Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2017, 04:04 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: problem zujanje misa , pomagajte!

@alavuk
mis i tastatura usb kablo, (iza u kompu ukljucto na ploci, vadili smo i njih naravno, znaci sve je do ploce . dal je moguce da kakvi oni na njoj mali mikro popuste? kako to ispitati. jer ona ima masu,

ukljucio sam kablo za struju na komp ovo bez mase, i nema nista ne cuje se mis niti sta drugo, spojena i usb karta muzicka i korg pa3x preko usb to midi, i nista. znaci maasu ima ploca negde, ko zna kakva je to jebena sitnica!!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 05:32 PM   #2
obicni user
Member

Odprilike takav problem sam imao na gitarskom procesoru ali samo s jednim razglasom. Å*to sam viÅ¡e pokuÅ¡avao uzemljiti procesor i vezati mase, to je zujanje bilo jace. I onda slucajno na svirki ustekao u produzni koji je imao polomljene kontakte za uzemljenje...i vide čuda. No na bilo kom drugom razglasu ili pojacalu nije bilo tog problema. e sad sve skupa bi znacilo da je kriv razglas...ali odpojim procesor i sve pet. Stavim drugi i opet sve pet. Stavim procesor na pojačalo..opet sve bez greske. Dakle problem je bio iskljućivo kao spoj dviju komponenti. Malo blesavo ali ispada tako...bez obzira sto se to rijesilo oduzimanjem uzemljenja
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 12:12 PM   #3
sira
Senior Member

sira's Avatar

Uzemljenje često nije napravljeno kako treba, i onda neki napon negdje u kilometrima kabela u kući probije na njega i to unosi brum, zujanje i slično.
sira is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2017, 02:51 PM   #4
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Uzemljenje često nije napravljeno kako treba, i onda neki napon negdje u kilometrima kabela u kući probije na njega i to unosi brum, zujanje i slično.
Kao elektrotehničar po struci i ja sam tako mislio. No fora je da sam u nekoliko navrata bio na "ispomoći" u bendu s pomenutim razglasom te nije bila problematika kućnog uzemljenja jerbo nije bila uvijek ista lokacija, a problem je bio isti. Svaki dio posebno nije imao nikakvih problema ali spoj, striktno gfx8 i dinakord neki, jednostavno je zujao. I to u opciji bez uzemljenja gotovo zanemarivo ali sa uzemljenjem.....????. E sad taj gfx nije zujao u maticnom bendu nit putem razglasa nit putem raznih pojacala koje sam probao. A nit je na dinakordu zujao efekt kojeg je koristio njihov gitarista.
Možda i kod branoja postoje komponente koje se jednostavno " ne podnose"
obicni user is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules