleda da ta ploèa nije konpatibilna sa Fireface 800 (ima takvih naznaka na stranim forumima). Uglavnom, ledi mi èitav sistem a Ff800 mora da se ugasi, pa onda da se opet upali, da bi kartica proradila. Sve sam probao, ali neæe. Moja stara RME Multiface radi savršeno i još radim na njoj dok ne sklopim bolju konfiguraciju.
Riješio sam da kupim I7 processor (osim ako bi nemate bolji prijedlog) i treba mi vaš savjet za odabir dobrog Motherboarda. U principu, nisam za AMD kombinacije i preferiram strogo Intela. Najbitnije mi je da taj Motherboard ima makar 3 PSI-Ekspress sota i makar tri PCI slota, zbog raznih kartica koje koristim (TC PoCo, UAD itd...). Takoðe mi je bitno da ima makar 6 utora za hdd-e (SATA i SSD). Kuæište mi je Chieftec, ogromno. Takoðe mi treba savjet za dobru radnu memoriju. Vaši savjeti? Hvala.
Last edited by Tolerancija; 03-11-2020 at 05:17 PM.
|