|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Samo jednu stvar da objasnim, odnosno da ponovim po ko zna koji put: ja nisam ni poÅ¡tovalac ni korisnik TF muzike. Ali za razliku od apsolutne većine u ovoj diskusiji ja tu muziku naprosto ne volim, i tu je kraj mog odnosa prema njoj. Kao Å¡to ne volim grupu Toto ili Parni valjak ili Darkvud dab ili već neÅ¡to Å¡to naprosto ne volim. Ne otkidam baÅ¡ ni na džez, jebiga. Ali ne prezirem TF, kao ni Toto ni Parni valjak ni DD. Da se vratim na Turbotronik: uboli su vas tamo gde vas boli, zbunili vas svojim biografijama, poremetili vam vrednosnu lestvicu koju ste brižljivo stvarali. Vidite Å¡ta ćete s tim. Znam da niste glupi iako se pravite blesavi. Ja se odjavljujem iz ove diskusije poÅ¡to, kako lepo reče jedan čovek: Quote:
Vasa
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Iako si se odjavio znam da ćeÅ¡ čitati, pa zato i piÅ¡em. Nije to kultura, čitati Vebera i peglati odelo. To je kopija kulture. Prava kultura ima zadatak da neguje toleranciju i empatiju. Ona je sadržinska a ne formalna. Odelo sam navodio kao princip, a ne kao formu. Kada vode gospodina na streljanje, a on iz džepa vadi maramicu, briÅ¡e stakla od naočara i potom se očeÅ¡lja. Gospodin koji se celog života borio da ostane gospodin i kome to niko ne može da oduzme, pa taman ga poslao u grob. To je princip o kome govorim, a kojeg seljak ne može da pojmi. A tajlik koga si spomenuo, ne da nije primer kulture nego ne zaslužuje da uopÅ¡te kaljam jezik takvim personama. Dakle nemojmo da meÅ¡amo kulturu sa uglađenoÅ¡ću i namazanoÅ¡ću ![]() Å*to se tiče turbo--čega već, mene lično ne da nije pogodilo, nego iskreno nisam ni upoznat sa svim tim (osim ovde Å¡to videh ove spotove) Ja inače ne pratim muzičku "scenu" sa ovih prostora. Nikada u životu nisam kupio ni jednu jedinu domaću ploču. Sve Å¡to znam je ono Å¡to mi "uđe u uvo" odavde ili odande. Ali svejedno mislim da je interesantan fenomen, jer ja u tome vidim nečiji pokuÅ¡aj da neÅ¡to ismeje. Kada god nekoga napadaÅ¡ silom, zauzvrat ćeÅ¡ dobiti isto silu. Ali ako nekoga napadneÅ¡ smehom, taj ti ne može niÅ¡ta. NeÅ¡to slično je izjavio i svima nam drag i važan John Lennon, iz ispeglane ili izgužvane faze, svejedno.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Dovoditi Darkwood Dub u kontekst s ovim, e to stvarno nisam očekivao. Ali, okej, stvar ukusa, razmiÅ¡ljanja, a ponajviÅ¡e osećaja...
Apropo toga, samo da kažem, da je za mene Darkwood Dub naš najbolji bend (pod ovim naš, mislim na exYU) od kraja Miladojke naovamo. ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, izgleda dobija svako ko krene logikom "ako ne možeš da ih pobediš, a ti im se pridruži "
Tako je svojevremeno uradio i Bregović, koji je najveći moderni narodnjak na ovim prostorima. Tako su radili Rokeri s Moravu..i evo sad turbotronici verovatno idu po istom receptu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Čuj, "turbotronik"?!?
Ej, druÅ¡tvo, meni se to toliko gadi, toliko mi je to odvrtano, idiotski, kretenski i, u krajnjoj liniji, nebitno, da apsolutno nemam nameru da jednom jedinom "strejt" rečenicom bilo Å¡ta obrazlažem. Ko 'oće da hrani mozak splačinama, i mentalni sklop izlaže ovakvim imbecilnostima, s moje tačke glediÅ¡ta, neka mu je bog u pomoći. Dna dno dna! Hrk, PU!
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Eh Žile, moram priznati da si se vanredno dugo uzdržao od trolovanja. Al dobro, moralo je kad tad popustiti...
![]() Elem, želim ti danas srećan Lennonov rođendan i sve najbolje. p.s. a i sin mu ima rođus |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Dragi Komile, pitam se kada ćeÅ¡ (i da li ćeÅ¡) ikada uspeti da osetiÅ¡ razliku između trolova i kvalitetnih sagovornika
![]() btw to sa čestitanjem rođendana umrlim licima mi nikako nije jasno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Spomenuo si Lennona ovde juče, u tom smislu sam spomenuo njegovo rođenje na danaÅ¡nji dan. Å*ta ima loÅ¡e u tome Å¡to se neko seti dana kada se neko rodio. Nikakve druge namere nije bilo, ja se izvinjavam ako to nije bilo jasno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |