|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svim forumašima,
Kupila sam Cubase Pro 8.5! Juhu ![]() Muči me dali ga smijem normalno instalirati, jer na kompjuteru imam "narodni" C5 ![]() Dali postoje neki problemi,sukobi ta dva? Btw, kupila sam EDU verziju preko frendice iz UK koja tamo studira, hoće li biti problema prilikom registracije? Dali će Steinberg tražiti ponovo nekakve potvrde? Uh, previše pitanja odjednom, znam, ali bojim se da nešto ne zeznem. Btw,u pitanju nije download nego DVD sa USB-om. Puno hvala svima, pusa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Mislim da ne bi trebalo biti problema ali za svaki slucaj izbrisi narodnu verziju, ne treba ti pored legalnog softvera.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
A šta je sa pluginovima?
jel i njih brišem? hvala na odgovoru! P.S. Ima li neki link ili tutorijal kako brisati C5 bez plugova.. i dali to ima smisla? Last edited by tea; 25-01-2016 at 01:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Samo daj istu putanju plagovima kao u c5 i to je to...
Naravno deinstalirace stock pluginove od C5, ostale nece dirati.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ne moras da brises nista....radice ti oba bez problema....i trebalo bi da povuce sve pluginove iz C5 koje imas..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ops, nisam vidjela odgovor
![]() Hvala! A dali je neko instalirao EDU verziju, da ima iskustva sa tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam full vezriju..mislim da je ista instalacija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
EDU verzija je apsolutno ista kao i full verzija. Radi se zapravo o full verziji koja se prodaje u pola cijene onima koji mogu dokazati da su studenti ili rade u edukacijskom sektoru.
Sve to radi paralelno s "pijaca" verzijom. Samo ti je komplikacija što je pijaca isključivo 32-bitna, a ako imaš (a pretpostavljam da imaš) noviji komp s windowsima na 64-bita onda nema smisla da instaliraš osmicu u 32-bitnoj verziji. Pijaca će gledati svoj folder za pluginove, osmica u svoj. Možeš čak usmjeriti osmicu da gleda folder od ovog starog, al nema ti baš previše smisla jer većina pluginova ima 64bit verzije koje rade stabilnije... Interesantno je da, bez obzira što to u Steinbergu tvrde drugačije, postoji kompatibilnost između osmice i petice. Nešto što snimiš u osmici u dosta slučajeva možeš otvoriti u petici. Dok god u projektu ne koristiš fore tipa "track version" i dijelove miksera koje petica nema (ugrađeni kompresor, saturacija, deesser...), cubase 5 će taj projekt moći otvoriti. Ako pak neku od tih opcija imaš u projektu korištenu, petica će javljati da je projekt oštećen i neće ga otvarati. Korisno za znati ako radiš na više kompjutera pa ovisiš o tome u kojem je dongle...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vst i Cubase 5 | elmirh | Audio Software | 3 | 09-07-2012 05:49 PM |
Cubase 5 | Hepek | Audio Software | 9 | 11-03-2010 06:15 AM |
Cubase 5 | Dexxy | Audio Software | 116 | 04-06-2009 08:39 AM |