Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 17-11-2019, 03:53 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Kupovina novih monitora?

Quote:
Originally Posted by Vlada Radisic View Post
Zdravo rumasi! nadam se ste dobro? imam nedoumice oko kupovine novih monitora do skora sam koristio jbl lsr305 i prodao sam ih odlicno su me sluzili 5 godina.Sad imam nedoumice oko kupovine novih.Oni koji su mi privukli paznju su: EVE Audio SC205, HEDD Type 05, Dynaudio LYD5? Vasa misljenja oko navedenih monitora dali je imao neko prilike da ih slusa? dajte sugestije preporuke bilo sta? soba mi je 3,50 X 3,90m duzina.Takodje koristio sam neko vreme i focal alpha 65 i prilicno su me odusevili.Mada racunam imam dobar budzet pa smatram da su gore navedeni monitori odlicni za razmatranje.Gledam unapred na vase sugestije,komentare pomoc pozz

Zasto 5'' ?

Soba ti je skoro kocka, modalno dupliranje, nije dobro, svakako ces imati problema...

Po meni je mit da u "manjoj" sobi mora mali zvucnik netacan, a sa 5'' nicega ispod cirka 80hz se neces naslusati.

Ja bih isao na 6'' kao taj alpha kojeg si slusao.

Odabir monitora je stvar licne preference, treba da ih sam poslusas sto vise i vidis koji se tebi licno najvise svidja kako zvuci.

Neki ljudi ce ti reci kako je Adam los, drugi ce ti reci kako je Eve los, treci ce ti reci kako je ATC los (ima i takvih), cetvrti ce reci da je PMC bez veze, peti ce reci da je Neumann KH bez veze itd... Monitoring je stvar licne preference, kupis ono sto se tebi najvise svidja kako zvuci.

Last edited by Jan; 17-11-2019 at 03:56 PM.
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules