|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
E sad kad si ugasio "dečiji deo", možeš koristiti računar za rad. Što se rada tiče, to što ubacuješ kanale pa su tihi...ako sam dobro razumeo, pa takvi su kanali, nema to veze...pojačaj ih... Jedino ako je neko pravilo u softveru postavljeno pa to zato bude tiho, onda se pozabavi postavkama u izabranom softveru... Dalje, ne treba ni "divljati" sa nivoim u početku miksa. Recimo, nema pravila, ali dobra smernica za npr ritam sekciju bi u početku miksa bila da bude na oko -10db u pikovima. Dakle bilo da je akustičan bubanj ili elektro-bitovi, probaj tako...dakle da "skakuće" oko -10. A onda gradi oko toga ostatak zvuka, pa prilagođavaj dalje. Ja kad radim, podignem namerno nivo na +6 na masteru, koliko mi izabrani softver i dozvoljava, pa kad se približim "nuli" imam prostora za smanjivanje...da ne zaglavim jako "u crvenom"... Eto, nadam se da će ti pomoći nešto od ovoga... Pitaj slobodno dalje... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gain staging ITB, pluginovi i regleri | tukoje | Audio Produkcija - Osnove | 6 | 27-03-2016 07:22 PM |
T.C.Impact Twin & Gain | Mogli | Computer Hardware | 10 | 22-01-2013 07:04 PM |
Room Gain | analog | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 16-05-2011 10:13 AM |
K: SPL Gain Station | aif | Kupujem/trazim | 0 | 03-03-2010 10:14 AM |
Gain Stageing ITB | danijel | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 7 | 14-04-2009 01:16 AM |