|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Member
|
![]()
Uhh mislim da se ovde otislo predaleko u filozofiranju o turbo folku...
To sto neko koristi semplove narodnjaka i nije neka frka ali to sto posle neko mnoooogo filozofira o osobi koja to radi je ono vec frka... ![]() ps: ja sam onaj iz fila sto grebe ploce ![]() aje
![]() |
#72 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Vasa
![]() |
![]() |
#73 |
Member
|
![]()
Upravo to.
Dobra, lepa pesma ne može da prođe nezapaženo. I pre je bilo i narodnjaka i joÅ¡ viÅ¡e tutumraka, pa to nije smetalo jednom Bati Kovaču da napiÅ¡e sveremenske hitove. Jednostavno, nema se talenta, nema se ideja, nema se muzičkog obrazovanja. I ne samo to, već je napisati "hit" postalo kobajagi truba, maltene blam. Ako nisi besan, ogorčen, gorak i ako ne urlaÅ¡ od očaja, onda ne prolaziÅ¡. Koliko vidim, savremena muzika se svodi na to da se pritisne neko "ritam dugme" i da se onda laprda u mirkofon o svemu i svačemu i Å¡ta je taj sve primetio i pljuc ovde i pljuc tamo..i kako bi on sve to sve zubima.. Sve sami "revolucionari", prosvetitelji o "ajmo ajde svi u napad" urlači. A kad im pandur pokaže pendrek svi tutavela.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Member
|
![]() Quote:
A iskreno vecina od ovih iz filma radi razne pravce, od nojza do bem ga neke elektronike... Ovom liku je bilo zanimljivo to sto nam nije frka i nekad taj folk koristiti... nista vishe ![]() pozz
![]() |
![]() |
#75 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 12-10-2017 at 04:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Member
|
![]() Quote:
Mislim da bi trebalo da vam bude frka. folk nije i ne sme da bude "čist zvučno-energetski događaj" Å¡to neko reče. Taj sled nota, ritmova (o tekstu ovom prilikom ne bih) je upravo muzički arhetip koji se duboko uvukao u gene ovog naroda. Pa bar da je originraran (da, sa "r") nego nije ni to, već je nametnut. U tom zvaijanju, u tim trilerima, u tom stegnutom grlu leži sav jad i beda naÅ¡eg bezmudog bića. Kao mutant kojeg je (ivinjavam se na izrazu) jebo ko je kako stig'o i iz kojeg se ispililo to "dete" koje sada zavija i uvija, grgolji, unjka i zateže. Ne sporim da svaki kulturni milje ima uticaja sa strane, ali ovde se ne radi samo o "uticajima" već o nemanju snage da se naÅ¡e kulutrno biće otrebi od tog đubreta. To se tonsko đubre reciklira i prežvakava i nudi kao "veselje", kao "radost" i kao "đe me nađe" emotivni paket. Zar naÅ¡i mladi ljudi ne zaslužuju bolje? Zar je naÅ¡e muzičko biće osuđeno na iransko-alžirske lestvice i skale? Zar mi nemamo u krvi drugog ritma osim klasične dvojke? Kome treba takav "čist zvučno-energetski događaj" ? Å*ta se nalazi u mozgu ljudi koji su u stanju da koketiraju sa folkom? Ili sa turbo-folkom? Zar nisu pročitali niti jednu knjigu iz psihologije ili sociologije te ne znaju da se tako pravi dvostruka, trostruka greÅ¡ka? Å*ta je uradio Rambo osim Å¡to je celu svoju kraijeru glumio muzičkog klovna? Čovek s jedne strane inteligentan, čak i talentovan a s druge strane nesvestan činjenice da gomna Å¡to viÅ¡e čačkaÅ¡ viÅ¡e smrde? To mi nikako nije jasno.. Izvinjavam se ako su reči bile preoÅ¡tre |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#78 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() pozdrav
take your mind to another level feel the power of the?! Last edited by shrink-fm; 12-10-2017 at 06:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Pro Member
|
![]()
S tezom da je turbo idiotarluk ovde nadvladao, pobedio, i tome sl. složiæe se samo oni koji se nisu ni potrudili da istraže postoji li neka prièa mimo te, medijski plasirane, i marketinški "bustovane".
Naravno, uvek kada prièamo o muzici prièamo i o muzièkim ukusima, pa sam tako svestan da vam ova strana medalje možda neæe sijati kao i meni, ali tu govorimo o percipiranju, ne o suštini. A suštinu je dobrim delom obradio neko daleko upuæeniji od mene, èovek poznatiji kao Fridom, u svom poslednjem podkastu Moæi veštica, "Od Vardara pa do Triglava". Bendova i svakojake muzike ima, što ono kažu, "ko šaše", samo je potrebno želeti, u ovom sluèaju, voleti rudariti...
![]() |
#80 |
Pro Member
|
![]()
Zbog jednog slova "ć" u tvom linku ukazala mi se prava slika koliko ima muzike ko Å¡aÅ¡e:
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |