|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Krecem polako u preuredjivanje studija....
za sada imam jedan 24'' i jedan 22'' za rad.....24'' stoji pravo ispred mene, a 22 sa strane, malo. e sad, imam neoliko varijanti, molio bih za komentar.... bitna mi je funkcionalnost i ergonomija rada.... na jednom monitoru je uvek projekt prozor cubasea, na drugom mixer, i povremeno RME mixer....... ideje su sledece 1. Ultra wide kao glavni monitor (21:9) verovato 29", a iznad njega 24'' za mixer (morao bih da kupim taj 29'' 2. Dva monitora od 24'', jedan pored drugog.... ali bi stajali iza mixera, znaci jedan malo levo, drugi malo desno, simetricno u odnosu na ugao gledanja.... u obe varijante bi mozda uzeo jedan jeftin touch screen od mozda 15 - 17'' koji bi drzao ispred sebe, i probao na njemu da drzim rme mixer... dajte misljenja hvala
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nista gore po ergonomiju ramena i vrata nego ekrani koji nisu direktno ispred tebe. Iz (bolnog) iskustva.
Da li ti vise treba vertikala (veliki aranzmani) ili horizontala (mnogo kanala u miksu)? Ne znam kako radi RME mixer, ali za Logic, koji moze da menja layout prozora na dugme, jedan 34" curved Dell ekran je majka mara, narocito ako sedi iznad miksera. (Je l' mozes da kontrolises RME pomocu nekog iPad app-a? Ja bi pre to koristio nego jeftine touch ekrane koji su vecinom ocajni). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
moze i ovde sve da se menja na dugme, mada ja imam losu naviku da mi uvek stoji project prozor na jednom a mixer od Cubasea na drugom ekranu....
za sada sam najblizi da uzmem dva ista pa ispred mene...uklapa mi se i sa mixetom, taman 2x24'' kao mixer po sirini
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
i mene muci isti problem, pa ajd da se prikljucim...
@OFF jel si razmisljao mozda o nekom swing arm-u za monitore ili tako nesto gde ces moci da ih pomeras? jel moraju da budu iznad visine mixera (recimo zbog meterbridgea ili stola) ili mogu da pridju mixeru? vidim da se dosta ljudi prebacuju na onaj sistem da su monitori oboreni prema dole, cak smo i pre godinu dve razmatrali "glupost" Raven sistema, a danas se sve vise implementirao u studije sirom sveta... ontopic - trenutno koristim 2x22", side-by-side ekrane, na swing armu tako da ih mogu rotirati priblizavati itd, ali ih uglavnom drzim fiksirane... koristim uglavnom kjubendo dawove, s1, pt, u 90% slucajeva cjubejz pa mi je bitno da imam sto veci prostor zbog mixera i po duzini i visini za trake... zbog mixera, stola i meterbridga itd nije mi zgodno da stalno priblizavam i udaljavam monitore, ili da mi zaklanjaju sto a ujedno i zvucnu sliku i sweet spot... moje pitanje je da li ostaviti konfiguraciju kako jeste, ili preci na neki wide screen led tv? kakva su iskustva vas sto radite na tv-u... znam da nije zdravo zbog periferog ugla oka itd, ali i onako setam glavu levo desno ko da gledam pingpong... samo je jedini problem sto cesto te zbog kucanja i citanja se priblizavam (ocoraveo ![]() dakle, da li je bolje raditi na nekom 1080p led tvu, ili na nekom ultra wide singlescreen-u? da li na tom dell-u moze komotno da stane i mixer i trake? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
LCD monitori | Solozabal | Computer Hardware | 0 | 27-05-2009 06:23 PM |
Ergonomija | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 24-02-2009 09:00 AM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
Monitori | dr.Ru | Monitoring | 19 | 24-09-2003 11:00 PM |