Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2016, 09:53 PM   #21
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Unhappy Re: Reaper 5

Topic glasi Reaper 5, a vise od pola postova nema veze sa ovim DAW-om nego se pise da bi se nesto, blago receno, napisalo (cast humoru u par postova na temu koji je imho uvek dobrodosao)...cutim, nebulozu preskocim, pratim interesantne stvari i dalje, manje me ima, ali evo morao sam da napisem

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 10:31 PM   #22
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Reaper 5

a sta se ima dodati za reaper nesto specijal sto nemas na youtube haha. daw ko daw. manji fin, moze dosta, ko voli nek izvoli

dobro je dok i svastarimo nesto po temama, i to ovde izumire!!!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 12:04 PM   #23
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Nisam mislio da je midi bitna stvar ali bi trebala biti "ukomponovana" u svaki DAW.
MIDI NIJE BITNA STVAR!!!???!!! Licno znam coveka koji dugo zivi od MIDI-ja tj. izrade midi fajlova i ne mrda sa Kockice

A sto se tice Golfa II, to je bre bila mahina! I dan danas je za raznorazne puntice i sl. keva Sa njim sam polagao voznju i posto je bio dizel u pitanju, nije bilo sanse da mi se negde ugasi i tako ja polozih iz drugog

Nego da se vratim na DAW-ove. Na koji x64 DAW je po Vasem misljenju najbezbolnije preci sa C5 tj. koji je njemu najslicniji a da nije FL, C6,7 i C8
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 01:09 PM   #24
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Na koji x64 DAW je po Vasem misljenju najbezbolnije preci sa C5 tj. koji je njemu najslicniji a da nije FL, C6,7 i C8
Posto je tema o Reaperu, predlazem ti njega Nece ti biti bas toliko lako da predjes ali ako pogledas na youtube tutorijale za Reaper 5 ( koji su odlicni) i ulozis malo truda skontaces. Potrebno je i da shvatis da Reaper nije kopija Cubase tako da je logika programa dosta drugacija.

MIDI takodje sljaka dobro u njemu.

Naravno ima Reaper par stvari koje bih voleo da su bolje ali svaki DAW ih ima. U svakom slucaju mnogo je vise prednosti tako da je tih par mana zanemarljivo.

A ako neces Reaper onda ti je sledeca opcija Studio One.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 01:19 PM   #25
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

LAMPASH instaliraj Studio One i u opcijama namesti cubase-ov keyboard shortcuts i vrlo brzo ces uci u semu, mislim da i Reaper ima tu opciju ali meni je bio isuvise konfuzan.
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 02:21 PM   #26
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
LAMPASH instaliraj Studio One i u opcijama namesti cubase-ov keyboard shortcuts i vrlo brzo ces uci u semu, mislim da i Reaper ima tu opciju ali meni je bio isuvise konfuzan.
Nista kod njega nije konfuzno, cak je mnogo logicnije od ostalih DAWova. Jednostavno nisi dao sansu i nisi posvetio dovoljno vremena.

Nije mi jasno zasto svi vi koji hocete da predjete na neki novi softver ocekujete da ce u njemu biti sve isto kao u starom. To je prilicno ogranicavajuce. Robujete svojim navikama. Ja sam godinama radio u Cubaseu, a pre toga u Logicu, u vise razlicitih perioda u ProToolsu, pa u Reaperu, pa sam jedno duze vreme probavao Studio One i ko zna sta jos. Svaki put sam ulozio vreme u to da naucim da koristim sve opcije u tom softveru, a to se zna kako se radi. Uzmes lepo skines tutorijale i odvojis dva tri popodneva i gledas i sljakas. Valjda treba prvo da naucite nesto da koristite da bi mogli da odredite sta vam odgovara, a ne udjes par puta u projekat , ne mozes nesto da nadjes, nerviras se, ne odgovara ti itd. a ne pada ti napamet da se malo ozbiljnije posvetis tome.

Ovo ne pisem kao odbranu Reaperu vec sam hiljadu puta nailazio na takve komentare i razna pitanja koja su produkt lenjosti. Svi znate da koristite youtube i fala bogu tamo ima svega samo ne treba da vas mrzi.

A slazem se da je svakako lakse upaliti Studio One i ukljuciti Cubase shortcuts. Studio One je super dok recimo ne krenes da editujes multitrack bubanj u njemu. Tad pozelis da pucas sebi u glavu.

I da! Ova tema se ne zove "Zasto ne treba da koristite Reaper" ili "Meni Cubase 5 sljaka do jaja" i tome slicno nego "Reaper 5" tako da ako imate neko pitanje u vezi Reapera pitajte al stvarno batalite vise ova spamovanja. Ne razumem potrebu za tim.

Reaper je dodao u novom updateu notaciju. Da li je neko koristio i kako mu se cini? Hvala
Old 12-10-2016, 02:27 PM   #27
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Instalirah Reaper i ne mogu da verujem sta je sve stalo u desetak MB! Upravo ga cackam i moram se sloziti sa Idvi-jem da je midi editor jako nezgodan. Po mom misljenju daleko su bolji onu u Cubase, PT, Sonar i FL. Ali dobro, treba mi vremena da odgledam tutorijale i kad skontam potpuno reaper mogu da donosim zakljucke.

Samo jedno pitanje, Reaper mi vidi samo x64 plugove sto je i normalno, a sta cu sa gomilom x86 plugova koje koristim u C5? Jel tu zavrsava posao jBridge ili kako?

@LA-2A
Probacu i Studio One obavezno!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 03:15 PM   #28
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Ima on svoj bridger. Samo dodaj foldere gde su ti instalirani 32bit plagovi i videce ih.
Old 12-10-2016, 04:19 PM   #29
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ne znam kakav je brdige interni u reaperu, al u cubase 8 je dvojka od 5 (al slabo skroz kad pocne pucati)!! mora se jbridge.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2016, 08:46 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Nije mi jasno zasto svi vi koji hocete da predjete na neki novi softver ocekujete da ce u njemu biti sve isto kao u starom. To je prilicno ogranicavajuce.
To nije ograničavajuće, to je naprosto besmisleno. Zašto bi iko prelazio na novi softver ako mu je stari već do jaja i zadovoljava sve njegove prohteve? Ja sam na Reaper prešao negde kod verzije 3.5 jer Vegas nije imao MIDI, a Cubase-ova automatizacija mi je bila primitivna (a važna mi je automatizacija). Elem, imao sam jasan razlog zašto tražim novu platformu i zato sam pristao na mesec dana privikavanja. Dosad nijednog trenutka nisam pomislio da sam tih mesec dana života uludo bacio, ali meni je ta promena softvera zaista bila potrebna.

Potpuno razumem one koji isprobavaju novi DAW čačkajući ga iz čiste radoznalosti, pa im se on ne dopadne na prvu loptu. Ipak, malo je bez veze iznositi opšte sudove o tome da je neki program bolji od drugog ukoliko ne poznajemo i jedan i drugi u istoj meri, pa čak i tad je to bez veze. Ljudi nisu isti, što bi reko Z.K. Cane.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules