Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-09-2017, 06:22 PM   #21
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Pun dzep prazna glava

khm... ljudi, ajde da ne svodimo forum ili temu na puki defetizam, nema leba o`toga... Vasa lepo rece kako je - tako je... malo,malo pa se pojavi neka tema gde kukamo kako je lane bilo bolje a sad dosli novi i ostalo. okej skapirali smo, mante se toga...

da pojasnim (bar kako ja to vidim) - muzika je jedno, zabava-shoubiz je drugo, a muzicari su trece. promasili smo glediste - mi mislimo da je automatski doslo lose vreme za muziku ako je doslo lose vreme za muzicare. pogresno! mene kao onog ko "konzumira" muziku i uziva u odredjenim sferama iste apsolutno ne interesuje stanje muzicara na sceni, scena, menadzeri, snajke, itd - mene interesuje samo muzika koja mi se svidja i tacka. zanrovi se menjaju, evolviraju sto bi rekli preko bare, uvek ce biti ljudi koji ce reci aa to nije to, ili floskula "prodao se", i hiljade drugih gluposti koje nemaju veze sa muzikom koju volimo nego imaju veze sa nasom psihom i potrebom da budemo u pravu. Sta mene briga sta slusaju klinci i ostalo, ili sta je na trending pejdzu na yt, uvek, ali UVEK, ce biti toliko muzike koja mi se svidja da necu stici da preslusam koliko je ima, od nove, a kamoli stare koju jos nisam cuo a kad cujem zabezeknem se... toliko pesama, ploca, muzicara postoji da ja smatram da sam cuo mozda optimisticnih 2%, i stalno otkrivam novu i novu staru muziku koja me odusevi... cak i kad cujem neke stvari za koje sam totalno zaboravio. Ko kad cujes u kolima na radiju neku pesmu iz naftalina koja ti ulepsa dan. E mene kao uzivaoca muzike TAJ OSECAJ interesuje i nista vise.

dakle, u moru losih stvari uvek ispliva neko ko je dobar - mora, tako je to u zivotu. U mraku uvek vidis i najslabije svetlo, i da bi video to svetlo mrak mora da postoji. zalimo se na muziku? u deceniji lose ispliva jedna adel ili ed shiran ili ostali global fenomeni kojima ne moze da se kaze da nisu kvalitetni. Nekad je bilo vreme i sistem gde ti se servira, danas - isto ti se servira, samo srecom (ili nesrecom), imas mogucnosti i alata da pronadjes nesto sto nije svakodnevno na meniju i da uzivas u tome, samo mi to necemo da pripisemo nasoj lenjosti, nego da su krivi neki tamo soni mjuzik atlantic rekordzi itd sto nam prave takav meni "samo da se proda". tako je u muzici, tako je u sportu, tako je u knjizevnosti, filmografiji, dizajnu itd... U paralelnom svetu se na knjizevnom forumu odvija ista ovakva tema, nema vise dobrih knjiga, dokle je dosla ova knjizevnost, kad mi preko pinka serviraju novu knjigu neke starlete, jao kuku sta sad da radimo, otisla knjizevnost u pm... sta bi ti tad odgovorio tom coveku? think about it...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 02:37 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

U svemu si u pravu osim u ovom delu:

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
da pojasnim (bar kako ja to vidim) - muzika je jedno, zabava-shoubiz je drugo, a muzicari su trece. promasili smo glediste - mi mislimo da je automatski doslo lose vreme za muziku ako je doslo lose vreme za muzicare. pogresno!
Ljudi ovde pričaju baš sa stanovišta muzičara (ili makar proizvođača muzike). Jer je ovo takav forum – nije za publiku nego za proizvođače

Pozdrav,

Vasa
Old 01-10-2017, 06:51 PM   #23
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
U svemu si u pravu osim u ovom delu:

Ljudi ovde pričaju baš sa stanovišta muzičara (ili makar proizvođača muzike). Jer je ovo takav forum – nije za publiku nego za proizvođače
e vidis, upravo sam to i hteo da kazem u tom zecu lezi grm
ljudi ovde pricaju bas sa stanovishta muzicara, okej - ali nas pogled muzicara (naravno ne svaciji) ne znaci da smo U PRAVU, tj da je ispravan, iz ispravnog ugla gledan. bez obzira dal se mi zvali, ili poslovno etiketirali kao muzicari, muzikanti, audiofili, producenti, nase, kako kazes *stanoviste ne mora da utice na muziku koju kreiramo kao muzicari... nznm dal sam dovoljno jasan, u drugim sferama bi to zvali etika, lupam, ako si doktor, ne bi trebao da losije operises ako ti je stigla kazna za parking. ti si doktor i tvoje je da operises kao da nista drugo ne postoji sa alatom koji trenutno imas, i samo na osnovu toga se gradiras koliko si dobar doktor, mene kao pacijenta ne interesuje dal ti je pukla guma na autu, zena vara, skupa struja i ostalo, pa si ti zbog toga iritiran, kao sto smo mi muzicari iritirani politikom, stanju na sceni, kupovini jutjub klikova, ko koliko zaradjuje od pesama,nekim muzicarima itd... isto tako i kod muzike, isto kao sto me ne interesuje dal si snimio album na ssl-u ili u kucnoj radinosti, mene interesuje muzika, i koliko si dobro preneo tvoje umece u njoj preko sarma energije i harizme na mene i kao slusaoca i kao muzicara. Sad, naravo da taj doktor nece uvek moci zbog privatnih razloga da uvek bude u top formi, kao sto svaki muzicar nece uvek moci da ima najbolje pesme, to je sve normalno, ali poenta je da ako se ti kao muzicar, odupres losim uticajima, iritacijama, muzickim pravcima, etiketama, i svim tim sto je neminovno u muzickom shoubiznisu, a definitivno mozes da se odupres bez obzira koliko si u zhizhi, definitivno ce tvoja muzika koju kreiras biti cistija, neiskvarena, boljereceno AUTENTICNA, sto je na kraju krajeva najbitnije kod nekog muzicara... kao recimo da imas nekog slepog prosjaka koji svira violinu na ulici kao da je u karnegi holu i prosto ne mozes da se ne najezis lepotom te muzike, a prekoputa njega imas klasicnog balkanskog clana benda koji je iznerviran i nece da svira jer mu pojacalo nije mesabugi i basista nece mu dosipe pivo, i skupe mu cigare, i mora da svira za 50evrica, jer gazda nije dovoljno zaradio na picu, i aca lukas platio preglede i ostale gluposti koje nisu u njegovoj kontroli... takav nikada nece da postane novi adel ed shiran erik klepton majkl dzekson itd, jer se nije odupreo tim preprekama koje postoje u svakoj profesiji i gledao samo kako da usavrsi muziku koju nosi u sebi - umesto toga gledao je ko je kupio preglede, zasto ovaj ima ovoliko a on ne, zasto je ovaj na vlasti a ne ovaj i tako u beskraj... u tom slucaju on ne gresi, taman posla, to je njegovo STANOVISTE kao sto kazes, ali to stanoviste ga nece daleko dovesti bez obzira koliko je u pravu...

izvinjavam se na predugom postu, nisam umeo bolje da pojasnim, i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu

pozdrav
Old 01-10-2017, 08:11 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu
Ne znači ni da nisi u pravu. Baš naprotiv

Zašto neko hoće da bude lekar? Zato što hoće da leči ljude ili zato što je na televiziji video da lekari zarađuju puno para? Zašto neko hoće da bude pop? Zarad širenja Božjih zamisli među bližnjima ili zato što kapira da se narod rađa, venčava i umire, pa da tu vazda kaplje kinta od krštenja, svadbi i sahrana? I sve tako redom.

Dosta je bilo kukanja. Ako neko hoće da mu bude bolje neka prvo smisli šta hoće pa nek se vodi zaključkom do kog je sam došao. I sve to u odnosu na današnje vreme, a ne neko idealno vreme. Jer je i u „idealnim“ vremenima bilo podjednako mnogo sranja sa kojima je svako morao da se bori. I lekari i popovi i muzičari i obična sirotinja raja.

Pozdrav,

Vasa
Old 01-10-2017, 08:31 PM   #25
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Zašto neko hoće da bude lekar? Zato što hoće da leči ljude ili zato što je na televiziji video da lekari zarađuju puno para? Zašto neko hoće da bude pop? Zarad širenja Božjih zamisli među bližnjima ili zato što kapira da se narod rađa, venčava i umire, pa da tu vazda kaplje kinta od krštenja, svadbi i sahrana? I sve tako redom.

Dosta je bilo kukanja. Ako neko hoće da mu bude bolje neka prvo smisli šta hoće pa nek se vodi zaključkom do kog je sam došao. I sve to u odnosu na današnje vreme, a ne neko idealno vreme. Jer je i u „idealnim“ vremenima bilo podjednako mnogo sranja sa kojima je svako morao da se bori. I lekari i popovi i muzičari i obična sirotinja raja.
razumeli smo se
sve sto si rekao u prvom pasusu je upravo ono sto sam hteo da kazem ali nisam umeo mozda tako da srocim...s tim sto bih dodao da ni lekar ni pop ne bi trebali da kukaju kako je neko vise eksponiran od njih, ako su dobri kao sto misle, doci ce uspeh do njih na ovaj ili onaj nacin...
a sve sto si rekao u drugom pasusu je upravo ono sto treba da bude zakljucak, dosta je bilo kukanja, dal smo muzicari ili uzivaoci, treba da radimo na sebi i na svojoj muzici a ne da trazimo izgovore jer cemo ih uvek naci... grass is always greener kod komsije itd...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules