Quote:
Originally Posted by jocasrb
pozdrav..zanima me nesto
ako imamo onaj blutut zvucnik..povezemo dva razlitia uredjaja na njega...neki slabi android ( u smislu da ima los zvuk kad se pusta na njegovom zvucniku ) i povezemo neki mnogo dobar telefon na taj blutut speaker...da li ce se zvuk razlikovati ?
|
Sve utice na razliku, kao i inace u audio lancu, pojednostavljeno: Prvo signal ili zvucni izvor, pa audio interfejs u telefonu/DAC, pa kakav je i cime se radi prenos signala/kablovi/bezicno, potom i izlazni uredjaj, u ovom slucaju zvucnik.
Quote:
Originally Posted by jocasrb
druga stvar..slicna...ako imamo normalne zvucnike sa 3.5mm bananicom...testiramo dva razlicita telefona na njemu...prvo neki krs android (koji ima slab i los zvuk) vs muziciki telefon (bilo koj)...isto pitanje, da li se zvuk razlikuje jer su izvori drugaciji?
za prvi slucaj uopste nemam ideju koji je odgovor i zbog cega...za drugo, mislim da se racuna kakav je zvuk samog telefona, pa se to prebacuje preko kabla...
|
Ako im se sam audio interfejs/DAC telefona razlikuje po specifikacijama, onda mora da ima razlike. Da li je cujna? 'ebem li ga, ne slusam muziku na bubicama i telefonima

.