Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-06-2016, 08:44 AM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: iMovie pitanje..

pa da...samo sto je tih £17'iljada u Engleskoj isto kao i €3,000 u Srbiji (plata cistaca 30.000din mesecno - na godisnjem nivou)
sa tim parama ovde moze da se slikas...
Plus to je pre takse i socijalnog - sto ostavlja £14,600 godisnje, £1220 mesecno, £280 nedeljno ili £56 dnevno (dnevnica)
Poredjenja radi - fizikalci (albanci, rusi, poljaci i nashi...) rade za £60-£80 na dan...oni malo "pametniji" majstori zabodu £150 na dan..

Ako si samac - da iznajmis sobu sa krevetom u nekom stanu - nema ispod £150 nedeljno (£600 - ode pola plate), prevoz do posla £30 nedeljno (£120), £10 dnevno za klopu (kupujes SAMO naj jeftinije i SVE sam pravis - £300), mobilni - £26, Ovo je vec £1,050 i ostaje ti £170 za ceo mesec za SVE OSTALO (ko pusi i pije...hahahaha nema teorije..a gde su gace, carape, odeca, neki izlazak..??)

A tek ako imas porodicu i neki stan (iznajmljeni) gde ima jos troskova..
evo bazican presek troskova koji MORAJU da se izpostuju (godisnje)
- opstinske komunalije £1,480
- stuja i gas £1,300
- voda £400
- dvosobni stan da se iznajmi nema ispod £1,600 mesecno..alo?
- Telefon pretplata, TV pretplata / kablovska / itd itd..

Znaci poredjenje, ma koji da je posao, se ne isplati...odosmo off topic, ali nije lose podsetiti se da je i "preko" zajebano...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2016, 10:08 AM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Znaci poredjenje, ma koji da je posao, se ne isplati...odosmo off topic, ali nije lose podsetiti se da je i "preko" zajebano...
Nismo u off topicu, bez brige Napravio sam poređenje zato što i u Srbiji, da bi dobio iPhone (5s 16GB) za DŽ, tokom dve godine moraš da plaćaš mobilnom operateru istih onih £20 mesečno koje si ranije pominjao. Dakle, ono što je pristupačno engleskom đubretaru nije pristupačno srpskom nastavniku u školi, na primer.

Pozdrav,

Vasa
Old 14-06-2016, 10:44 AM   #3
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Biti na zapadu, da tako nazovem taj deo sveta, isplati se isključivo u zajednici sa jačom, lepšom ili već kakvom polovinom. Sa dve plate i zajedničkim interesovanjima koja se dobrim delom oslanjaju na isti budžet, lakše je platiti i tu kiriju, i platiti dažbine i hraniti se.
Ne govorim to iz ličnog iskustva, samo ssabiram 1 i 1. Inače, kvalitet svakog "solo projekta" zavisiće isključivo od kvaliteta samog pojedinca, pa ako si dobar u struci koja je cenjena, i pod uslovom da si potreban na tamošnjem tržištu, živećeš relaksirano, Inače je sve to meni to much nategnuto.
Old 14-06-2016, 11:38 AM   #4
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ovo moje sokoćalo u Ljubljani je plaćeno 340 evra. Rekao bih da to nije loša cena.

Hteo sam da vas priupitam još i šta bi ste mi preporučili od soft-a za sound recording? Trebao bi mi i app za višekanalni editing, tj. sekvencer, čisto da slažem priču, kada dobijem ideju u hodu, pa da posle po toj skici uradim original na desktopu.
Old 14-06-2016, 07:48 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

@ Vasa - jeste sve stoji..na zalost, iPhone kosta isto u celom svetu..
@ Igor - A da je nategnuto, nategnuto je...koliko god da si dobar. Uvek ima onih koji ce da rade jeftinije.. ali nema veze.

Elem, ja od music apps imam - MPC Pro, ReBirth, Korg Gadget - super app, iMaschine 2, Launchpad, i tonu sintova... sve na iPad2 (stari). Zabodem ga u Behringer dock i onda je u sistemu (MIDI I/O, audio I/O, 2 x headphones, itd..)
Moze dosta farbi da se iskoristi...
Ako uzmem iPad Pro, onda cu da dodam jos neki sequencer, ali sad ne..
pozz
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2016, 07:45 AM   #6
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Vidim DaBear da si fokusiran na te neke iMIDI aplikacije, meni, kontretno treba nekakav iSekvencer, nešto poput Cubasisa, samo za iPhone.

Zašto? U gradu sam, šetam, i dobijem neku ideju, za nekakvu radio-dramu ili skeč. Fora sa ovime je u tome što ti smisliš ne samo šta, već i to kako bi nešto trebalo da se kaže, i ako nemaš čime da to bukvalno u tom trenutku snimiš, ode i fora i ideja, rasprši se kao da ničeg nije ni bilo.
A ja sam pre prilično godina radio neke radio-zezalice, zvale su se "Cvika i Ćora", reč je o auto-dijalogu na razne teme, i kada smišljam, ja obično smislim rečenicu vodilju i repliku na nju. Zato nije dovoiljan samo "diktafon" fazon, nego i aplikacija sa par kanala, da bih napravio vernu skicu te govorancije po kojoj bih potom radio original gde i kako treba.
Old 15-06-2016, 08:05 AM   #7
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Koliko vidim to mogu, recimo, Garage Band i Music Studio, e sad, koji bi bolje "plivao" na prilično matorom 5s-u, hm?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules