|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav!
Dakle, zanima me ovaj sound nekakvih stringsa ili orkestra u narodnjacima osamdesetih tipa Halid Beslic, Toma Zdravkovic... zvuci isto u hrpi pjesama tog vremena. Zanima me ako se radi o nekakvom sintu ili cemu vec ili je u pitanju pravi orkestar? Ili najjednostavnije, jel se to sve snimalo s pravim orkestrom? Zna li mozda itko, evo primjeri: https://www.youtube.com/watch?v=KUGH6zUf2vI https://www.youtube.com/watch?v=1whxiEZqwLM ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nešto mi govori da Toma verovatno nije koristio Native Instruments Session Strings.
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dobro, Znake čovek je lepo pitao... Verovatno neki rolandi, sempleri, rack sintovi... legitimno pita čovek...
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mada mislim da bi neko jos stariji mogao da kaze sta je prvo uslo u studije umesto zivih ljudi. Verujem da su to bili u 80tim neki EMAx1 kao sampler ili prvi rompleri (M1, D70, U20...) a kasnije kurz k2000, emulatori i naravno Akai...
![]() |
![]() |
#5 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
A jel? E jebiga onda... Quote:
Upravo to. Cesto nailazim na slican zvuk orkestracija u tom razdoblju yu narodnjaka a sumnjam da su svi imali para za dovuci orkestar u studio. Pa me zanima zna li tko otprilike s koje je opreme neki konkretan zvuk koristen u nekom od hitova tog doba? Ili sto se koristilo tada? Ima ovdje dosta i producenata i sviraca, mozda je tko bio ukljucen u neki projekt. Mozda je pitanje bezveze ali ja nemam veze s tom glazbom a nisam niti klavijaturista da bi mi bili poznati sintevi-sampleri tog doba. Samo me zanima zna li netko o kojoj se opremi radi ili nesto priblizno iz tog doba sto je i danas nabavljivo a moze postici takav zvuk. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Takav zvuk i dinamika, mislim da je nemoguće. Ali ne treba mene slušati, ja sam bio ubeđen da se u Nights In White Satin i Space Oddity čuju pravi gudači, a ono melotron.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=DWRORb8jxkk
Recimo stringovi u ovoj stvari? A moze biti i da je orkestar... zvuci tako... općenito i svi ti stringovi kod Arsena... ![]()
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
U to vreme je bilo nekoliko velikih studija pri velikim radijima (Beograd, Sarajevo, Zagreb, Ljubljana) koji su imali zaposlene muzicare po orkestrima, koji su svirali za platu..... neke ljude ploca nije kostala nista, samo su imali enormnu zaradu ud prodaje...
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje -dva | amaterius | Audio Software | 4 | 14-05-2012 01:26 PM |
Pitanje | mirdaa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 06-03-2009 12:01 PM |
HDD pitanje | SHIVA | Computer Hardware | 8 | 05-01-2007 02:48 PM |
Pitanje ? | merak | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 12-04-2006 05:30 PM |
Pitanje !!!! | Vedran | Audio Software | 14 | 09-01-2006 11:16 PM |