|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav drugari.
Imao sam vrlo neprijatno iskustvo pre par dana. Kupih, na osnovu tvrdnje vlasnika da je zvucnik u mint stanju i nikada otvaran, monitore koje sam na brzinu kod istoga probao cisto da vidim manje vise da li rade i to je to, jer nisam imao pojma sta ce na kraju da se desi ... Fokusirao sam se pre svega bio na visokotonce jer sam nasao par recenzija da su isti distorzirali posle nekog vremena, i kada sam tu sumnju otklonio pazario sam ih. Medjutim kada sam dosao kuci i odpanjio zvucnik vazduh je poceo da izlazi odpozadi sa xlr porta ... Zovnem coveka, on i dalje istu pricu prica, nista sve je kul ja nikad ih takao nisam., sjebao si ih u transportu itd. Ne budem lenj, vidim da nesto je ocigledno produvalo i krenem da otvaram zvucnik. Prvo primetim da na svim gumicama koje stite srafove postoje tragovi, tj da je zvucnik otvaran. Zovnem coveka ponovo, on i dalje istu pricu prica. Na kraju otvorim oba zvucnika i imam sta da vidim. Na ovome sto "duva" nedostaje gumirana spuzvica koja stoji oko elektronskog dela da vazduh tu ne bi prolazio, dakle nema je, ne postoji. Covek je izgleda zavrsio politicke nauke ili nesto slicno, jer i pored svega toga je i dalje tvrdio da on zvucnike nikada nije takao, da je to verovatno radjeno u prodavnici gde ih je kupio pre nego sto ih je on uzeo, trebao sam ja bolje to da istestiram, sad je kasno itd, elem svi su krivi sem onoga ko je tvrdio neistine. Presao sam preko svega toga, ne zelim da navodim ni zvucnike ni coveka, kupio sam zvucnike u vidjenom stanju, njemu neka je sa srecom, nego eto makar neki nauk da se izvuce iz svega toga, a temu sam ustvari otvorio da bi me neko uputio na firmu-osobu koja bi mogla da izradi te spuzvice? Bio sam vec kod ljudi koji rade neke custom spuzve medjutim gazda koji to radi vec 20 godina rece mi da to kod nas ne moze da se napravi, jedino kao Italija? Koja bi druga opcija bila da se zvucnik onda zatvori ako ne ta spuzvica? Mogu da slikam ako treba pa da vidite kako izgleda ako bi vam bilo lakse? Sta je radjeno na elektronskom delu kada je ta spuzvica skinuta o tome nekako mi je lakse da ne razmisljam. Eto sta da vam kazem, cuvajte se.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Moze.
Uzeo sam gumirani sundjer, mada dosta tanji od ovog sto je bio originalni, otisao kod obucara i on mi je to isekao u nekoliko slojeva i zalepio jedno preko drugog da dobijemo potrebnu debljinu i sve je ok za sad.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nevidljivi zvucnik | mladjastojanovic | Monitoring | 16 | 11-04-2014 08:25 AM |
Atenuator za pasivni zvucnik...? | OFF | Live Sound | 2 | 18-10-2012 08:07 PM |
Zvucnik za vox vt30 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 31-08-2010 08:33 AM |
crk'o zvucnik!!! | kixns | Monitoring | 1 | 24-01-2009 02:27 AM |
Zvucnik za gitarsko pojacalo | sixstringer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 17-01-2006 10:17 AM |