Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-09-2017, 03:21 PM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Depresija od gain staging ga

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
E pa to je problem zashto sve ja moram,ma imam takav osecaj kao da sam ja svoj deo zavrshio i upravo to shto vasa kaze neko ko nije to nikad ni cuo a ne ja koji znam napamet svaku sec.Ma nije samo to Normalize da je samo to.
Bocki kada krenem da redjam kanale oni su dosta tishi nego inace(ostane brate -14db na masteru,i mnogo se bolje cuje barem od mojih ranijih projekata),kanal na zvucnoj je na 7/8 i on je pojacan zbog abletona a kroz njega ide takodje zvuk win7 i jbena obaveshtenja glupi fb,mail iskace mi neko sranje zbog mafije 3(bio losh exe sa pijace).
Da, kao što čika Vasa kaže - My computer=>Control panel=>Hardware and sound=>Sound=>Sounds=> pa izabereš Sound scheme - "No Sounds"..!

E sad kad si ugasio "dečiji deo", možeš koristiti računar za rad.

Što se rada tiče, to što ubacuješ kanale pa su tihi...ako sam dobro razumeo, pa takvi su kanali, nema to veze...pojačaj ih...
Jedino ako je neko pravilo u softveru postavljeno pa to zato bude tiho, onda se pozabavi postavkama u izabranom softveru...

Dalje, ne treba ni "divljati" sa nivoim u početku miksa. Recimo, nema pravila, ali dobra smernica za npr ritam sekciju bi u početku miksa bila da bude na oko -10db u pikovima. Dakle bilo da je akustičan bubanj ili elektro-bitovi, probaj tako...dakle da "skakuće" oko -10. A onda gradi oko toga ostatak zvuka, pa prilagođavaj dalje.

Ja kad radim, podignem namerno nivo na +6 na masteru, koliko mi izabrani softver i dozvoljava, pa kad se približim "nuli" imam prostora za smanjivanje...da ne zaglavim jako "u crvenom"...

Eto, nadam se da će ti pomoći nešto od ovoga... Pitaj slobodno dalje...

Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules