|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav drugari!
imam par pitanja oko nekih nejasnoca pa se nadam da kolektivno mogu naci pomoc, a verujem da jos nekom moze da koristi diskusija. dakle, u poslednje vreme je stadard audio interfejsa iliti kartica znatno podignut, pa se cini mi se, nekako se brzo preslo sa firewirea na thunderbolt, a isto tako cini mi se da ce se taj standard i zadrzati. Skoro sve mid-high end audio karte i proizvodjaci vise cak i ne nude usb kao opciju vec se direktno forsira thunderbolt konekcija, sto ima svoje mane i vrline za nas korisnike jelte...vecina je prvo bila namenjena Mac korisnicima, ali se otvorilo i trziste za PC korisnike, naravno uz to, su se i maticne ploce razvijale i vecina njih dolazi vec sa thunderbolt portovima - ali, sta je sa nama koji jos nemamo te najnovije high end maticne ploce ali smo PC korisnici? znaci, moje neko pitanje je, koje su opcije i da li su te opcije stabilne za PC korisnike ako zelimo da kupimo neku mid-high end audio kartu sa vecim brojem i/o i thunderboltom? da li postoje pci-pcie kartice ili thunderbolt hub-ovi? usb3-to-thunderbolt? da li je preko njih stabilna/brza konekcija ili se ipak mora menjati ploca/procesor itd... da li se jednostavno moze naci, kupiti TB hub, kao sto su usb hubovi, i da li to ne smeta stabilnosti? koliko je i da li je ustvari TB konekcija smanjila latenciju ili povecala protok pa se zbog toga preslo na taj standard ili je to jednostavno preuzet mac standard? mozda su moja pitanja malo pocetnicka, ali eto, ne razumem se toliko oko novijih karti i pc komponenti, ne jurim najnovije i ne pratim toliko, radim na rudawu ali eto doslo je vreme da se uzima neka nova karta a izbor se uglavnom svodi na tb konekciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Primetio sam isto forsiraju Thunderbolt meni za sada firewire radi posao.Po meni jedino ima logike preci na tb ako imash uredjaj koji to zahteva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam tb uad koji mi radi na mac-u. Za pc kazu na uad sajtu da moram noviju plocu + adapter sa usb na tb. Malo su ga iskomplikovali. Ne znam zasto ne moze direktno ..?
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() nije samo stvar u tome, kartice se mozda nisu toliko poboljsale kao recimo 2000tih, kad je nastala opsta ekspanzija konvertora za male pare, ali ipak tehnologija napreduje i definitivno shvatam da imam karticu koja je 10ak godina stara, mozda i vise ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
u principu, slicna prica kao i sa FW koja je bila, recimo nemas plocu sa FW ili imas ali se ne poklapa sa tvojom kartom, pa moras posebno da kupujes Texas Instrumets FW pci karticu, ili sa nekim odredjenim VIA chipsetom, pa da to sve radi bez problema itd... EEE to mene zanima, da li je ista situacija sa thunderboltom, posto koliko znam i fw i tb je apple-ov "izum" pa ne znam da li opet idu s tim u vezi i problematike oko adaptera...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Po meni jos je gora i skuplja situacija sa TB.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Za ploce od prosle godine pa na ovamo. A ne moze da se ubode u TB direkt nego mora na usb 3.1 pa aadapter za TB kabal na Uad. Totalna glupost. A taj adapter 150-300$. I to mora taj neki koji oni kazu.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() koja glupost.... nadam se da je to samo za tu tvoju uad kartu slucaj, ne bi valjda svi proizvodjaci tako nesto radili... moracu malo bolje da se raspitam kod prodavaca jer to je zabrinjavajuca cinjenica ako pored ploce sa tb portom opet moram neki adapter da kupujem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Za Uad je sigurno. Za ostale interfejse ne verujem da je ovakvo cimanje.
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Universal Audio Apollo Twin DUO - Thunderbolt | mandrak | Prodajem/nudim | 0 | 01-12-2017 02:01 PM |
Thunderbolt/PCIe 3.0 | Khan | Computer Hardware | 1 | 07-04-2012 11:18 AM |