|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Da dignem ovu temu iz prošlosti, a da ne otvaram novu, dakle, bend je u međuvremenu napredovao, čak i jedan album izdao, i ja sad sve više razmišljam da aktiviram ovu opciju, naime, u cijelom skloništu je izgrađeno i jedno "studio" i tamo se sve češće radi, i nije problem za probe i sviranje jer se lako dogovorimo oko termina, ali teško mogu koristiti prostoriju za išta drugo, jer imamo zajedničku ventilaciju, pa se kroz nju čuje poprilično toga, tako da mixat ili snimat bilo šta je malo nezgodno i pada u vodu "all in one" sistem.
Onda mi je nakon malo razmišljanja palo ovo na pamet: Visina prostora je 2,53, ovo dodano u paintu su "cijevi ventilacije, i one bi se mogle odstranit za dio režije i vocal bootha tako da bi nesmetano mogao radit, isprekidana linija u paintu je sadašnji pregradni zid, drveni, kojeg je lako odstranit ![]() znam da su prostori stvarno mali, ali opet, vjerovatno bi se od ove kocke dao napraviti koliko toliko pristojan vocal booth i "režija" veličine 3.05x2.20x2.53 (snizio bi plafon na 2.3) E sad pošto je sve u još idejnom planu, šta i kako mi je najbolje napravit? Ideja je bila napravit klasične zidove od knaufa, dupli knauff, 5 centimetara zraka, 10 cm vune, 5 zraka i opet dupli knauff, al za vocal booth, da li samo obložit sve zidove kamenom vunom, ili drugačije nekako bi bilo bolje? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ne?to kao Vox AC30/4 | sira | Pricaonica | 0 | 18-01-2010 11:32 PM |
Steinberg opet sprema ne?to novo! | dejankuki | Razno | 1 | 21-12-2009 10:33 AM |
Pevači, ne?to i za vas Boss VE-20 | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-09-2009 01:23 PM |
ovako se svira!!! | balthazaar | Razno | 3 | 21-10-2006 10:32 AM |