|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 | |
Member
|
![]() Quote:
Prosto je, kada je neÅ¡to dobro, dobro je i kao voda nezaustavivo nalazi svoj put. Kada je neÅ¡to loÅ¡e, ili osrednje, ili mlako..onda to treba gurati, "istraživati" bla bla... Kod nas se svi rokeri oosraÅ¡e da budu dobri muzičari cenjeni pre svega od drugih muzičara. Čist ego-trip koji nema veze sa rock and roll pričom. Slično je kao i sa vicevima i forama. Neki vicevi se pričaju samo odabranom druÅ¡tvu ili onima koji će da se malo napnu da ga skapiraju. Neki su toliko dobri da se, od momenta kako nastanu, raÅ¡ire brzinom zvuka i Å¡to je najvažnije - opstaju zauvek. Å*to se Jugoslavije tiče, ona je bila velika u svakom pogledu. Tako i muzika tog vremena. Sada je sve to veoma malo, lokalnog karaktera i za kućnu upotrebu i onda, kakvi ukućani, takva nam je i muzika.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sent from my ME173X using Tapatalk
![]() |
![]() |
#153 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#154 | |
Member
|
![]() Quote:
Jednostavno, to je loÅ¡a muzika. Osim toga, peva se na srpskom, Å¡to je nonsens nad nonsensima. Nikada u istoriji vasione, ni na jednu validnu top listu sveta neće dospeti neka r'n'r pesma koja je na jeziku zemlje za koju pola sveta nije ni čulo. Možda, eventualno, ponekad tu i tamo zalutaju francuski, italijanski, nemački, pa i to na miÅ¡iće, i to bi bilo to. Kakav crni srpski. To je samo za lokalnu upotrebu tipa " i mi rokenrola za trku imademo..! " ![]() https://www.youtube.com/watch?v=xTo79sPCVXA Dva dovoljna i potrebna elementa za propast rock and roll-a loÅ¡a muzika + srpski jezik. (moje miÅ¡ljenje, jel) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Pro Member
|
![]()
Gillette, imam samo dve stvari da ti kažem:
1. Azra je jedan od najboljih svetskih rokenrol bendova, za mene među prvih deset. 2. Ti nemaÅ¡ pojma.
![]() |
#156 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sent from my ME173X using Tapatalk
![]() |
![]() |
#158 | |
Member
|
![]() Quote:
BaÅ¡ me zanima Å¡ta ima da se diskutuje sa istomiÅ¡ljenicima.. Ono Å¡to prosečnog muzičkog diletanta sa ovih prostora buni, je Å¡to je negde načuo da je r'n'r ideja bunta i da je samim tim dovoljno da naÅ¡a mladež izađe na binu i krene da se dere protiv ovog i onog drljajući po gitarama ![]() r'n'r je bio pobuna protiv tradicionalnih vrednosti, pre svega roditeljskog vaspitanja i svega Å¡to iz tog proizilazi. A naÅ¡i rokeri bi da "rokaju" ali da poÅ¡tuju tradiciju, krste se i idu na slave i preslave ![]() Bendovi sa Zapada imaju ono Å¡to ni jedan jedini bend odavde ne može da ima, a to je autentičnost. NaÅ¡i su bendovi kopije i kao takve a priori osuđene da budu smeÅ¡an kič. Počev od pomenute Azre čiji je lider celog života sanjao da bude Lennon ![]() Dakle, u tom smislu autentičnosti, svaki narodnjački bend ih Å¡ije (Å¡to je vreme i pokazalo) Drugi je padež međutim, Å¡to su i ti narodnjački bendovi kopije kopija, samo ne zapadnih nego dabome istočnih. Oni se ne bune ni protiv čega. Pevaju o ljubavi, srećnoj ili nesrećnoj i to je to. Dok se naÅ¡i rokeri dele u dve grupe: One Å¡to po moto-skupovima 30 godina pevaju jednu te istu Sweet home Alabama pesmu, i na ove mlađe, koji nisu niÅ¡ta naučili od starijih, tj od onih koji su već bili tamo gde će ovi tek da dođu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Member
|
![]()
Ispraznite kafanu, svi su pjani, zvaću nam taksi
![]() Samo da vam pojasnim konkretnim primerom čije reči Å¡ta znače: Gillette je pravio tribute bend ovom bendu: https://www.youtube.com/watch?v=t-8K8Hj8bxE ![]() Slažem se da je kod domaćeg rokenrola situacija da mejnstrim viÅ¡e ne postoji. Ako zanemiramo stranu kako i zaÅ¡to, ima jedna činjenica: To utiče i na samu muziku, ona prosto ne može biti ista, a to je ono Å¡to je nekima teÅ¡ko da svare. Svakako da ima kvalitetne domaće muzike, samo Å¡to ona nikako ne sme da se posmatra očima kojima se posmatra Bijelo Dugme. Ta nova muzika je, prirodno, manje hitična, teme su joj za nijansu manje univerzalne prema nekom statističkom proseku građanina, i prosto, u njoj su zanimljive neke druge stvari nego u npr. Bijelom Dugmetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Member
|
![]() Quote:
Kako ja mogu posle npr koncerta Paula McCartney-a da odem na koncert nekih Jarbola ili Vampira ili kojih već i da imam isti estetski ili energetski doživljaj? Å*to bih i da prevarim sebe - ne mogu. Onima koji su mladi i koji nemaju iskustva ni znanja, verovatno je sada ovo sve ok. Å*to se tiče mog svetski neslavnog tribute benda, nikad nisam uspeo da ga oformim upravo iz tih nekih razloga o kojima pričamo: - ljudi su apatični, depresivni, besni i nije im do muzike - ljudi su bez para, nezaposleni i jure tezge (od Silvane do Nirvane) - klinci koji bii da sviraju, nikad nisu čuli za SQ - klinci koji bi da sviraju a eventualno su čuli za SQ, ne umeju da istovremeno i pevaju ![]() - klinci koji su pa eto, klinci..sviraju i sluÅ¡aju uglavnom nekakav ovaj metal, onaj metal i izgubili su svaki kontakt sa prvim rock and roll-om - baÅ¡ kao i ja sa savremenim klincima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |