|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
khm... ljudi, ajde da ne svodimo forum ili temu na puki defetizam, nema leba o`toga... Vasa lepo rece kako je - tako je... malo,malo pa se pojavi neka tema gde kukamo kako je lane bilo bolje a sad dosli novi i ostalo. okej skapirali smo, mante se toga...
da pojasnim (bar kako ja to vidim) - muzika je jedno, zabava-shoubiz je drugo, a muzicari su trece. promasili smo glediste - mi mislimo da je automatski doslo lose vreme za muziku ako je doslo lose vreme za muzicare. pogresno! mene kao onog ko "konzumira" muziku i uziva u odredjenim sferama iste apsolutno ne interesuje stanje muzicara na sceni, scena, menadzeri, snajke, itd - mene interesuje samo muzika koja mi se svidja i tacka. zanrovi se menjaju, evolviraju sto bi rekli preko bare, uvek ce biti ljudi koji ce reci aa to nije to, ili floskula "prodao se", i hiljade drugih gluposti koje nemaju veze sa muzikom koju volimo nego imaju veze sa nasom psihom i potrebom da budemo u pravu. Sta mene briga sta slusaju klinci i ostalo, ili sta je na trending pejdzu na yt, uvek, ali UVEK, ce biti toliko muzike koja mi se svidja da necu stici da preslusam koliko je ima, od nove, a kamoli stare koju jos nisam cuo a kad cujem zabezeknem se... toliko pesama, ploca, muzicara postoji da ja smatram da sam cuo mozda optimisticnih 2%, i stalno otkrivam novu i novu staru muziku koja me odusevi... cak i kad cujem neke stvari za koje sam totalno zaboravio. Ko kad cujes u kolima na radiju neku pesmu iz naftalina koja ti ulepsa dan. E mene kao uzivaoca muzike TAJ OSECAJ interesuje i nista vise. dakle, u moru losih stvari uvek ispliva neko ko je dobar - mora, tako je to u zivotu. U mraku uvek vidis i najslabije svetlo, i da bi video to svetlo mrak mora da postoji. zalimo se na muziku? u deceniji lose ispliva jedna adel ili ed shiran ili ostali global fenomeni kojima ne moze da se kaze da nisu kvalitetni. Nekad je bilo vreme i sistem gde ti se servira, danas - isto ti se servira, samo srecom (ili nesrecom), imas mogucnosti i alata da pronadjes nesto sto nije svakodnevno na meniju i da uzivas u tome, samo mi to necemo da pripisemo nasoj lenjosti, nego da su krivi neki tamo soni mjuzik atlantic rekordzi itd sto nam prave takav meni "samo da se proda". tako je u muzici, tako je u sportu, tako je u knjizevnosti, filmografiji, dizajnu itd... U paralelnom svetu se na knjizevnom forumu odvija ista ovakva tema, nema vise dobrih knjiga, dokle je dosla ova knjizevnost, kad mi preko pinka serviraju novu knjigu neke starlete, jao kuku sta sad da radimo, otisla knjizevnost u pm... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]()
U svemu si u pravu osim u ovom delu:
Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ljudi ovde pricaju bas sa stanovishta muzicara, okej - ali nas pogled muzicara (naravno ne svaciji) ne znaci da smo U PRAVU, tj da je ispravan, iz ispravnog ugla gledan. ![]() izvinjavam se na predugom postu, nisam umeo bolje da pojasnim, i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
Ne znači ni da nisi u pravu. Baš naprotiv
![]() Zašto neko hoće da bude lekar? Zato što hoće da leči ljude ili zato što je na televiziji video da lekari zarađuju puno para? Zašto neko hoće da bude pop? Zarad širenja Božjih zamisli među bližnjima ili zato što kapira da se narod rađa, venčava i umire, pa da tu vazda kaplje kinta od krštenja, svadbi i sahrana? I sve tako redom. Dosta je bilo kukanja. Ako neko hoće da mu bude bolje neka prvo smisli šta hoće pa nek se vodi zaključkom do kog je sam došao. I sve to u odnosu na današnje vreme, a ne neko idealno vreme. Jer je i u „idealnim“ vremenima bilo podjednako mnogo sranja sa kojima je svako morao da se bori. I lekari i popovi i muzičari i obična sirotinja raja. Pozdrav, Vasa
![]() |
#25 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() sve sto si rekao u prvom pasusu je upravo ono sto sam hteo da kazem ali nisam umeo mozda tako da srocim...s tim sto bih dodao da ni lekar ni pop ne bi trebali da kukaju kako je neko vise eksponiran od njih, ako su dobri kao sto misle, doci ce uspeh do njih na ovaj ili onaj nacin... a sve sto si rekao u drugom pasusu je upravo ono sto treba da bude zakljucak, dosta je bilo kukanja, dal smo muzicari ili uzivaoci, treba da radimo na sebi i na svojoj muzici a ne da trazimo izgovore jer cemo ih uvek naci... grass is always greener kod komsije itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampaska Glava? | Milanche_show | Gitarska Produkcija | 15 | 24-06-2008 05:20 PM |
Magnetna glava | dexyco | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 25-08-2007 10:12 PM |