|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
Kakva je to muzika koja živi u mraku i nema snagu da izađe odatle? Ko to sluÅ¡a? "Alternativci"? Kod nas je toliko alternativaca da je to postalo opÅ¡te mesto. Maltene se sve svodi na dva mainstream-a na folk i na alternativu. I ako mi je dozvoljeno, ne slažem se sa tim da je sve stvar muzičkog ukusa. Muzički ukus nije izbor tvoj, moj, njegov. To je nametnut program i zavisi od mnogo faktora. Da živimo u Avganistanu, voleli bi neku drugu muziku (na primer). Da smo u nekoj Kineskoj provinciji, drugi bi nas ritmovi vozili. Kada ljudi govore o ukusu, uglavnom misle na "izbor", a njega zapravo nema. mnogo toga se odvija na podsvesnom nivou, mnogo estetskih (i drugih) arhetipova je u igri i mi se tu mnogo ne pitamo. JoÅ¡ jednom ću istaći - muzika se ne bunari. Ona treba da je toliko energetski jaka da joj se ne možeÅ¡ odupreti. A ne toliko skrivena i slabuÅ¡na da se umesto radosti muziciranja sa njom igramo žmurke i alternative, tj posebnosti (biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj? Bojim se da je to najveća estetska podvala koju neko može nekome da ponudi ) Izvinjavam se na ovom.."interludijumu" ![]() |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |