|
Dusan Alagic Nema sa kim covjek nije saradjivao i sta sve nije radio, i to sve radio vrhunski ;) . |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pesma sa rok senzibilitetom (kao i VG - Iskreno), ali po meni odličan primer kako sa takoreći 3 akorda napraviti hit. Kako si radio aranžman, miks, bubnjeve, gitare, klavijature... itd., ako možeš da napišeš nešto o radu i iskustvu na toj pesmi.
Hvala! ![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ovo je pesma sase kovacevica od pre nekih 5 6 godina
ideja saleta i radeta koji su pisali melodiju bila je da uradim nesto na temu Neka i pesme ameno stavolta ali sam ja malo zagitarisao tu ideju. Sad sam preslusao tu stvar i ovo je moj tada više manje standardni gitarski setap tako da se sećam i detalja. Gitare (da eto od njih krenem) - moj crni strat 57/62 , PRS Single cut za distorzije i ibanez joe satriani za ovih par fazona sa flojdrouzom. sve gitare su išle u SSL Alpha chanell koji mi je tad bio D:I: u ateljeu pa onda u za distorzije AC Box Combo (Native instruments Guitar Combos) i u Guitar rig 2 za korus sound sa dilejem (čujan u drugoj strofi). bas je u isti preamp DI snimio Dragan Ivanović ako se ne varam na basu Steve Nimčevića Bubnjeve sam snimao sa Ciletom u Pinku, bubnjar je Igor Božić Žile , bubanj Zamaha Rock tour Custom veći promeri, doboš je pravljeni njegov kopija Danet doboša od nerdjajućeg čelika. Mislim da su overhedi Šeps , a b ostali majking standardno kao i danas kod sebe u studiju, i tada sam snimao kroz G kanale SSL jer ih volim za bubanj Saša je pevao na svoj neumann m147 kod mene u ateljeu na Vintech x73i miksao sam u ateljeu na SSL X deskiću, reverbi TC4000 ali sam za bubanj otišao kod kolege Aleka Aleksova i printao za doboš BricastiM7 preset Heavy Room i eventide H3000 vocal dubler gitare i klavijature svirao sam ja, klavijature u pesmi su Korg Triton Extreme za hemond (Dark2brightCX3 sa Combi) i air pad(ako se ne varam preset je Soft yet smooth) a La Piano boja je ili Mega Keys sa extrema ili CaliforniaPhaseShift Sa Korg Kronosa bekove je pevao saletov klavijaturista iz benda miksao ja, masterovao je Vladan Popovic Pop to je tehnicki, a muzicki... da pesma ima tri akorda i oni stignu da OTRAJU. Veliki broj pesama domaće produkcije nastaje za klvirom jednog autora kome je obično predosadno da drži dva tri akorda i da pravi pauze ... stoga mnooooge domaće pesme imaju pevanje koje nikad ne prestaje i mnoštvo harmi koje se sinkopirano ili svakojako smenjuju posle ljudi požele svetske aranžmane za tako pisanu muziku ali to je tada već nemoguće. ova pesma na svoja tri akorda dozvoljava da se jednostavno aranžira i da to bude efektno. iskreno jeste mi od uspelijih aranžmana ali je to zAISTA do pesme. mislim da je sve odsvirano i otpevano u 3 dana saša dobro štimuje i ume ukusi su naravno tu da je nekom ovo super nekome užas, a ja se samo sećam sa pozicije posla da mi je ovo bio lak i ugodan rad. hvala ProkDu na pitanjima , živ da si i zdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Poslušao sam na slušalicama ponovo pesmu detaljnije posle odgovora, da nađem 'par fazona sa floyd rouzom' i nađoh ih u strofi gde imaju super funkciju. A čuh i nivo bubnja u uvodu.
![]() Hvala puno na iscrpnom odgovoru! ![]()
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala tebi na ovako interesantnom štivu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|