|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
prvi post na forumu, pokupio sam dosta saveta od vas, takodje ste i uticali na odluku da uzmem JBL LSR 305, i stvarno ne mogu da prestanem da se odusevljavam kako zvuce, ali sad vidim da u "Igrachu" prodaju Focal Alpha 50 za 400E par (Inace su 520E). Je l' moze neko ko je cuo i FOCAL i JBL da mi kaze da li se isplati preci na ove monitore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
"Inače" 400€ je - eto korektna cena... Dakle to im je vrednost...! Da ne kažem da bi moglo i niže za nekog "stalnog" ili kupca više proizvoda itd...
Sve preko toga je finansiranje nečijeg neuspešnog poslovanja ili drugih privatnih potreba...! LSR-305 je već proveren standard, a Focal jeste ozbiljna firma, pa neka ukus odluči, a to znači da moraš sam doneti odluku! Verujem da su po pitanju kvaliteta komponenata i sve drugo "na žilet'...! Ostalo je stvar trgovačke veštine i tvojih ličnih afiniteta... ![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala puno na odgovoru!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
od kakvog je materijala kutija na focalima ? :/ vidim da je neka combat kombinacija ... uspeo neko da ih cuje i uporedi sa jbl-om ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Cuo obe kutije. Dva totalno razlicita monitora. Kupio sam na kraju Focal Alpha 50. Sta znam, mane kod ovih focala su mi malo srednji niski, sto nisu dovoljno jasni, mozda su modeli 65, 80 bolji sto se toga tice, i sto se mene tici ja radim hip hop, soul, rnb dancehall zanrove uglavnom su ok ali za rock i sl. zanrove mislim da bi se jos bolje pokazali. Jbl lsr 305 su vrlo jednostavni monitori modernog zvuka, inspirativni u radu ali to znaci i da malo farbaju i pomalo zvuce plasticno. Na ostale sisteme se prenose ok. Sta znam kao i kad sam kupovao malo su mi focal bili ozbiljiniji monitori zato sam ih i uzeo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
hmmm , kazes tise srednje frekvencije ? za bilo koji stil muzike bitno je ionako radis muziku sa vokalima ... ja ne bas ali opet i tu imam dosta informacija ... doduse dzep mi je dubok za jbl 305 i znam gde laze jeste svetliji u spektru ali opet sve se to koriguje sa podesavanjima pozadi , nadam se da imas dobru prostoriju za focale ! kako god srecno sa njima
![]() i hvala na kratkom review-u ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
i jos par nekolicini ljudi sa kojima sam pricao oko jbl-a imaju isti utisak oko toga ...
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 12-09-2017 at 12:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ove prve navedene monitore nikada ne bih kupio,a za ove druge sto si naveo sam sto posto siguran da ih nikada ne bih kupio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focal cms 40 | produtjente | Prodajem/nudim | 0 | 17-10-2016 07:15 PM |
Nova entry level FOCAL serija ALPHA | alen | Monitoring | 4 | 02-04-2014 01:24 PM |
kupujem FOCAL cms 50\65 | laidback | Kupujem/trazim | 0 | 20-03-2014 07:38 PM |