Quote:
Originally Posted by jocasrb
@sira...hmm jeste svetlo, a cuj ovaj prvi klip, de lik pravi neki review...cuju se i niski, verovatno zato sto je skoro pa uso u mikrofon, a posto uglavnom rep snimaju kod nas, slicno bi bilo, ako ne gresim
inace, prva sledeca stvar koju kupujemo je nov mikrofon i verovatno je to sm57 (orig.)...mislio sam da uzmemo i ovaj bm800 cisto radi zezanja (mozda i koristi?)...ali sumnjam sad...ne bih te klonove,kopije mikrofona, nit sam naso neki review,test kako to zvuci na vokalu, ali hvala naravno na predlogu!
|
Pa svaki mikrofon ima proksimiti efekt, kad se nabiješ na njega, onda bolje uhvati baseve, problem su ti visoki, kad nagaziš snimku kompresijom, a hočeš, jer tako se danas radi, onda će ti snimljeni visoki počet divljat, može se to rješavat eq-om, ali na kraju, uvijek dođe do one, shit in shit out, ja sam od onih koji vole svaki isprobat, tako da sam se naisprobavao svakakvih jeftinih mikrofona, one mikrofone sam ti preporučio, jer radim s njima godinama, nisu kvalitete shure-a, ali su sasvim pristojni, npr, na njima stalno pjevamo na probama, a shurke vadim samo kad snimam, ali radije kupi pravu 57-cu (bolje nego 58-cu, lakše je poslije kupit samo kapicu pa imaš i 57 i 58

)